Monitör iki ölü piksel için iade edilmeli mi?

Yazilimmuh

Centipat
Katılım
7 Nisan 2022
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yukarıdaki monitörü alalı yani kargo elime geçeli 2 gün oldu, test yaptığımda 2 nokta halinde sağ ve sol üst köşede ölü piksel tespit ettim, bayağı küçük ve kullanımlarımda gözüme çarpmıyor test etmesem de fark edemezdim yani, üründen memnunum şu ölü piksel konusu dışı, sizce iade işlemlerine girmeli miyim? İçinizde ölü piksel ile kullanmış olanlar var mı ya da iade şart mıdır? Açıkçası iade konusunda hem zaman kaybedip hem de sonuca varamaz isem büyük kayıp olarak görüyorum çünkü o ürün git gelde ve serviste mutlaka yıpranır diye düşünüyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda? Son olarak bu ölü piksellerin artma durumu başına gelmiş olan oldu mu hiç? Satıcı bilgileri de attığım linktekidir.
 
14 gün iade hakkın var yolla gitsin, parasını verdiğin ürünü ölü pikselle kullanacak değilsin.
Hepsiburada’yı aradığımda kurulum vs yapılmamış olması lazım dedi,kurulum yapmadan ölü pikseli nasıl anlayacağım hanımefendi dedim :)Sevise yollayıp öyle iade gerçekleştiğini söyledi servis lafı geçince bi moral düşüşü yaşadım.
 
Hocam iade etmeniz gerekiyor, ürünü sakın kullanmayın çünkü ölü pixeller diğer çalışan pixellere giden elektriği olumsuz yönde etkiliyor ve zamanla çalışan pixelleri de öldürüyorlar. Servis desin hocam bir şey değişmez sadece iade süreci uzar ben yaşadım SSD diskim yandı kontrol ettiler sonra kullanıcı hatası olmadığı anlaşılınca yenisini verdiler siz de de böyle olur büyük ihtimal ile ama bu süreç bende 2 hafta sürmüştü.
 
Hepsiburada’yı aradığımda kurulum vs yapılmamış olması lazım dedi,kurulum yapmadan ölü pikseli nasıl anlayacağım hanımefendi dedim :)Sevise yollayıp öyle iade gerçekleştiğini söyledi servis lafı geçince bi moral düşüşü yaşadım.

Onlar çamura yatıyor sen üzerlerine git. Hani aldığın monitör özelliklerine göre çok ucuz veya muhteşem bir indirim de değil, kaybedeceğin bir şey yok. Biraz üstelersen açıyorlar, bunlara tepeden talimat geliyor "bahane üretim, son çare açın diye" yoksa müşteri temsilcisi ne anlar "ürün bozuk geldi çalışmıyor" desen dur servise gönderelim mi diyecekler sanki.
 
Bende zamanında satıcısı hb olan bir monitor almıştım fiyatı cok uygundu Dell marka 1440p 165Hz G-SYNC bir monitordu aradıgım tum ozellikler vardı ama monitorde G-SYNC acınca ekranda incecik siyah cizgiler olusuyordu sorunu belirtip iade ettim paramı iade ettiler umarım siz de aynı sonucu alırsınız.

Bende olu pixel konusunda cok takıntılıyım sırf bu yüzden internette daha ucuza bulunmasına ragmen iade sureciyle ugrasmamak icin kullandıgım monitoru Vatan Bilgisayar'dan deneyerek almıstım basta kutusunu acmıyoruz vs demislerdi bende acın olu pixel veya baska bir sıkıntısı yoksa alacagım demistim oyle denetmislerdi.
 
8657531E-A7F8-4DC6-8CEA-7896FB93D164.jpeg
C940DC79-0C6D-4772-97DF-FEE0CA98524B.jpeg

Görüntüler de bunlar bu arada,doğru tespit ettim değil mi ölü piksel bunlar ?
 
Eki Görüntüle 1394596Eki Görüntüle 1394597
Görüntüler de bunlar bu arada, doğru tespit ettim değil mi ölü piksel bunlar?

Fotoğraflardan gorundugu kadarıyla olu piksel degil de golgelenme gibi geldi bana olu piksel daha nettir o piksel hiç yanmaz ya da yeşil kırmızı mavı gibi renklerde yanar.

Yine de problem mi problem parasıyla sıfır ekran almıssınız ıcınıze sınmıyorsa iade edin veya degistirin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı