Çözüldü Monster Abra A5 V12.1.2 oyunlarda ani FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mustafa Bilgin

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2017
Mesajlar
71
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar bu notebook 1 hafta önce elime geçti.

Sistem özellikleri:
  • GTX 1050
  • 8GB RAM
  • i5 7300HQ İşlemci
  • 1TB HDD

İlk geldiği gün Microsoft'un kendi sitesinden Windows'u indirdim. Daha sonra Rufus yazılımı ile Recep Baltaş'ın da gösterdiği şekilde UEFI USB oluşturdum. Daha sonra UEFI kurulum yaptım. Daha sonra güncelleştirmeleri yaptım. Daha sonra Nvidia'dan kendi grafik kartım ve işletim sistemine göre Driver'ı indirip kurdum. Sorunum şöyle GTA 5 bir süre oynadıktan sonra takılmaya başlıyor. Geforce Experience optimize ayarlar kullandığımı belirteyim. Oyuna ilk girdiğimde her şey sorunsuz fakat daha sonra takılmalar başlıyor. Online'a girince zevk falan kalmıyor.

Bundan önce Xbox 360 kullanıyordum bu fiyata PC aldım daha iyi olur diyordum X360'dan aldığım zevki bu takılmalar yüzünden alamıyorum. Bazı yerlerde okuduğuma göre Windows 10'un 1703 versiyonunun bu soruna sebep olduğu ve 1607 versiyonuna geçildiğinde düzeldiği söylenmiş. Bana saçma geldi. Sizce geçmemin bir faydası olur mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Arkadaşlar 3200TL'yi boşuna vermiş olmak istemiyorum umarım bir çözüm bulabiliriz. Recep Baltaş, Ali Güngör ve diğer yönetici kardeşlerim de yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunlarımız farklı ama sende de düzeldiyse iyi tabii ki :)

Evet Online'da da test ettim herhangi bir sorun göremedim. Sorunu olan arkadaşlar;

Sürüm: 1709
İS Derlemesi: 16299.19

denesinler.
Umarım sorun tekrar etmez.
Arkadaşlar NVIDIA denetim masasından performansı arttırıcak ayarlar yapın ve bilgisayarı Monster'ın programını performans moda alarak çalıştırın. En az yüzde 30 fazla FPS alırsınız BF1'de ortalama 35 FPS aldığım haritada 50 FPS'ye yakın ortalama alıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başka yüksek bir oyunum yok. Bu sorun düzelmeden de yüksek sistem gerektiren oyunlar satın almam ama belki korsan olarak deneyebilirim. Ama tabiki öncelikle eve gitmem gerek yurt internetiyle torrent indirme yapılmıyor ne yazık ki.

Darksider dediğin yöntemleri denedim onlar fayda etmiyor.
 
High'a yükselttim onu yazmamışım. Ne olabilirki işlemci 70'ekran kartı 76'nın üstüne çıkmıyor mavi ekran hatası falan yok. Orijinal Win 10 Pro yüklü. Benim RAM 8 GB bir de SSD yok 1TB olan modeli ondan olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebini tam olarak bilmiyorum FPS düşüşleri olmaması iyi bir şey fakat benim 3D ayari kalitede ve ayarlar ultrada BF1'de incelemedeki ile aynı FPS değerini alıyorum.
 
2. işletim sistemi olarak W8.1 yükledim, KabyLake işlemciler cidden W10 hariç işletim sistemlerini desteklemiyormuş onu kanıtlamış oldum. Keşke bu kadar para vereceğime işlemcisi yüksek ekran kartı düşük model bir laptop alsaydım. GTX 1050 var faydasını göremiyoruz yine eski oyunları oynuyoruz bari az para verip yine eski oyunları oynardım. Zaten ben bilgisayarı aslında bu sene Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, onun için almıştım. Arada oyun oynarız diğerek bu modele yöneldim. Bu sorunun düzeleceğini de artık hiç sanmıyorum :kararsız:.
Sürekli F12 tuşuna basa basa screenshoot almayı başardım. İşte böyle bir anda GPU kullanımı düşüyor ve dolayısıyla FPS'te düşüyor.

20171023125355_1.jpg


20171023125354_1.jpg


Benimde böyle sorunum var. Monster Abra A5 v12.1 kullanıyorum GPU kullanımı %80'lerdeyken bir anda düşüyor (Yarım saniye içinde). Benim sorunum da bununla alakalı olabilir mi?

20171023125355_1.jpg


20171023125354_1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu single player oynarken mi, online modda mı yaşıyorsun? Yoksa her ikisinde de bu sıkıntı var mı? Online oynerken bu durumu yaşıyorsan internet bağlantısı ile alakalı sıkıntı olabilir. Bunun dışında da sıkıntı yaşıyorsan, bu görselle birlikte servise gönder.
 
Son düzenleme:
İnternet bağlantında da problem var bence. Daha önce kullandığım 2 Monster laptoptada lag problemimi Intel Wireless kartımı atheros çipliyle değiştirerek çözmüştüm. CS:GO'da aynı donmayı Intel Wi-Fi kartlarla yaşamıştım.

Sent from MY SM-G930F using Technopat mobile app
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır Monster Notebook sitesine göndereceğim. Büyük bir ihtimal tekrar servise gönder diyecekler ama maalesef yaz gelmeden göndermem pek mümkün değil. Ve ayrıca hem Online hem Single Player'da aynı sıkıntı var. Wireless ile alakalı olacağını zannetmiyorum.

Bir arkadaşım da aynı laptoptan aldı onda CS GO'da bile böyle ani FPS düşüşleri varmış. Paramıza yazık ettik resmen. Ama Gordon Freeman arkadaşım da olmaması bu sorunun çok tuhaf.

Monster önceki yazdığını tekrar yazdı. Yaptıkları tek şey ezbere konuşmak:

"Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz. FPS düşüklüğüyle ilgili aşağıdaki kontrolleri sağlamanızı rica ediyoruz.

1- Notebook adaptörünüzün takılı olduğundan ve batarya üzerinden notebookunuzu çalıştırmadığınıza emin olun.

2- Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Güç Seçenekleri > Yüksek performans modunun aktif olduğundan emin olun.

3- NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Genel Ayarlar > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçili olduğundan emin olun.

4- Genelde NVIDIA harici ekran kartını fazla yormayan bazı oyunlar ilk çalıştırıldıklarında oyun önce dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılır. Bu da size oyunun aşırı kastığı ya da çok düşük FPS verdiği gibi bir izlenim yaratır. Buna göre oyun 3. maddede belirtilen ayarı yaptığınız halde hala dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılıyorsa, oyunun masaüstündeki kısayolu üzerine sağ tıklatarak > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi 'ni seçip direkt harici ekran kartınız üzerinden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

5- Diğer bir yöntem de masaüstünde sağ tıklatarak > NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > Oyun Kısayolu seçip > Seçilen Programı Ekle > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçmeniz ve oyunu tekrar çalıştırmanız olacaktır.

6- Oyun yine de kasıyorsa ya da hala FPS düşük gözüküyorsa muhtemelen oyunun grafik ayarları çok yüksek ayarlara alındığı için ekran kartınız oyunu bu ayarlarda oynatamıyor olabilir.
En optimal oyun ayarları için; NVIDIA GeForce Experience'ı Aç diğerek Oyunlar sekmesi altından bilgisayarınızdaki yüklü oyunu bularak, oyunlar sekmesinde oyun gözükmüyor ise de Oyunları tara dedikten sonra listede göreceğiniz Oyunu Başlat diğerek en az bir kez çalıştırıp oyundan çıktıktan sonra tekrar NVIDIA GeForce Experience'ı açıp Oyunlar sekmesinden Oyunu Optimize Et seçeneği ile oyunu bilgisayarınızın çalıştırabileceği en uygun ve optimal ayarlara getirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

7- Oyun oynarken, oyunun haricinde bilgisayarınızın o anki performansına olumsuz etki edebilecek başka bir uygulamanın arka planda çalışmadığına emin olun.
Bunun için Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden CPU ve Bellek kullanımı bölümlerini kontrol edin gözle görülür aşırı bir yüklenme varsa arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapattıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

8- Ekran kartı sürücünüzün en son güncel versiyonunu kullandığınıza emin olun. En güncel ekran kartı sürücüsü için Drivers | GeForce linkinden ve GeForce Experience is Your Gateway to Great PC Gaming linkindeki GeForce Experience yazılımlarının temiz kurulum ile bilgisayarınıza kurduğunuza emin olun.

9- Her zaman orijinal Windows işletim sistemi ve Steam, Origin, Playstore veya Aral Game gibi oyun sağlayıcılarından edinmiş olduğunuz %100 orijinal oyunları bilgisayarınıza kurun. Oyunlarınızın ve işletim sisteminizin en güncel güncellemelerinin yapılmış olduğuna dikkat edin.

10- Tüm bu işlemleri adım adım uyguladıktan sonra yine de probleminiz çözülmez ve oyunlarda sürekli takılmalar, FPS düşüklüğü, kilitlenme ya da mavi ekran dolayısıyla bilgisayarınızın reset atması gibi problemler ile karşılaşıyorsanız, yaşadığınız tüm bu tür sorunlarda ve teknik problemlerde problem oluştuğu anda mutlaka 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.
Saygılarımızla, "
Bu notebooku aldığım güne lanet ediyorum şu an bir daha Monster alacağımı da sanmıyorum. Gider 400 TL daha fazla verir iyisini alırım.

1050 ti kullanıyorum, sorun mevcut.

Dell Inspiron 7567.
Dostum sende de oyunlarda ani FPS düşüş sorunları var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sende de oyunlarda ani FPS düşüş sorunları var mı?
Hayır, oyun oynarken herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Bios sürücüsü en güncel. Windows sürümü de en güncel; Sadece League of Legends ve Counter Strike GO, oynarken anlık yaşadığım takılmalar mevcuttu, bu iki oyunu ssd ye atarak sorunu giderdim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı