Monster Abra A7 v6 ile SanDisk Ultra 3D NVMe SSD uyumlu mu?

JDmitry

Kilopat
Daha fazla  
Abra A7 v6.4 cihaza sahibim. Bilgisayar değiştirecektim ama fiyatları görünce vazgeçtim, fiyatlar düzelecek gibi de durmuyor ve bu yüzden SSD'sini yükselteyim diyorum. Hem C sürücü olarak biraz daha fazla alana ihtiyacım var hem de Monster bu cihazda öyle dandik bir SSD kullanmış ki 516 MB/s okuma, 239 MB/s yazma alıyorum.

asds.png

İnternette "SanDisk Ultra 3D 500GB 2400 MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD sdssdH3N-500G-G25" adında bir M.2 SSD buldum. Şu anki okuma yazma hızıma bakılacak olursa bu ilaç gibi gelir, fazlası gereksiz.

Screenshot.png

Kendi SSD'mi söktüm ve pinlerine baktım, benim SSD'min bağlantısında 2 çentik var bu SanDisk'te ise 1 tane (bir çentiğin RAM'lerde olduğu gibi doğru montajlanması amaçlı olduğunu sanıyorum).

IMG_2794.JPEG

M.2 SSD yuvasının da fotoğrafını ekliyorum;

IMG_2798.JPEG

Bu tek çentikli olan SanDisk Ultra 3D SSD bu yuvaya uygun mudur? Uygun gözüküyor ama kullandığım SSD iki çentikli olunca kafam karıştı. Bir de bu NVMe'mi oluyor?
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

SSD boyutu ile M.2 slotunun boyutu uyuyor mu?
Tek çentik SSD'ler NVMe oluyor. Takabilirsiniz sıkıntı olmaz. Laptopunuzda NVMe desteği var mı?

Tekrardan merhaba, NVMe desteğinin olup olmadığını kendim nereden bulacağımı bir türlü çözmediğim için servisi aradım ve uyumlu olduğunu öğrendim. Konuda bahsettiğim SanDisk m2 ssd'yi aldım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Benzer durumdaki arkadaşlar için tavsiyem servisi arayıp cihaz desteğini öğrenmeleri, eğer SanDisk ssd alırlarsa ssd'yi takıp windows'u kurar kurmaz SanDisk'in Dashboard yazılımını kurup SSD'ye yazılım güncellemeleri yapmaları (harici bir m2 ssd kutusu edinip halihazırda kullandıkları sistemden yeni ssd'ye yazılım güncellemesi yapmaları daha doğru olacaktır elbet).

Okumada yaklaşık 5 kat, yazmada ise yaklaşık 7 kat daha hızlı artık. SanDisk'in bu m2 ssd'si vaat ettiği hızları sunuyor.

Adsız.png

Monster Abra a7 v6.4 için durum bu şekilde. Benim gibi forumda arayacak olan olursa diye bu güncellemeyi yapıyorum.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı