Moderasyon Hakkında Düşüncelerim

Yazılanlara katılıyor musunuz?

• Evet

Oy: 63 87,5%
  • Hayır

Oy: 9 12,5%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bazen moderatörlerin fikirlerini özgürce dile getiremediğini düşünüyorum. Sanki eleştirilere haklılık verseler veya Technopat'ın sahiplerinin görüşlerinin zıttını belirtseler sıkıntı yaşayacaklarmış gibi. Bu tek bir konu için değil genel olarak. Malum parti ve kurmayları gibi oluyor uzaktan bakınca, özellikle geçmişte kapatılan konulara bakılınca. Böyle bir hava hissediyorum burada nedense.

Bir de moderatörlükten çıkanları öldürüp kenara mı atıyorsunuz? Bugün aktif ve moderatör olan birisi yarın fotoğrafı silinmiş ve hiç mesaj atmayan bir üyeye dönüşebiliyor.

Bir de konu çözülüyor ancak çözüm olarak işaretlenmiyor çoğu zaman.
O konuların %99'u yeni üyelerin açtıkları ilk konular oluyor. Çözüldü teşekkürler deyip raporlamadan gidiyorlar. Binlerce konunun içinden onu görüp çözüldü olarak işaretlemek moderatörün değil üyenin görevi olmalı.

Anlamadığım tek olay var.
Moderatörler ciddi olunca, çok ciddi, insan güler. Biraz eğlenceli olur.
Moderatörler eğlenceli olunca, "Ben yazsam sınırsız uyarı alırım?", "Ne bu ciddiyetsizlik?", "Bu mod, nasıl böyle cevap veriyor?". Bence önce siz nasıl bir moderasyon ekibi istediğinize karar verin.

Eleştirmek huy oldu çünkü.

X partiye sallanıyor diye kendi partini bırakıp ona sallayanlar mı dersin, havalı olmak için insanların dinen sallayanlar mı dersin...

Eleştiri yapan "havalı" olmuyor uyandırayım.

“Hawli” oluyor :D. Neyse klasik “kawga” baslayacak gibi :)

Bazı moderatörlerin bu konu kilitleme olayını egolarını tatmin etmek için yaptıklarını düşünüyorum, kendilerini üyelerden üstün görüyorlar. :)

@UBerk O görselde bir sakınca göremiyorum, hatta bugün 2-3 defa da kullandım. Fakat işler moderatör olunca değişiyor, insanlar sizi robot sanıyor. Doğal olarak yanlış yapmamalı algısı ortaya çıkıyor. Çok da resmi olmaya gerek yok, burası resmi bir kurum değil sonuçta.

Kendi mesajını çözüm işaretleme olayından bahsetmeyeceğim, saçmalık olarak nitelendirilebilir.

Bir ekleme yapayım, alınan yeni bir moderatörün, moderatör olma gerekçesi ''Türkçe kurallarına hakim olması'' iken aynı günde 8-10 tane yazım yanlışı yapması trajikomik bir durum.

Anlamadığım tek olay var.
Moderatörler ciddi olunca, çok ciddi, insan güler. Biraz eğlenceli olur.
Moderatörler eğlenceli olunca, "Ben yazsam sınırsız uyarı alırım?", "Ne bu ciddiyetsizlik?", "Bu mod, nasıl böyle cevap veriyor?". Bence önce siz nasıl bir moderasyon ekibi istediğinize karar verin.
Bence çoğu üye moderatörlerin ciddi olmasını bekliyor. Moderatörler sadece ban atar, insanların uyarır kafasında herkes.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı