Monster Abra A5 v17.1 laptop aldım arkadaşlar. 1650 laptop almak istemedım ama aldığım sonuc ondan da kötü cıktı maalesef. 9 bin TL'ye bu performansında bir sıkıntı var.
i5-11400h 8 GB 500 GB SSD RTX3050
Dying Light da 40 50 FPS ama hiçbir sabitlik yok surekli FPS düşmesi. Monster teknik servis de bağlandı bir sürü ayar yaptı internette gördüğüm birçok NVIDIA ayarını denedim bir şey yok. Diğer oyunlarda da farklı bir durum yok Valorant LoL gibi oyunlar 100 -120 FPS gibi ama orada da droplar yaşanıyor. Yorumlarda yazan 200 FPS'ler görunmuyor bu tip espor oyunlarında. RAM veya ekran kartı o kadar ahım şahım değil ama bu değerlerde normal değil. GPU usage yüzde 50leri geçmiyor RAM darboğaz da yapmıyor yetiyor. Isınma desen yok laptop buz gibi anlamadım gitti.
Bir önerisini bilgisi olan var mı acaba? Monster teknik servise versem benchmark testi yapıp gerı verecek diye düşünüyorum ya da rama bahane atacak gibi geliyor.
NVIDIA tum performans ayarları optimus olayını yaptım.
Driver temiz kurulum yaptım.
Format atıp sadece driver kurup sadece 1 oyun denedım yine sonuc aynı.
Monster Abra A5 V17.1 i5-11400H 8 GB 500 GB SSD RTX3050 15.6" Full HD Notebook arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
İyileşme var 70 80leri goruyor ama 20 30'lara drop da yıyor genel olarak 50'lerde FPS değerleri GPU kullanımı yıne dusuk gibi ekran görüntüsü bu şekilde.
İyileşme var 70 80leri goruyor ama 20 30'lara drop da yıyor genel olarak 50'lerde FPS değerleri GPU kullanımı yıne dusuk gibi ekran görüntüsü bu şekilde.
Hayır yeniden başlatmayın. Aynen bu şekilde test edin. Denemelere başlayın.
i7 11. Nesil bir işlemci Throttle olmadan duramaz genelde. Çok zordur. Elimizden geleni yaptıktan sonra son çare bir çözüm daha var. Olmazsa çözümü frekansı sabitlemekte bulacağız.
Dostum bios'un nasıl rica etsem telefonundan fotoğraf çekip atabilir misin ? Ya da bir video bulursan şurdaki gibi demen yeterli olucaktır bir ayar var ona bakacağım da.
Dostum bios'un nasıl rica etsem telefonundan fotoğraf çekip atabilir misin ? Ya da bir video bulursan şurdaki gibi demen yeterli olucaktır bir ayar var ona bakacağım da.
Sorun bu dostum aynı bios bende de var senin gibi ekran kartı kullanımım sürekli düşüyor vs bir türlü sabit fps alamıyorum 16 GB ram olmasına rağmen. İntel ekran kartını devre dışı bırakamıyoruz biostan ve işlem nvidia ekran kartından çıkmasına rağmen en son ekrana gelen görüntüyü dahili ekran kartı veriyor. Eğer devre dışı bırakma seçeneği olsaydı görüntü sadece nvidia üzerinden gelicekti ve düzgün çalışacaktı. Sorunun kaynağı bu dostum. Eski biosta o ayar varmış fakat bu yeni biosta yok. Ben de abra a5 v16.6.6 kullanıyorum.
Sorun bu dostum aynı bios bende de var senin gibi ekran kartı kullanımım sürekli düşüyor vs bir türlü sabit fps alamıyorum 16 GB ram olmasına rağmen. İntel ekran kartını devre dışı bırakamıyoruz biostan ve işlem nvidia ekran kartından çıkmasına rağmen en son ekrana gelen görüntüyü dahili ekran kartı veriyor. Eğer devre dışı bırakma seçeneği olsaydı görüntü sadece nvidia üzerinden gelicekti ve düzgün çalışacaktı. Sorunun kaynağı bu dostum. Eski biosta o ayar varmış fakat bu yeni biosta yok. Ben de abra a5 v16.6.6 kullanıyorum.
Aygıt yöneticisinden devre dısı bırakmayı denedım ama 10 FPS altına dustu. İşin içinden çıkamıyorum. Onu devre dışı bırakmada iyi bir şey degıl. Pil ömrü ve güç tüketimi bakımında PC'yı çok yıpratır gibi.Bu sorunun ram ile bir alakası yok