Modern Hurdacılık: Eski Nesil İşlemcili i7 Sistemler

Bu 5 yıl ve daha eski (10 yıllık model bile gördüm) işlemciler yüksek TDP ile elektrik faturasını birkaç katına çıkartırken, günümüz Pentium'larının bile performansını veremiyor.
Çünkü litografi kötü. Güzel konu :D
Bu arada arkadaşlar sakın "X" markadan (itopya sitesinde) almayın. Çünkü ister i5 ister i7 işlemci olsun, 3 basamaklı i7 yada i5 işlemcilerden satıyorlar. Yani 2. nesil performansı bile veremiyorlar.

Hocam bazıları ise çok pahalıya satıyor bunları. Integrated Graphics ile satıyorlar ve de 2000 TL'ye satıyorlar.
Ayrıca 4 GB ekran kartı diyorlar. Ama aslında sadece GB değeri yüksek. Diğer etkenler ise (MHz saat hızları) çöp denecek kadar kötü. Bu tarz "X" markadan alacağınız sistemler, tamamen insanları kandırmak için yapılmış birer numaradır..

İyiki technopat var da biz de kazıklanmadık.
Aynen.
Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için güzel bir konu. Adamlar i7 işlemci diyor, fakat litografi 45nm. Bu kadar insan kusura bakmayın da aptal değil ki onları alsın. Git pentium G4560 al daha iyi. Litografiden kaynaklanan bir uçurum söz konusu. Sonra 4GB ekran kartı diyorlar bu işlerden anlamayan arkadaşları kandırmak için. Kısacası bilgilenmeden sistem almayın. Zaten marka PC almayın.
Not: Bu arada FX serisi de almayın. 8 çekirdek falan olabilir ama litografiye bakarsak 32nm. Yani G4560 bile onu geçiyor benchmark testlerinde.

İkinci sorun da anakart, sistemdeki bileşenlerin düzgün çalışması için anakartın üretici, geliştirici firması sağlam ve güncel yazılım desteği sağlamalı. Windows XP döneminde üretilen donanım ile Windows 10 döneminde tasarlanıp üretilen donanımların yazılımları da tamamen farklı.

Eski donanım ile yaşanacak yazılım sorunları da insanı bıktırır. Tek mesele kağıt üzerindeki GHz'ler, yıllar önce yapılmış testlerdeki performans değil. Güncel donanım bile güncel yazılım ile kıymete sahip.

Yoksa bugün kurun bir fabrika, eski üretim teknolojileri ile ucuza donanım üretin ne güzel değil mi?

Değil, üçüncü madde: Enerjiyi ithal eden bir ülke olarak eski teknoloji kullanımının artması kullanıcının elektrik faturasını arttırmakla kalmıyor. Bu çok yaygınlaşırsa artan tüketim yüzünden elektrik kesintileri de artıyor.

Enerji ithali arttıkça oluşan döviz arz yetersizliği sebebiyle doların yükselmesine bile sebep oluyor.

Özetle bu zihniyet ülkeye zarar veren bir zihniyettir.

İkinci sorun da anakart, sistemdeki bileşenlerin düzgün çalışması için anakartın üretici, geliştirici firması sağlam ve güncel yazılım desteği sağlamalı. Windows XP döneminde üretilen donanım ile Windows 10 döneminde tasarlanıp üretilen donanımların yazılımları da tamamen farklı.

Eski donanım ile yaşanacak yazılım sorunları da insanı bıktırır. Tek mesele kağıt üzerindeki GHz'ler, yıllar önce yapılmış testlerdeki performans değil. Güncel donanım bile güncel yazılım ile kıymete sahip.

Yoksa bugün kurun bir fabrika, eski üretim teknolojileri ile ucuza donanım üretin ne güzel değil mi?

Değil, üçüncü madde: Enerjiyi ithal eden bir ülke olarak eski teknoloji kullanımının artması kullanıcının elektrik faturasını arttırmakla kalmıyor. Bu çok yaygınlaşırsa artan tüketim yüzünden Elektrik kesintileri de artıyor.

Enerji ithali arttıkça oluşan döviz arz yetersizliği sebebiyle doların yükselmesine bile sebep oluyor.

Özetle bu zihniyet ülkeye zarar veren bir zihniyettir.

Hocam klavyenize sağlık ayrıca bence cahillik budur hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı