Monster Abra A5 V2.1 HDD'yi söküp SSD takmak mümkün mü?

DeepPacific

Decapat
Arkadaşlar Monster Abra A5 laptop kullanıyorum. Ömrünü tamamlayan eskiden kullandığım HGST Travelstar 7K1000 2.5'' HDD'yi söktüm. SSD olarak ADATA SU650 2.5'' takmayı düşünüyorum. Daha siparişi vermedim.

Soruma gelince; daha önce hiç laptopuma yeni depolama aygıtı takmadım. İki cihazında 2.5'' olması demek yuvaya uyacağını ifade ediyor fakat kullandıkları portlar aynı mıdır? Bu SSD'yi aldığımda, HDD'yi çıkardığım yere problemsiz monte edip kullanabilir miyim?

İkinci sorum; yeni depolama aygıtı taktıktan sonra uygulamam gereken işlem var mı? Direk bilgisayarı açıp kullanmaya başlayabilir miyim? Driver, BIOS'dan cihazı tanıtma ya da buna benzer işlemler uygulamama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Monster Abra A5 laptop kullanıyorum. Ömrünü tamamlayan eskiden kullandığım HGST Travelstar 7K1000 2.5'' HDD'yi söktüm. SSD olarak ADATA SU650 2.5'' takmayı düşünüyorum. Daha siparişi vermedim.

Soruma gelince; daha önce hiç laptopuma yeni depolama aygıtı takmadım. İki cihazında 2.5'' olması demek yuvaya uyacağını ifade ediyor fakat kullandıkları portlar aynı mıdır? Bu SSD'yi aldığımda, HDD'yi çıkardığım yere problemsiz monte edip kullanabilir miyim?

İkinci sorum; yeni depolama aygıtı taktıktan sonra uygulamam gereken işlem var mı? Direk bilgisayarı açıp kullanmaya başlayabilir miyim? Driver, BIOS'dan cihazı tanıtma ya da buna benzer işlemler uygulamama gerek var mı?
Hocam sorunsuz çalışacaktır ama net bilgilere ulaşabilmem adına model bilgisini vermeniz mümkün müdür? Ona göre belki farklı önerilerde bulunabilecek birilerini de bulabilirsiniz forumda 😊

Evet her ikisi de 2.5 inç diskler olduğu için takabilirsiniz. Alacağınız SSD içine işletim sistemi kurmak dışında farklı bir ayarı yok.
Sistem zaten diğer SSD'de kurulu. Yeni alacak olduğum, depolama birimi olarak işlev görecek. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Hocam sorunsuz çalışacaktır ama net bilgilere ulaşabilmem adına model bilgisini vermeniz mümkün müdür? Ona göre belki farklı önerilerde bulunabilecek birilerini de bulabilirsiniz forumda 😊
Model bilgisi olarak SSD'den bahsettiğinizi varsayıyorum. ADATA SU650 240 GB olanı almayı düşünüyorum. Laptop modelinden bahsediyorsanız Abra A5 V2.1.

Adata SU650 SSD si kronik sorunlu. Forumda bir kaç konuya göz atarsanız durumu anlarsınız. Almamanızı tavsiye ederim.
Bu fiyat seviyesinde önerebileceğiniz başka bir marka var mıdır ?

Son düzenleme:
Hocam bilgisayardan bahsediyordum. Baktım özelliklerine hiçbir problem yok. Bütçemiz nasıl bilmiyorum ama şunlara da bakabilirsiniz:
480gb
daha ucuz 240 gb - bu iyidir kullanıyorum şu an performansta problem yok, bu marka iyi, bilmiyorum siz nasıl düşünürsünüz ama.
Tabi karar size kalmış.
Saygılarımla... 🙂

Adata SU650 SSD si kronik sorunlu. Forumda bir kaç konuya göz atarsanız durumu anlarsınız. Almamanızı tavsiye ederim.
Kronik sorunları neymiş merak ettim bir anlatın da öğrenelim?

Fiyatına göre gayet güzel bir SSD. TBW değeri de yüksek bu fiyat bandında. Uzun süredir kullanıyorum, tavsiye ederim.

Kronik sorunları neymiş merak ettim bir anlatın da öğrenelim?

Fiyatına göre gayet güzel bir SSD. TBW değeri de yüksek bu fiyat bandında. Uzun süredir kullanıyorum, tavsiye ederim.
Sizde sorun yok diye sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmez. Forumda Adata SU650 diye aratırsanız bi ton konu görebilirsiniz sorunlarıyla ilgili.

Soru 1: Evet, problemsiz bir şekilde takabilirsiniz.
Soru 2: SSD'nize işletim sistemi, driverlarınızı kurmanız gereklidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı