Çözüldü Moderatör ayrıcalığı olmamalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moderatör sorunu çözüyorsa çözümü alacak, hakkı o. Bizim kızdığımız nokta zaten belli. Konu açılır açılmaz cevap verilmesi, konu açılır açılmaz moderatörler cevap vermese sorun çözülür.
Bence bu daha mantıksız. Bildiği bir şey varsa tabii ki de cevap verebilir. Demek ki o sırada forumu takip ediyor. Ama çözüm olarak işaretleme olayında kimsenin hakkı yenmeyecek. Eğer bir çözüm varsa kendi çözüm olarak işaretleyemesin, başka bir moderatör çözüm olarak işaretlesin. Bunun nesi hak yemek?

@spriggan meseleyi sanırım anlatamadım, tekrardan anlatmak istiyorum: Şimdi bir konunun açıldığını düşün ve konu açılır açılmaz bir moderatör gelip iki satır bir şey yazıyor ve çözümü kapıyor. Bu ne kadar etik? Bizim kızdığımız nokta zaten bu.

Dostum, kötü bir günden mi geçiyorsun anlamıyorum, belki de çok alıngansındır. İnsanların yerlerini bilmesi gerek. Bazı şeylerin kibarı, incesi yoktur. Ben orada kimseyi aşağılamıyorum, ben de moderatördüm, şimdi de üyeyim. Çözümden bahsediyorsunuz. İnternet üzerinde bir site olan Technopat'ın moderatörü, çözüm kassa ne, kasmasa ne? Ki bu bilinçli olarak, kötüye kullanılabilecek bir şey değil. 40 konu varsa sırada, 2-3 tanesi anladığı türden sorun çıkıyor. Adam onayladığı anda çözümü belirtip kilitliyor. Instagram solution diyebilirsin buna. Adamın çözüm sayısı fazla olsa ne, olmasa ne? İnternet üzerindeki bir sitede bu durumu kim, niye büyütüyor tam olarak? CV'sine 500 çözümüm var diye mi ekleyecek, maaşı mı artacak? Sen veya ben 500 çözüm olsam ne olacak? Ünlü mü olacağız? Üyeyiz arkadaş. Girersin, sorun yaşıyorsan konu açıp çıkarsın diye de anlattım. Aşağılama gibi bir yönelimim olsa bunu böyle açıklamaya çalışmazdım en başta.

Üstüme alındığım bir hakaret yok, zaten ortada hakaret veya aşağılama yok. Ki ettiğiniz laf @Umut Nas üzerine zaten. Bunu herkes önemsemese belirttiğiniz durumları moderatörler yapmazdı zaten, demek ki bazıları onemsiyormuş.

Kullandığın üslup ve kendini ifade etme şeklin kabaydı, olumsuz eleştirilerin hedefi olman olağan bir durum ancak karşındaki de haksız değil.
Doğrudur dostum. Üslubum, tavırlarım sert ve kaba. Bunun ben de farkındayım. Bu 'Parasız Erkek' veya bir başkası yüzünden veyahut onlara karşı olan bir durum değil. Yıllardır görüp görüp bezdiğim başlık altında genel düşüncelerimi belirtmek istedim ki bir süredir bir şeyleri görüp cevap vermiyordum. Belirtildiği gibi aşağılanmış veya küçümsenmiş hisseden birisi varsa kusura bakmasın. En içten dileklerimle iyi geceler herkese.

Moderatörün kendi cevaplarını çözüm olarak işaretleyememesi gibi bir güncelleme yapılırsa sorun çözülmez mi?

Bu yapıcı bir çözüm olur ama o zaman da moderatör olmaz:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu daha mantıksız. Bildiği bir şey varsa tabikide cevap verebilir. Demek ki o sırada forumu takip ediyor. Ama çözüm olarak işaretleme olayında kimsenin hakkı yenmeyecek. Eğer bir çözüm varsa kendi çözüm olarak işaretleyemesin, başka bir moderatör çözüm olarak işaretlesin. Bunun nesi hak yemek?
Ne değişir ki? Gerçekten çözüm ise alacak arkadaş zaten. Boşu boşuna raporu kontrol edeni oyalayacak. Çözüm olayı gerçekten çözüm gereken şeylere veriliyor. Ki böyle teknik destekte falan direkt hak ediyor çözen kişi. gidip de öneri konusunda çözüm görürseniz onu rapor edebilirsiniz.

Konuşmalarınız sürekli başa sarıyor. Pek verim alamıyoruz dediklerinizden. Çözüm hak edecek bir cevap verildi ise moderatör de çözüm alabilir.

Uygunsuz üslüp sürekli verilecek bir şey değil, belli bir süre sonra itiraz edin bence.
Ben Facebook'tan başladım sosyal medya kullanmaya, yediğim bazı cezaların moderatöre dokunduğunu ve aşırı tepki verdiklerini düşünüyorum bazen.
Screenshot_20230610-000808_Chrome.jpg

Screenshot_20230610-000743_Chrome.jpg
Banlayan moderatöre denk gelmesin şikayetin.
Boşver, ban yiyip otururuz yine yerimize yine 😂

Eğer bir çözüm varsa kendi çözüm olarak işaretleyemesin, başka bir moderatör çözüm olarak işaretlesin. Bunun nesi hak yemek?
Zaten öyle oluyor.

Yani diyelim ben Ali olarak bir konuya yazdım ve cevabım çözüm. Kullanıcı bunu raporlar ve çözüm verilir. Ben kendim konuyu düzenleyip çözüm vermiyorum.

Cogunlukla 2. mesaji cozum.

Attığın linkte son 25 çözümüm gözüküyor. Son 25 çözümümde ise yalnızca 1 adet çözümü 2. yazan olmama rağmen çözüm almışım. Onu da daha detaylı olması sebebiyle olsa gerek, konu sahibi seçmiş.

Uygun olmadığını düşündüğün bir çözüm varsa rapor gönder doğrudan onu inceleyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı