Monitör için IPS mi VA mı?

Bu iki monitör arasındaki fark nedir peki?

Arasındaki farkı bilmiyorum fakat üstteki monitörü kullanıyorum hoparlör kalitesi dışında fiyatına göre çok iyi.

Önermektek kararsızım ama düşüncelerimi yazayım:
10 (8 bit+FRC) bit ve 1 ms tepki süresi (GtG) özellikleri ile öne çıkıyor ama piyasada yakın fiyata Samsung Odyssey G5 27 gibi 2K monitör bile var.

Hocam monitor büyüklüğünü 24 25 arası olması benim için daha iyi zaten alacağım ekran kartı 2K için yetmeyecek 6700XT.

İyi bir kalitede olmadığı sürece VA tercih etmeyin. Genel olarak IPS önerebilirim. Eğer fiyat biraz yüksek olsun derseniz VA panel tercih edebilirsiniz.

Genelde oyun oynuyorum ancak film ve dizi de çok izlerim fiyatından alakasız hangisi daha kaliteli olur. Gerek renk dolgunluğu canlılığı gerek siyahları siyah göstermesi konusunda hangisi daha iyi?

IPS panel.

İyi bir IPS, iyi bir VA panelden de iyidir. Monitör modeline göre değişkenlik olur ama görüntü kalitesi açısından sıralama şu:

TN < VA < IPS < OLED

Ayrıca VA paneller genelde ghosting sorunu yaşatır. IPS alıp geçin VA panele çok para vermenize gerek yok.

İyi bir IPS, iyi bir VA panelden de iyidir. Monitör modeline göre değişkenlik olur ama görüntü kalitesi açısından sıralama şu:

TN < VA < IPS < OLED

Ayrıca VA paneller genelde ghosting sorunu yaşatır. IPS alıp geçin VA panele çok para vermenize gerek yok.
İyi bir VA'da ghostinge çok rastlanılmaz.

Var mı marka model öneriniz ?
Teknolojide hiçbir markanın her ürünü iyi veya kötü değildir. Bütçe söyleyin size model önerelim.

Gidip görerek al bence ben ips almıştım renkleri çok iyidi asus marka model hatırlamıyorum zar zor gittim degistirdim va aldim bu da ilk başta tatmin etmemişti ama alıştım şimdi eksiklik hissetmiyorum şahsen
Renkler bariz daha soluk ips göre benim fikrim
En iyisi bence internet cafe git 1 saat takıl ips de

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı