Yok 3 noktaymış yok noktadan önce boşluk varmış.
Çok komik şeyler. Sanki Nobel ödülü için kısa hikaye yazıyoruz burda. Sanırsın birinci sınıf bir edebiyat sitesi.
Şimdi ben gülücük ekledim bu da TDK için uygun değilse ceza alabilirim sanırım.
Ya ben yazdıkları kurallara muhalif değilim. Zaten onlara muhalif olsam burada işim olmaz...
Kendi hayatımda dediğiniz gibi insanların kullanımlarını esnek karşılarım, dil bilgisi ve yazım düzeltmelerini sevmem ki bu konular bile hassastır. Mesela dil bilgisi TDK'ya göre ayrı, Dil Derneği'ne göre "dilbilgisi" şeklinde bitişik yazılır.
Bu gibi ayrımlar da var yani işin esasında...
Bu açıdan çıkıp da "burada hata var" demek, "neye göre, kime göre" konumuna düşürüyor. Yani dil alanında uzman akademisyenlerin kullanımında hata bulmadığı durumlara kalkıp da alanla ilgisi olmayan bir arkadaş çıkıp "bu yanlış" diyebiliyor...
Böyle bir şey olamaz. Bununla da sınırlı olmadığını yorum geldikçe görüyorum yani keyfiyet, şahsi tutum moderatörlükte olmamalı, bu kesinlikle yapılmış ciddi bir hatadır!
Yani şimdi moderatörleri savunmak için söylemiyorum bunu ama cidden açılan konuların düzenlenmemiş hallerini bir görseniz. Ekşi sözlüğü geçerdik herhalde
Keyfi ceza olayının olacağını sanmıyorum. Keyfi konu silen de var mıdır bilmem. Ama sonuçta denetimde o moderatör olduğu için kararı o veriyor. Fakat haksız silmişse mesela bir konuyu, başka bir moderatör geri getiriyor kontrol edip. Her moderatörü de diktatör gibi görmeyelim bence
Her biri kötü değil. Mesela sabah konuyu gidip mesaja kapatmış arkadaş üstelik işim dolayısıyla yazamadım bile... Kendi kendilerine konuşup konuyu mesaj gönderimine kapatmış ve geçip gitmişler. Gelmemle cidden sinir oldum. Ama diğer arkadaş iki konuyu birleştirip mesaj gönderimine açtı konuyu... Şimdi bu arkadaşa da gayet müteşekkirim. Burada anlatmak istediğim şey yaşı küçük olan ve istemsizce konuları çok da önemsemeden açan arkadaşların yaptığı hatalar değil. Buraya katkıda bulunan, belli bir yaşa gelmiş, bilgisi olan düzgün insanlar ve bu insanlara karşı sergilenen tavır.
Kimse burada bir forum üyesinin mesajını keyfiyetten silmeye, konuyu kafasına göre mesaja kapatmaya, şahsi fikirlerle hareket etmeye kalkmamalı ve bunu yapanlara da bir yaptırım uygulanmalı. Mevcut durum ciddi anlamda sinir bozucu!