Monster Abra A5 v13.4 macOS kurulur mu?

İsterseniz Windows yanına kurulum yapabilirsiniz. Buraya göz atabilirsiniz: Technopat Sosyal - Rehberler macOS
Ayrıca 10.14.1 olan benim imajım ise 8/16+ gb bir USB yeterli. Bahsettiğim config.plist dosyaları aşağıdaki ekran alıntısında bulunduğu gibidir.
files.png

Not: Ben şahsen Windows vs yanında kullanıyorum en az dual boot olarak macOS sistemlerini.
Config.plist dosyasını EFI --> CLOVER --> içerisine bırakın ve açılışta Clover ekranında options --> configs --> kısmından seçiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@blackandyellow
O zaman şöyle sorayım dual boot yaparsam herhangi birinde yavaşlama olur mu?
Dual boot için adım adım yapabiliceğim bir rehber var mı?
Monster abra A5 13.4 kullandığım için acaba uyumlu mudur bir sıkıntı çıkar mı?
256 GB SSD var 2 işletim sistemini de SSD'de kullanabilir miyim?
cevaplarsanız sevinirim.

Yavaşlama olmaz. Rehberler için size bölümün bağlantısını verdim sosyaldeki/technopat. Uyumluluk ve sorun durumunu ilk iletilerde açıkladık. SSD diskleri depolama dışında dual boot vs. için böldüğünüzde sorun çıkmaz. Sana bir örnek vereyim:
  • Windows disk yönetiminden birimi küçült diyerek boş bir alan oluşturunuz.
  • Paragon partition manager 14 (2014) free/ücretsiz sürümünü kurunuz Windows'a.
  • Paragon programı ile ayırdığınız boş bölümü Apple HFS olarak biçimleyiniz (isim vermeyi unutmayınız bölüme).
  • macOS ile bölüme kurulum yapınız. Eğer kurulumaz derse: kurulum ekranında disk izlencesi/utiltiy ile o bölümü düzen/edit menüsünden APFS'ye dönüştür işlemi sağlayınız.

Dediğiniz şekilde yaptım boot from mojave 14101 e basınca buraya geldi.
Farkettim ki newcloverefiyi atmamışım
Attım ve sonuç değişmedi :(
89403DE5-70C5-4214-999C-8BEBE5D524E5.jpeg

@Selim Alper Yıldırım
Dostum benim imajın FAT32 olan CLOVER isimli bölümünde bulunan EFI --> CLOVER --> driver-off klasörü içerisinde var olan .efi dosyaları EFI --> CLOVER -->driver64uefi klasörü içerisine kopyala ve dene. Eğer bu kopyalama işleminden sonra durum aynı olursa osxaptiofixdrv.efi (2 vs yazan değil) isimli dosyayı silip dene. Bazı sistemlerin aptiofix gereksinimi farklı oluyor. Ayrıca güncel BIOS kullanın etkisi büyük.

@Selim Alper Yıldırım
Dostum benim imajın FAT32 olan CLOVER isimli bölümünde bulunan EFI --> CLOVER --> driver-off klasörü içerisinde var olan .efi dosyaları EFI --> CLOVER -->driver64uefi klasörü içerisine kopyala ve dene. Eğer bu kopyalama işleminden sonra durum aynı olursa osxaptiofixdrv.efi (2 vs yazan değil) isimli dosyayı silip dene. Bazı sistemlerin aptiofix gereksinimi farklı oluyor. Ayrıca güncel bios kullanın etkisi büyük.
Harfi harfine yaptım, yok hala aynı sorun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı