Monster Abra A5 v5.2 mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Murat Köprücek

Hectopat
Selamlar. Elimde bulunan Monster Abra A5 v5.2 cihazımı eylül 2020 de anakart arızasından dolayı Monster yetkili servisine göndermiştim. Kendileri beni tam 6 ay uğraştırdılar. Her seferinde cihazımın anakartı ve başka bir parçası kırık veya bozuk olarak elime ulaştı. Bir anakart her seferinde nasıl bozulur bilemem. Her neyse konu şu;
Şubat ayında düzgün bir şekilde elime ulaşan cihaz bu sabah arızalandı. Kendi kendine açılıp 5-10 saniye içinde kapanmaya başladı. Hiçbir şekilde bir müdahalede bulunamadım sadece BIOS ekranına girince bu yeniden başlatmayı durdurabildim. Gündüz bir tamirciye gittim ve yerel disk C klasöründeki dosyaları D klasörüne attım formata hazır hale getirmek için. Sorun yazılımsal sandım. Ama cihazın SSD ve HDD'sini cihaza geri takınca sorunsuzca çalışmaya başladı. Bu olaydan birkaç saat sonra eve gelip cihazı açtım ve yaklaşık 20 dakika kadar sonra bu mavi ekran hatasını aldım. Sebebi sabah olan arızaya mı bağlı, yoksa bambaşka bir soruna mı işaret ediyor? (ayrıca cihaz düzeldiği için herhangi bir format girişiminde bulunmadım, aynı duruyor cihaz)

Minidump dosyası: 062821-10500-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekranı Riot Vanguard yüzünden almışsın. Riot Vanguard kaldırın.

Ek olarak "DISM" aracını uygulayabilirsin.

Biraz fazla oldu sanırım ama hangisi işinize yaraycaksa ondan bakarsınız ben her ihtimale karşı iki diskin de verilerini yükledim. Size de çok çok teşekkür ederim bu arada yardımınız için.

hd tune health sekmesi.PNG hd tune ssd health.PNG hdd genel bakış.PNG hdd smart verisi.PNG ssd genel bakış.PNG ssd smart verisi.PNG

1624908057793.png

Bu görsele göre CRC hatası gözüküyor. Bu CRC hatası genelde disk ile sistem arasında iletişimin kopması anlamına geliyor. Yani sistem diske veri yazarken iletişim sağlayamamış.

Her ihtimale karşı siz Memtest86 testi ile RAM testi yapınız. Sonuçlarını paylaşın. Biz işimizi garantiye alalım.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Eki Görüntüle 1087813
Bu görsele göre CRC hatası gözüküyor. Bu CRC hatası genelde disk ile sistem arasında iletişimin kopması anlamına geliyor. Yani sistem diske veri yazarken iletişim sağlayamamış.

Her ihtimale karşı siz Memtest86 testi RAM testi yapınız. Sonuçlarını paylaşın. Biz işimizi garantiye alalım.

Peki, testi yapıp bitirdiğimde size sonuçlarını göndereceğim. Teşekkürler
Eki Görüntüle 1087813

Her ihtimale karşı siz Memtest86 testi ile RAM testi yapınız. Sonuçlarını paylaşın. Biz işimizi garantiye alalım.

Merhabalar. Size test sonuclarini atmak isterdim lakin bilgisayar bu sabah yine ayni sekilde gidip gelmeye basladi. Dogal olarak size test sonucu atamadim cihazima format atacagim birazdan o islemi hallettikten sonra arizalanmazsa testleri yapacağım. Ariza devam ederse teknik servise göndereceğim 2 haftalik bir iskence surecine girecegim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı