Monster Abra serisi anakart ömürleri ne kadar?

tomhardy2022

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2020
Mesajlar
1.427
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monster Abra serilerinin anakart ömürleri garanti süresine kadar mı acaba? Gerçekten iyi bir temizlik ve bakımla 7-8 yıl götürür mü?
 
Pek iyi sayılmaz, kronik sorunlu olduğu söyleniyor. Bütçenizi belirtirseniz daha iyi cihazlar önerebiliriz.

Hocam 2 kez değişmiş Abra A5 v16.7 var simdilik ölü piksele rastlamadım ısık sızması statik elektrik muhabbeti dısında bir şey yaşadım. Ondan değişti taksit ödüyorum bıktım artık zamanı gelince iade etmeyi düsünüyorum benim için Acer espire 7 iş laptopu gibi 60 Hz olsa yine yeter 10 bini geçemiyorum bütçem buydu bu anakart problemi 2 yıldan sonraki garanti bitişi süresinde canımı cok yakıyor bilemeden cahiilik ettik ama 6 ayda bir bakım yaptırsak anakart problemi gerçekten cok dandik bir durum açıkçası.
3. yılım bakım harici gondermedim servise 3 4 sene daha kullanmayi dusunuyorum açıkçası.

Abra'nın hangi modeli acaba hocam.
 

Hocam Şikayetvar kanadı artık bıktırdı her gün olur bu insanlar daha dogrusu biz firma dogal karsılasada ben karsılamıyorum bundan bir tık düsük Aspire 7 AMD Ryzen bile iyi en azından AC kapa anakartı iyidir.

Siz bayağı şanslısınız hocam ya gittiğt yere kadar kullanmak mantıklı bu yüzden bu firmada bakım her şey doğal karsılanıyor.
 
Hocam Şikayetvar kanadı artık bıktırdı her gün olur bu insanlar daha dogrusu biz firma dogal karsılasada ben karsılamıyorum bundan bir tık düsük Aspire 7 AMD Ryzen bile iyi en azından AC kapa anakartı iyidir.
Acikcasi yeni modellerinden bir haberim yok ama statik elektrik sorunu varmis galiba o da anakartta sorun yaratabilir Birkac konuya denk gelmistim akim korulami priz ile statik elektirik bosaltiliyormus denemenizi tavsiye ederim.
Siz bayağı şanslısınız hocam ya gittiğt yere kadar kullanmak mantıklı bu yüzden bu firmada bakım her şey doğal karsılanıyor.
Kullandigim modelde hicbir kronik sorun yoktu o yuzden sansim var 😄. Hatta garantisi bitmeden gonderdim servise bataryayida yenilettim tertemiz kullaniyorum. 😃
 
Açıkçası yeni modellerinden bir haberim yok ama statik elektrik sorunu varmis galiba o da anakartta sorun yaratabilir birkac konuya denk gelmistim akim korulami priz ile statik elektrik bosaltiliyormus denemenizi tavsiye ederim.

Kullandigim modelde hiçbir kronik sorun yoktu o yuzden sansim var 😄. Hatta garantisi bitmeden gonderdim servise bataryayida yenilettim tertemiz kullanıyorum. 😃

Hocam ayıp ettin ya hepsi var akım korumalı topraklama 3'lü priz hatta bir şey sorayım makinenin üstünde ekranda touchapdin yanında elektrik gibi akım elektrik çarpar gibi bir durum oldu bataryayı cıkarrtım 3-5 dk dinlendirdim geçti acaba statik elektrik topladı ondan sonra bataryayı taktım tekrardan kalmadı evet sen yine işi iyi kurtar mısın umarım sağlıklı günlerde kullanman temennimle. Acaba bu benim durum nedir? Üstünde sogutucu yükseltmek icin hepsi var harici klavye mosue kullanıyorum artık düsünün.
 
Hocam ayıp ettin ya hepsi var akım korumalı topraklama 3'lü priz hatta bir şey sorayım makinenin üstünde ekranda touchapdin yanında elektrik gibi akım elektrik çarpar gibi bir durum oldu bataryayı cıkarrtım 3-5 dk dinlendirdim geçti acaba statik elektrik topladı ondan sonra bataryayı taktım tekrardan kalmadı evet sen yine işi iyi kurtar mısın umarım sağlıklı günlerde kullanman temennimle. Acaba bu benim durum nedir?
Kronik sorun malesef. Garanti bittikten sonrada teknik destek ucret ister surekli. Bence bunu ayri bir konu acin yeni model monster kullanicisi sayisi fazla. Belki bir cozum bulabilirsiniz soruna. Cozum olmazssa sanirim yeni modellerde pil cikiyordu pc yi kullanmadan once fisi ve bataryayi cikartisiniz 30sn felan beklersiniz statik elektirigi bosaltirsiniz. Uzun sure kullanim sunar bu sekilde.
 
Kronik sorun maalesef. Garanti bittikten sonrada teknik destek ucret ister surekli. Bence bunu ayri bir konu acin yeni model Monster kullanicisi sayisi fazla. Belki bir cozum bulabilirsiniz soruna. Cozum olmazssa sanirim yeni modellerde pil cikiyordu PC'yi kullanmadan once fisi ve bataryayi cikartisiniz 30sn falan beklersiniz statik elektirigi bosaltirsiniz. Uzun sure kullanim sunar bu sekilde.

Zaten akim korumali priz var hocam bugün bataryayi hepsini fisten cektim. Yine de BIOS alakali olabiliyor fise takinca kapanmasa zaten anakart problemi olabiliyor tamire gerek kalmadan direk öyle bir şey olursa iade edeceğim bir firma bu kadar sorunlu olutmu butun mallari ama en nihayetinde kurtulucam.
 

Geri
Yukarı