Monster Abra A5 V13.4 nsaıldır?

Doların artması ile malumunuz bilgisayar fiyatlarında fazlasıyla bir artış oldu. Şu anlık 5000 TL gibi bir bütçem var ve çoğu yerde bayram indirimi varken bir Gaming laptop alma fikrim var. Şu an Monster markasının Abra A5 V13.4 15.6" Gaming Laptop modelini alma düşüncem var. Tavsiyeleriniz neler? Sizce almalı mıyım? Veya daha iyi öneriler var mıdır?

Abra A5 V13.4 15.6" Gaming Laptop özellikleri:
  • Intel Coffee Lake Core i7-8750H
  • 4GB GDDR5 Nvidia GTX1050Ti 128 Bit
  • 15.6" FHD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran
  • 8GB (1x8GB) DDR4 2666MHz
  • 256GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hatırladığım kadarıyla i7-8750 6 çekirdekli bir işlemciydi. Ekran kartı MXM slotlu ise ileride upgrade yapabilirsiniz. Ancak bellek düşükmüş.

Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H 6C/12T; 9MB L3; 8GT/s; 2.2GHz > 4.1GHz; 45W; 14nm işlemci şu şekilde.

VGA Belleği: 4GB
VGA Bellek Veri Yolu:128-Bit
VGA: 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12
Ekran kartı da şu şekilde.
Güzel laptop. Alınabilir. SSD olması da artı bir puan.

Ssd şu an 256GB M.2 Sata (Okuma: 550 MB/s - Yazma: 500 MB/s) şu şekilde. Ama 99 lira daha fazla vererek XPG 256GB M.2 Sata PCIe 3.0 x2 (Okuma: 1000 MB/s - Yazma: 800 MB/s) şekline dönüştürebiliyorum. Yapmamı tavsiye eder misiniz? Veya 99 TL gibi bir fiyat için değer mi?

Eğer çok bir fark yaratmazsa bütçeyi biraz daha rahatlatmak adına
  • Intel Coffee Lake Core i5-8300H

içeren 13.3 modelini de alabilirim. 300 Lira fark var aralarında. Bu fiyata fazladan ssd veya hdd eklemesi yapabilirim. Ya da 8 gb daha ram taktırabilirim. Bu işlemci ile diğerinin arasındaki fark nasıldır?

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba :)
Monster Abra A5 13.4 modelini yaklaşık 1 aydır kullanıyorum . Sana 1 aylık gözlemlerimi anlatayım.
Bu bilgisayarı düşünüyorsan Cs go'da ultra'da max 200 fps gördüm ... Bu fiyata düşük performans gibi geliyor olabilir fakat ekran kartı kullanımı max %60 cpu kullanımı %40'ı geçtiğini de görmedim . Bu bilgisayar ileriye dönük bir yatırım olarak düşünebilirsin Fortnite Destansı'da (1-2 ayar kapalı) 100-120 fps civarında dolaşıyor. League Of Legends de oynamışlığım var. Grafik ve çözünürlük ayarları ultra ve 1920x1080 de oynamaktayım . Bu oyunda da 120 fps dolaylarında dolaşıyor . Ekran kartı değerlerine bakmadım (Ki %60 'ı geçtiğini düşünmüyorum ) . Payday 2 de oynadım . Bu oyunda da Grafik ayarları Ultra ve 1920 x 1080 . Ekran Kartı bu oyunda kullanılmaya başlıyor ve %80-%90 dolaylarına geliyor.Fps'ye bakacak olursan da 100 civarında dolaşıyor (Arttığı da oluyor ).
İşin esasına gelirsek bu bilgisayar bence almaya değer fakat Şunu da hatırlatayım RGB olayı tam beklediğim gibi değil yani her tuşa farklı renk atama olayı yok bazı başlıca modlar var onları kullanabiliyorsun :kıkırda:. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kafana takılan soru olursa cevaplarım.

Kasa kalitesi düşük ama kabul edilebilir. Ekran kalitesi bence çok kötü. Aşırı mat bir ekranı var ve renkleri parlak veremiyor. Ve 12-13 ms civarı bir ekran gecikmesi var. Bunun dışında içindeki donanım tam bir f/p. Bunları göz önünde bulundurarak alın. Kaliteli ekran istiyorum diyorsanız indirim yakalayıp bir HP Omen alın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı