Monitörde görüntü bozuk gösteriyor

305gül

Femtopat
Daha fazla  
Ekran resimde attığım gibi. Küçük kuzenim oturuyordu başında büyük ihtimal darbe aldı ama yine de tam emin olmak istedim başka bir sorun olmadığına çünkü darbe izi yok

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    301,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
darbe kaynaklı arızaya benzemiyor daha çok panel cof arızasına benziyor(eğer eski monitörse uzun süre kullanımda kendiliğinden olabilir ama darbe ile de olabilir tabi) ama yine de emin olmak için şunları deneyebilirsin;
başka bir hdmi veya dp portunu dene
kablo değiştirmeyi dene
bilgisayardan başka bir port dene

Darbe kaynaklı arızaya benzemiyor daha çok panel cof arızasına benziyor(eğer eski monitörse uzun süre kullanımda kendiliğinden olabilir ama darbe ile de olabilir tabii) ama yine de emin olmak için şunları deneyebilirsin;
Başka bir HDMI veya DP portunu dene
Kablo değiştirmeyi dene
Bilgisayardan başka bir port dene

Ekran kartına baksın üstüne bir şey de döküşmüş olabilir

darbe kaynaklı arızaya benzemiyor daha çok panel cof arızasına benziyor(eğer eski monitörse uzun süre kullanımda kendiliğinden olabilir ama darbe ile de olabilir tabi) ama yine de emin olmak için şunları deneyebilirsin;
başka bir hdmi veya dp portunu dene
kablo değiştirmeyi dene
bilgisayardan başka bir port dene
Monitör birkaç aylık ekran kartında da hiç sorun yoktu driver güncel. Bir anda olmuş ne olduysa. DP kablosunu çıkarıp hdmı da denedim aynı

Genellikle ekran kartından kaynaklanır bu sorunlar
Nerden anlayabilirim sorunu eğer ekran kartındansa

Ctrl + Shift + Windows + B tuşlarına aynı anda basar mısın?
Sorun düzelecek mi?
Düzelmedi

Monitör birkaç aylık ekran kartında da hiç sorun yoktu driver güncel. Bir anda olmuş ne olduysa. DP kablosunu çıkarıp HDMI da denedim aynı

Anlatmak istediğimiz ekran kartının üstüne bakın bir şey döküşmüş olabilir elinizde başka ekran kartı varsa deneyin veya monitörü deneyin

Monitör birkaç aylık ekran kartında da hiç sorun yoktu driver güncel. Bir anda olmuş ne olduysa. DP kablosunu çıkarıp HDMI da denedim aynı

Nereden anlayabilirim sorunu eğer ekran kartındansa

Düzelmedi

Ekran kartını çıkart normal işlemciden görüntü almaya çalış ekran kartından sorun yoksa monitör kolay iş

Monitör birkaç aylık ekran kartında da hiç sorun yoktu driver güncel. Bir anda olmuş ne olduysa. DP kablosunu çıkarıp hdmı da denedim aynı

Nerden anlayabilirim sorunu eğer ekran kartındansa

Düzelmedi
başka bir monitör veya televizyon gibi herhangi bir ekran ile test et

Anlatmak istediğimiz ekran kartının üstüne bakın bir şey döküşmüş olabilir elinizde başka ekran kartı varsa deneyin veya monitörü deneyin

Ekran kartını çıkart normal işlemciden görüntü almaya çalış ekran kartından sorun yoksa monitör kolay iş

Bu işlemi yapmayı bilmiyorsan YouTube'dan bak yaparsın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı