Monitör iadem kabul edilmedi

Açıp kullanmaya başladığın için iade almazlar, servisten iadeye uygundur raporu al bu rapor ile beraber iade et.
Peki iadeye uygundur raporu için illa hasarlı felan olması gerekiyor mu? Yoksa beğenmedim sebebi ile iade edebiliyor muyum.

Peki iadeye uygundur raporu için illa hasarlı felan olması gerekiyor mu? Yoksa beğenmedim sebebi ile iade edebiliyor muyum.
Şu an da tek önemli olan bu soru benim için.

Şu an da tek önemli olan bu soru benim için.

Keyfi iade ettiğin için hasarlı olup olmadığını senin kanıtlaman gerekiyor, iadeye uygundur için tekrar satılabilir özelliktedir raporu alman gerek.

Keyfi iade ettiğin için hasarlı olup olmadığını senin kanıtlaman gerekiyor, iadeye uygundur için tekrar satılabilir özelliktedir raporu alman gerek.
Tek sıkıntı kutu hasarlı hocam onun da bir çok kanıtı var benimle alakası olmadığına dair. Ürün sağlam.

Keyfi iade yaptığın işin kabul etmemeleri normal.
Ürünü beğenmediğim için keyfi mi oluyor?

Son düzenleme:
Tek sıkıntı kutu hasarlı hocam onun da bir çok kanıtı var benimle alakası olmadığına dair. Ürün sağlam.

Firmalar böyle değerlendiriyorlar, herkes alıp iade etse ve başkasının iade ettiği ürün sana gelse nasıl hissederdin? Benzer bir problemi ben de yaşadım ve iade edemedim böyle böyle daha bilinçli bir tüketici oluyorsun maalesef.

Senin ürün sağlam demen bir şey ifade etmiyor nihayetinde tüketicisin, ülkemizde bu çok fazla kötüye kullanıldığı için bu tarz şeylerle uğraşıyoruz. İlgili bir servisin imzalı raporu gerekiyor, kağıt üzerinde yürüyor bu işlemler.

Hocam tek bir sorum var ürünü alalı 14 gün olmuş muydu?
Hayır olmadı.

Firmalar böyle değerlendiriyorlar, herkes alıp iade etse ve başkasının iade ettiği ürün sana gelse nasıl hissederdin? Benzer bir problemi ben de yaşadım ve iade edemedim böyle böyle daha bilinçli bir tüketici oluyorsun maalesef.

Senin ürün sağlam demen bir şey ifade etmiyor nihayetinde tüketicisin, ülkemizde bu çok fazla kötüye kullanıldığı için bu tarz şeylerle uğraşıyoruz. İlgili bir servisin imzalı raporu gerekiyor, kağıt üzerinde yürüyor bu işlemler.
Hocam emin olabilirsiniz ben de bi monitör yüzünden bu kadar uğraşmak istemezdim. Fakat elimde olan bir şey değil içime sinmeyen bir ürünü zorla kendime beğendiremem.

Son düzenleme:
Cayma hakkınızı neden kullanmıyorsunuz hocam? Online alışverişlerde 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkınız var. Satıcıya 14 gün dolmadan direk mail atın ve cayma hakkını kullandığınızı fakat iade almadığınızı dile getirip tekrar iade işlemleri başlatın.

Sizin ürünün kullanılmadığını ispat etme yükümlülüğünüz yok. Satıcının ürünün kullanıldığını (denemek değil) ispat etmek zorunda yoksa iade almama şansları yok.

Neden yanlış bilgiler veriliyor anlamıyorum!
Google'a 2 satır yazabilirsiniz.
6502 sayılı kanun madde 48. Bu arada en son cümleyi de iyi okumanız tavsiye ederim. 😉

Mesafeli sözleşmeler.
MADDE 48- (1) Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı
fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak
oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar
ve kurulduğu an da dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle
kurulan sözleşmelerdir.
(2)Tüketici, mesafeli sözleşmeyi ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul
etmeden önce ayrıntıları yönetmelikte belirlenen hususlarda ve siparişi onaylandığı
takdirde ödeme yükümlülüğü altına gireceği konusunda açık ve anlaşılır şekilde satıcı veya
sağlayıcı tarafından bilgilendirilir. Tüketicinin bilgilendirildiğine ilişkin ispat yükü satıcı veya
sağlayıcıya aittir.
(3)Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı andan itibaren taahhüt
edilen süre içinde edimini yerine getirir. Mal satışlarında bu süre her hâlükârda otuz günü
geçemez. Satıcı veya sağlayıcının bu süre içinde edimini yerine getirmemesi durumunda
tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
(4)Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart
ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair
bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya
sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.
Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını
kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin
bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın
mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı