Moderatörler yeter ciğerimi söktünüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada katılıyorum fakat bu cümlede kesinlik var bence:

İddiayı ortaya atan siz olduğunuza kanıtlamak da size düşer. Yeni nesil "laptoplarda" belleklerin "genellikle" anakarta gömülü/lehimli geldiğine dair bir kaynağınız varsa paylaşınız. Böyle bir kaynak yoksa konu kapanmalı.

Vallahi helal olsun, moderatör ekibinizin arkasında durmanız beni oldukça sevindirdi. İnsanların teknik hata yaşayacakları bir mesaj paylaşımında bulunmadım ben. 7. veya 8. nesil Intel işlemcilerin ve Asus, Lenovo markalarının yeni nesil anakartlarında sürekli olarak görüyorum. Zaten anakarta entegre etmek, firmalar açısından daha yeni bir teknoloji. Eğer ben, RAM'ler anakarta gömülü geliyor, harici RAM takamazsınız gibi teknik bir hataya yol açacak paylaşım yapsaydım, bu konuda yanlış bilgilendirme cezası alabilirdim. Konu benim açımdan zaten kapanmıştı, başlık düzenlenip konu kilitlenebilirdi. Zaten bu yönde talebim olmuştu. Herkese iyi forumlar, benim açımdan bu konu kapanmıştır.
@luci666 konuda bahsedilen modelde, RAM modulleri anakarta entegre gelmiyor. :)

Attığınız mesajın konu ile alakasını anlamadım doğrusu. :)
Gençler bende Lenovo İdeaped 320IKB var(modelini istiyenlere 5 6 civarı atarım). Benim bilgisayarda RAM slotları 2 tane. Ben de 4 GB RAM var. Bilgisayarın arkasını açtım, ama RAM çıkartılmıyor. Anakart ile bağlı sanırım. Bir türlü çıkartamadım. Tek bir slot boş. DDR4 8 GB RAM daha alsam CS:GO gibi FPS oyunlarında iyi performans alabilir miyim? Yakında GTA 4' te indiriceğimde. Eğer çıkartılıyorsa o ilk slottaki 4 GB RAM benim için çok iyi olur en fazla desteklediği RAM 16 çünkü.

Gördüğünüz gibi arkadaş bir türlü çıkaramamış, anakarta ''bağlı'' olduğunu düşünmüş, verilen bilgiler neticesinde anakarta ''lehimli'' olduğu sonucuna vardım. Ayrıca arkadaş sisteminin 16GB RAM desteklediğini belirtmiş. Aynı modelin, farklı versiyonları olabilir. Umarım merakınızı giderebilmişimdir.

Dizüstü bilgisayarın desteklediği en yüksek RAM miktarı cihazın işlemcisi, anakartı, yonga seti ve BIOS'una bağlıdır. Bunların her biri tek başına RAM desteğini belirlemez.
  • Öncelikle ilk nokta bellek yuva sayısıdır. Bazı bilgisayarlarda bellek yuvası 1 veya 2 iken bazıların hiç yoktur. Bellekler anakarta gömülüdür.
  • İkinci nokta BIOS desteğidir. Güncel olmayan bir BIOS ile yeni RAM'ler uyum sorunu yaratabilir. Bu bağlamda dizüstü bilgisayarınıza RAM almadan önce BIOS güncellemesi yararınıza olacaktır.
  • Yonga seti de bellek desteği için önemlidir. Eski sistemlerde bellek kontrolcüsü yonga setinden olduğundan cihazın yonga setine bakılarak da bellek miktarı öğrenilebilir. Öte yandan günümüzde bu geçerliliğini yitirmiştir.
  • İşlemci: Bellek kontrolcü işlemci içine geçtiğinden dolayı özellikle bellek frekans desteğinde işlemci daha da önem kazanmıştır. Bu bağlamda bellek almadan önce işlemcinizin sayfasına girip frekans desteğine bakmanızda fayda var.

Burada ise, ''gömülü'' kavramını ilk olarak benim kullanmadığımı belirtmek istedim.
 
Mağdur edilmişsiniz gibi davranmayın.

Bu ikinci konunuz, moderasyon hakkında. İki konunuz da onaylandı ve adam yerine konularak cevap verildi.

Hem konu açıp bize ithamlarda bulunacaksınız, hem de bizi dinlemeyeceksin... Kusura bakmayın ama böyle bir durum söz konusu olamaz.

Konuları açıp, sonrasında başlığı değiştirip onaylayın, kitleyin diyemezsiniz.
Gördüğünüz gibi arkadaş bir türlü çıkaramamış, anakarta ''bağlı'' olduğunu düşünmüş, verilen bilgiler neticesinde anakarta ''lehimli'' olduğu sonucuna vardım. Ayrıca arkadaş sisteminin 16GB RAM desteklediğini belirtmiş. Aynı modelin, farklı versiyonları olabilir. Umarım merakınızı giderebilmişimdir.

O zaman "model numarasını" araştırarak bakın. :)

Hem daha kesin bir yargıda bulunursunuz, hem de konuyu çözmüş olursunuz.

Ben böyle yapmaya çalışıyorum, size de tavsiye ederim. :)
 
Mağdur edilmişsiniz gibi davranmayın.

Bu ikinci konunuz, moderasyon hakkında. İki konunuz da onaylandı ve adam yerine konularak cevap verildi.
Ortada bir yanlış bilgilendirme yok, ''gömülü'' ya da ''lehimli'' olarak adlandırılabilir. Adam yerine beni koyup koymamanız benim için bir önem arz etmiyor. Siz moderatörler adam olduğunuzu zaten kanıtladınız iki seferdir. Şu şekilde, üslubunu bozan bir moderatör barındıran forumun vay haline.
Bende X550VX var 4 GB RAM anakarta gömülü, lehimli artık ne derseniz anakartı açtığımda görememiştim diğer ram yuvasını.

Kaynak gösterip, noterden onaylatıp gelirseniz yardımcı olur adam olan moderatör arkadaşlar.
 
Ortada bir yanlış bilgilendirme yok, ''gömülü'' ya da ''lehimli'' olarak adlandırılabilir. Adam yerine beni koyup koymamanız benim için bir önem arz etmiyor. Siz moderatörler adam olduğunuzu zaten kanıtladınız iki seferdir. Şu şekilde, üslubunu bozan bir moderatör barındıran forumun vay haline.


Kaynak gösterip, noterden onaylatıp gelirseniz yardımcı olur adam olan moderatör arkadaşlar.
Bence siz haklısınız dediğiniz ifade zaten anlaşılır. Üstü gereksiz çizilmiş onun yerine lehimli ise lehimli olarak yazı düzeltilebilirdi problem oluşturuyorsa. Ayrıca o cihaz için bir forumda "4GB soldered onboard " şu yorum kullanılmış 4 GB RAM lehimliymiş.
 
Konuyu yeni görüyorum, uyarıyı ben verdim.

Öncelikle ciğer sökme durumu yok, toplamda bu uyarı ile birlikte 7. uyarınız olmuş. Geçen seferki konuda da ben uyarı verme sebebimi açıklamıştım ama ben olayı görene kadar uyarı kaldırılmış bu da size doğal olarak haklılık gücü vermiş sanırım. Bundan sonra her uyarıdan sonra konu açacaksınız gibi duruyor.


Uyarıyı verirken üyenin kim olduğuna bakmadım.

"Genellikle" ifadesi çoğunluğu ifade eder. Yeni nesil dizüstü PC'lerin çoğunda RAM'lerin entegre olması lazım sizin dediğinizin doğru bir ifade olması açısından ama böyle bir durum yok. Burada bu cümle açık bir şekilde kesinlik ifade ediyor. Kesinlik ifade etmeyen cümlelere uyarı vermiyoruz zaten.

Piyasada 100 adet yeni model varsa bunun 50'den fazlasında entegre RAM olmalı. Böyle bir durum yok. Eğer varsa bununla ilgili kanıt sunmanız gerekir.

Arkadaşın RAM'i çıkaramaması, sizin entregre olduğunu düşünmeniz, gördüğünüz laptoplar vs. bunların hepsi nesnel kavramlar değil. Uyarı vermeden önce bunları bilme ihtimalimiz var mı?

Lehim yerime "gömülü" kelimesinin kullanılmasının da uyarı ile alakası yok.

Bundan sonra bu tip konularınızın onaylanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir sorununuz varsa rapor sistemini kullanın.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı