yigithankoroglu
Decapat
Arkadaşlar merhabalar. 6 yıllık Monster A5 v5.2 model laptop'ımın HDD arıza yaptı ve BIOS güncellemesi falan yaptırmıştım servise, onlar kayboldu. İlk aldığım halindeki BIOS'a döndü. Bilgisayarcıya yeni HDD taktırdım, sağ olsun Windows'u kurmuş öyle teslim etti ancak legacy kurmuş. Bende UEFI USB flash bellek vard,ı format atayım dedim ancak C'yi biçimlendirmeden direkt devam ettim kurulum yaparken. Ve ne göreyim Windows logosuyla başladı laptopun kurulumu UEFI olmadı. Sanırım C'yi biçimlendirmem gerekiyordu ya da BIOS ayarları fabrika ayarlarına döndüğünden BIOS'tan bir şeylerle oynamam mı gerekiyor anlayamadım.
Hiç BIOS ayarlarından anlamam sadece format atmayı biliyorum. Sizin yardımınıza göre bugün tekrar format atacağım gene legacy kurulum kurmak istemem ve çok uzun sürdü, beklerken bunadım. Yaklaşık 1-1.5 saat sonunda masaüstüne ulaşabildim. SSD olan diğer laptopuma format atmak abartısız 7-8 dakika sürüyor. Ama legacy kurulumun da yavaşlattığını düşünüyorum. Ne yapmalıyım UEFI'ye dönmek için?
i7 5700HQ
GTX 960M
1TB HDD 5400RPM
Hiç BIOS ayarlarından anlamam sadece format atmayı biliyorum. Sizin yardımınıza göre bugün tekrar format atacağım gene legacy kurulum kurmak istemem ve çok uzun sürdü, beklerken bunadım. Yaklaşık 1-1.5 saat sonunda masaüstüne ulaşabildim. SSD olan diğer laptopuma format atmak abartısız 7-8 dakika sürüyor. Ama legacy kurulumun da yavaşlattığını düşünüyorum. Ne yapmalıyım UEFI'ye dönmek için?
i7 5700HQ
GTX 960M
1TB HDD 5400RPM
Son düzenleyen: Moderatör: