Monitördeki Hz ile FPS arasında bir ilişki var mıdır?

İkinizin kurduğu cümleler doğru yorumlanmış söylemler, Nazım arkadaşın eksik yazdığı bir durumu Gökhan tamamlamış.
Monitörün sahip olduğu HZ değerinin üstüne çıkıldığında akıcılık hissedilir, teknik olarak monitörün HZ değerinin üstündeki FPS değerini monitör gerçek manada yansıtamaz.

Yani ben yukarda belirttiğim monitörü alırsam pişman olmicam. Bu kadar cevaptan bunu anladım inşallah yanlış anlamamışımdır.

Geç döndüğüm için özür dilerim cezam vardı , ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Ekran büyüklüğü bence alışkanlık meselesi. Mesela ben sürekli laptoplarda oynadım. İnternet kafede de çok oynadım ama hala alışamadım monitörlerine. Sen hangisine alışkınsan o büyüklükte bir monitör seç bence.

Merhaba 60 hz panelli laptopta fps yi 60 kitlediğimde ve fps sınırını kaldırdığımda akıcılık farkı oluyor.Bariz olmasa da hissediyorum.Kitleyip oynamak mı iyidir yoksa sınır koymadan oynamak mı?
i7 8750h- GTX1050 4gb

Arkadaşlar, GTX 1060 veya GTX 1660 TI modeli ekran kartları için 75 HZ mi yoksa 144 HZ mi tercih etmeliyim monitörde. Ağırlıklı oynayacağım oyunlar; PUBG (Steam), PUBG Lite, GTA 5, ETS 2 (Online).
@BilgisayarKurdu

Monitörü anlık veya kısa süreli bir yatırım olarak düşünme; ihtiyaçlarına odaklan ve ona göre hareket et. GTX1060 seviyesindeki bir kart ile güncel oyunları göze hitap eden grafik ayarlarında oynamak istediğinde alacağın ortalama tepe rakam 75Hz'dir zaten. En azından 130 almak gerekiyor ki 144Hz için ödediğin paranın hakkını alabilsin.

PUBG'de o kadar yüksek FPS alamazsın zaten, 1660TI modeli bile olsa kaliteli doku ayarlarında monitörün hakkını verecek rakamlar alamazsın.

Zaten 144Hz profesyonellerin veya bu işten para kazananların tercihi olmalıdır. Bu grubun dışında kalan kişiler 144 yazısı ile kendini tatmin etmek amaçlı tercih etmiş oluyor; farkında olmasalar bile.
Monitörde ucuza kaçma, tasarım olarak gözüne hitap eden bir model seç ancak ihtiyaçlarını da bil; gereksiz yere 144Hz monitöre para harcama derim. AMD ve NVDIA'nın Sync teknolojileri var zaten, ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır 75Hz monitör de.

Ancak 144Hz parasını 75Hz özelliğe sahip bir monitöre harcamaktan da çekinme. Monitör, bir sistemin en önemli parçasıdır bana göre. Monitörde ucuza kaçma. Bunu teknik anlamda söylemiyorum.

Şu ana kadar gördüğüm her yerde monitörün kaç Hz ise max o kadar FPS alabilirsin dediler. Benim anlamadığım 60 Hz monitörde CS:GO’da 150 FPS’e kadar çıkabiliyorum. Bir türlü kafamdaki sorulara cevap bulamadım.

Yaza doğru bende PC toplayacağım. Bütçem 4000-5000 TL arası olduğu için monitöre çok para vermek istemiyorum. Ekran kartı olarak GTX 1060 düşünüyorum.

AOC 21.5" G2260VWQ6 75Hz 1ms Full HD HDMI FreeSync GAMING MONITOR

Kafamdaki monitör bu. Oyunlarda benim için yeterli olacak mı?

Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
5000 TL ile GTX 1060 dan daha güçlü bir ekran kartı alabilirsiniz mesela 1660 Ti

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı