Monster Abra A5 v17.2 bilgisayarda yapılması gerekenler neler?

Kafam karıştı vallahi. Şimdi 1'de kalması mı daha mantıklı 12'de mi size göre? Yani aslında önemi yok ama şu önyükleme işlemi için hangisi önemli?

Sen işaretle yoksa sürekli işlemciye güç biner. Sürekli 12 işlemci üzerinde çalışır. Bunun oyunlara ya da günlük kullanıma bir etkisi yoktur. Kafanız karıştı ise yeni konu açığ diğer insanların size yardım etmesini bekleyebilirsiniz. Recep hocam yalan söylemez.

1651362681539.png

Abra A5 v17.2 aldıktan sonra yapılması gerekenler:
  1. Iade etmek :D
  2. Gelecekte sorun yaratmyacak iyi bir cihaz almak.
Ya da ekran testi yapın.
Kendi cıhazımdaki MsConfig ayarini bilmiyorum ama dogrusu oydu.

Abra A5 v17.2 aldıktan sonra yapılması gerekenler:
  1. iade etmek :D
  2. Gelecekte sorun yaratmayacak iyi bir cihaz almak.
Ya da ekran testi yapın.
Kendi cihazımdaki MsConfig ayarını bilmiyorum ama doğrusu oydu.
Ne tür sıkıntılar çıkarıyor monster? Kullanmayanlar hep böyle şeyler söylüyordu ama kullanıp alanlar genel olarak memnun ki ben de şuan çok memnunum performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

Ne tür sıkıntılar çıkarıyor monster? Kullanmayanlar hep böyle şeyler söylüyordu ama kullanıp alanlar genel olarak memnun ki ben de şuan çok memnunum performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
Kullanmayanlar derken :D Ama benimki Tulpar diye aldım. Monster da iki çeşit kasa var ve "Clevo" denen kasa tipi sorun yaratmaya meğilli. Belki kısa vadede hayır sorun olmaz ama uzun vadede statik elektrik, cihazın çalışmaması, aşırı ısınma, anakart yanması gibi durumlar olası. Ve sizinki "Clevo". Benimki "TongFang" denen sorun ihtimali neredeyse olmayan çesit.

Dosya Ekleri

• 16514131484167854916923125504162.jpg
    16514131484167854916923125504162.jpg
    140,3 KB · Görüntüleme: 41
Kullanmayanlar derken :D Ama benimki Tulpar diye aldım. Monster da iki çeşit kasa var ve "Clevo" denen kasa tipi sorun yaratmaya meğilli. Belki kısa vadede hayır sorun olmaz ama uzun vadede statik elektrik, cihazın çalışmaması, aşırı ısınma, anakart yanması gibi durumlar olası. Ve sizinki "Clevo". Benimki "TongFang" denen sorun ihtimali neredeyse olmayan çesit.
Anladım teşekkürler. İade için çok geç ama satıp daha iyisini almak aklımdaydı hep. Tulparlar 20 binden başlıyor hayli bütçe farkı var aralarında kalite farkı olmasına şaşırmadım.
Bende bunu arıyordum, @Sleim hocam doğrusunu arkadaşınızın yaptığı.
Tekrar çekirdekleri 12' yemi alayım? Kafam karıştı cidden.

Anladım teşekkürler. İade için çok geç ama satıp daha iyisini almak aklımdaydı hep. Tulparlar 20 binden başlıyor hayli bütçe farkı var aralarında kalite farkı olmasına şaşırmadım.
Hocam onun haricinde ışık sızması ve ölü piksel testi yapın.
Dediğiniz o ayar arkadaşınız yaptığı gibi olmalı.
Sürücüleri güncel tutun.
Cihazın altında soğutucu kullanın.
Tekrar çekirdekleri 12' yemi alayım? Kafam karıştı cidden.
O ekrana ait bir SS atsanız.
Evde olmadığım için kendi cihazımdaki ayara bakamıyorum.

Ek olarak Recep Baltaş hocamın bir sözünü daha ekleyeyim:

Eki Görüntüle 1375303
Hocam arkadaş Yanlış bilgi vermiş
O işlem sadece önyükleme sırasında işlemci çekirdekleri kullanımı kontrolü içindir. Windows açıldıktan sonra o ayar hiçbir şekilde seçime göre işlem yapmaz. Onu 1 de seçsen 12'de seçsen işlemcin Windows açıldıktan sonra yüke göre çekirdek kullanımı senaryosu gerçekleştirecektir. O ayarın oyun, iş ve ya günlük performansa herhangi bir faydası eksisi yok. o ayar ile sadece önyükleme işlemi yaparken CPU çekirdek kullanımı kontrolü yapabilirsiniz.
...........
Hocam doğru degilmi

Hocam arkadaş yanlış bilgi vermiş.
O işlem sadece önyükleme sırasında işlemci çekirdekleri kullanımı kontrolü içindir. Windows açıldıktan sonra o ayar hiçbir şekilde seçime göre işlem yapmaz. Onu 1 de seçsen 12'de seçsen işlemcin Windows açıldıktan sonra yüke göre çekirdek kullanımı senaryosu gerçekleştirecektir. O ayarın oyun, iş veya günlük performansa herhangi bir faydası eksisi yok. O ayar ile sadece önyükleme işlemi yaparken CPU çekirdek kullanımı kontrolü yapabilirsiniz.

Hocam doğru degilmi.

Evet, doğrudur. Zaten Recep Baltaş hocamda "hiçbir faydası yok" vb. diyor. Şahsen bende o ayarın açılmasını önermem, zaten performansa hiçbir katkısı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı