Monitöre bir süre bakınca gözüm ağırıyor

AesgAziz

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2018
Mesajlar
326
Çözümler
2
Sabah gün ışığında monitörü Full parlaklığında beyaz bir ekrana 5 dakika bakınca gözlerim ağırmaya başlıyor. Bu sefer monitörün parlakığını kısınca da pek hoş bir görüntü olmuyor. Oda karanlığa büründüğü zamansa monitörün parlaklığını en aza indirmeme rağmen beyaz bir ekrana bakınca gözlerimi ağırtıyor. Özellikle oyunlarda bir ışık kaynağına bakınca da gözlerimi ağırtıyor. Üstelik monitör ile aramda 70 cm mesafe var. Ama bunun mesafeylede alakalı olduğunu düşünmüyorum. Eve gidip televizyon açıtığımda televizyonun parlaklığı gözümü ağırtmıyor. Monitördeki beyaz ışığa 3 metre mesafeden bakmama rağmen yine de gözümü ağırttığını fark ettim.
Samsung SyncMaster 943 monitörüm var. Bu monitörlemi alakalı bir şeydir, yoksa benim gözlerimdemi bir sıkıntı var.
 
Gece ışığı modu bulunuyorsa monitörünün ayarlarında onu aktif hale getirebilirsin ama aynı monitörün 1-2 kademe düşüğü bende olduğu için öyle bir mod bulunmuyor diye biliyorum. Mavi ışık filtreli gözlükler alabilirsin.
 
Monitördeki beyaz ışığa 3 metre mesafeden bakmama rağmen yine de gözümü ağırttığını fark ettim.
3 metre çok fazla. Gözünüz için zararlı. Ayrıca 70 cm'de az.

Not : Bir yanlışım varsa düzeltin.
 
Öyle bir şey görmedim.
Gece ışığı kullanın derim. Bir süre kullanınca alışıyorsunuz. Ayrıca mavi ışık filtreli gözlükler alabilirsin. Eskiden 30 dakika durunca gözlerim ağrımaya başlıyordu. Mavi ışık filtreli gözlük alınca 3 saatte anca gözüm ağrıyor.
 

Geri
Yukarı