Monitöre overclock yapmak zarar verir mi?

• Konuyu başlatan panilla
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 171

panilla

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir soru var. Monitörüm AOC'un bir modeli, normalde 240 Hz ama ayarlarda overclock ayarı var, 310 Hz'e çıkıyor. Ama zararlı olduğu söyleniyor, sizce yapmalı mıyım yoksa yapmamalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir soru var. Monitörüm AOC'un bir modeli, normalde 240 Hz ama ayarlarda overclock ayarı var, 310 Hz'e çıkıyor. Ama zararlı olduğu söyleniyor, sizce yapmalı mıyım yoksa yapmamalı mıyım?
Hocam günlük kullanımda gerek yok gibi. Oyunda falan açın, ama AOC zararlı olacak bir şeyi ekleyeceğini sanmıyorum. Sınırlar içerisinde yapıyordur bu OC'yi, bir bildikleri vardır. Ama ömrünü azaltabilir yine de.

Zamanında başka monitör de yapmıştım deli gibi ısınıyordu AOC da olur mu bilmem aklında bulunsun.

Benim kıytırık 165Hz'lik Lenovoya'da 30Dk'lık tadımlık bir 180Hz OC eklemişler. Sağ olun Lenovo'siz olmasanız napardım şimdi 30dk 180Hz'in tadını çıkaracağım.

Genelde panel ekstra ısınıyor. Ömrünü etkiler tabii ki. Benim monitörümde de bulunuyor lakin hiç kullanmadım. Panel çok ısındığından maksimum yarım saat çalışıyor zaten.

@Mando9098 lenovo R25-İ 30 mu 😀

Hocam günlük kullanımda gerek yok gibi. Oyunda falan açın, ama AOC zararlı olacak bir şeyi ekleyeceğini sanmıyorum. Sınırlar içerisinde yapıyordur bu OC'yi, bir bildikleri vardır. Ama ömrünü azaltabilir yine de.

Açarken anormal pixeller oluşabilir diyor bir bilginiz var mıdır hocam ?

Bende VG27AQ var 1.5 yıldır OC modunda kullanıyordum sadece daha fazla ısınıyordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı