Moderasyon Hakkında Düşüncelerim

Yazılanlara katılıyor musunuz?

• Evet

Oy: 63 87,5%
  • Hayır

Oy: 9 12,5%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O mesajı tekrar düzenledim. Ben sistemin tamamen kalkması gerektiğini düşünüyorum.
Kalkması iyi olmaz, ama mesala profildeki çözüm sayısı kalkabilir. Böylelikle çözüm sayısına bakıp yargılayan insan kalmaz.

Dediğin ''yukarıdan bakmak'' bunun daha çok; yönetiminde getirdiği bir ağırlık, gelen bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Verdikleri kararlar, söyleyecekleri bir söz ile büyük tepkiler toplayabilirler.

Moderasyon ekibinden sevdiklerim de var, sevmediklerim de. Birçoğunuzun da eminim kişisel nedenlerden dolayı, (konu kilitleme, ceza alma vs.) kin besliyor veya hoşlanmıyorsunuz. Evet, bazı moderatörlerin, tokat gibi cevap yazıp konuyu direkt kilitlemelerinden ben de hoşnut değilim, buna diyecek bir şey yok. Önceden moderatör olup da ekibe tekrardan dönenlerin hiç bu tarz hareketlerine rastlamadım şahsen.

Daha yeni bir üyeyle dalga geçecek bir moderatör istemem ben. Bu şakalarını konu dışında yapsın. Ayrıca sistem geldikten sonra mesaj yazmaması da tuhaf.
Yeni üye ise daha suçlu? İnsan katıldığı yerin kurallarına bakmaz mı? Sistem bilgisi geldikten sonra cevap vermiyorsa çözümü hakkında fikri yoktur, mesaj kirliliği yaratmamak için yazmamıştır.

Ben gereksiz konuların onaylanması dışında moderasyondan memnunum.

Bu sorumu gerçekten cevap bekleyerek yazıyorum. Neden gereksiz konular onaylanıyor? Yani cevabı belli teknik sorular gibi konulardan bahsetmiyorum. "Sevgilim mesajıma geç dönüyor.", "Takla atamıyorum." gibi konulardan bahsediyorum.
Konu dışı bölümü bu yüzden var. Her konuyu açıp okumana gerek yok.

O zaman bir elçi seçelim ve istediklerimiz hakkında bir konu açsın. Her kafadan bir ses ile bir yere varamayız.

@Hangottom ben yalnızca bir moderatörü hatırlıyorum o şekilde yetkisini kötüye kullanan sonra da çıkarılmıştı zaten. Sanmıyorum mevcut moderatörlerden birisi özellikle bir üyeye takacak. Gerçi bir üye, bir moderatöre kızgın emojisi attıktan sonra üst üste cezalar yediğini söylemişti. Ne kadar doğrudur bilemem.

Ama benim burada polemiğe girdiğim/fikrinin yanlış olduğunu söylediğim/katılmadığım moderatörler oldu hiç de sorun yaşamadım sonrasında. Yediğim uyarıların da hepsi doğruydu.

En iyi mesaj işaretlenme olayını açıklayabilecek var mı moderasyon ekibinden sebebiyle gerçekten ne amaçla yapıldığını merak ettim, ettik diyebilirim.
Mesela ben bir sorun yaşıyorum ve bu sorunla ilgili araştırırken [Çözüldü] olan bir konu görüyorum. Oradan yeşil olan cevaba bakıp sorunu çözüyorum. Yani amaç sorunu çözen mesajı öne çıkarmak. Diğer kullanıcıların faydalanmasını sağlamak.

Çok haklısın, bana da olmuştu bu olay.
"Birden fazla cümlenin tek cümle gibi yazımı"ndan ötürü uyarı almışım. Yaptığım şey ise "Evet;" yerine "Evet," yazmaktı. Bazıları sindiremeyip her ettiğin lafta bir şey arayıp uyarı veriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı