Monitör için IPS mi VA mı?

Gidip görerek al bence ben ips almıştım renkleri çok iyidi asus marka model hatırlamıyorum zar zor gittim degistirdim va aldim bu da ilk başta tatmin etmemişti ama alıştım şimdi eksiklik hissetmiyorum şahsen
Renkler bariz daha soluk ips göre benim fikrim
En iyisi bence internet cafe git 1 saat takıl ips de
Onlarca model var iki panelde de. Saçma bir öneri. Bir mağazaya bakmak daha mantıklı.

Fiyatından bağımsız değerlendirmek mümkün değil. Ucuz VA ile ucuz IPS kıyaslarsak IPS bariz önde olur. VA'nın ucuz modelleri ghosting ve Black smearing konusunda berbattır.

Üst seviyede görüntü kalitesi açısından VA panel IPS'i parçalar. VA'nın iyi modelleri yüksek renk gamutu sunabilir. Hatta qd IPS modeller haricindeki IPS monitörlerin seviyesinde olabilir. Ama IPS'in en iyileri bile VA seviyesinde kontrast sunamaz. Görüntü kalitesinde kontrastın devasa etkisi var. Siyah olarak da VA paneller daha başarılı. IPS'in daha iyi görüntü kalitesi sunduğunu iddia edenler televizyonlara baksın. 10 tane TV varsa 8-9 tanesi VA panel. VA'nın yanında IPS'in siyahları gri kalıyor.

Son düzenleme:
IPS tercih ederim hocam.

Dizi ve film izlemede VA daha iyi. Dizi ve film izlerken en iyi deneyimi almak istiyorsan iyi siyahlar ve yüksek kontrast gerekiyor. VA Panel'de IPS'ten bu iki konuda bariz üstün. Kullandığınız TV eğer OLED değilse %95 ihtimalle VA paneldir. Çünkü VA panel film ve dizi için çok iyidir. IPS'in iyi olduğu nokta renk gamutu ama, iyi bir VA alırsanız IPS seviyesine yakın veya IPS seviyesinde renk gamutu elde edebilirsiniz. Ama iyi bir IPS panel VA kadar kontrast sunamaz.

VA'nın Black smearing sıkıntısı olduğu için özellikle oyunlarda IPS daha iyi bir deneyim sunar ancak iş görüntü kalitesine geldi zaman VA daha iyi. O yüzden Black smearing sorununun az olduğu modelleri önermeye çalışıyorum. Bu bütçede böyle bir VA panel yok. Minimum R25F-30 alman lazım. Ki onun fiyatının birazcık üstünde daha iyi Black smearing performansı sunan 25m2N3200W var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı