Herkes bir şey demiş ben şu olaya bir el atayım ben ortaokulumdan beri komşumuz sağ olsun tüm laptopları denedim ve yanında oynadımda kendisi laptop tamircisiydi homofis çalışıyordu samimi bir şekilde gözlemlerimi anlatacağım.
1-Monster alınır abi ama düzgün kullanırsan genellikle şantiye için falan alanlar var pişman olursun ancak düzgün kullanır yüksek sıcaklığına dikkat edersen çıtır çıtır çalışır ben Monster Casper MSI ASUS TUF kullanmış birisiolarak bunu söyleyebilirim Monster fiyat ve kaalitesi ile Türkiye standartlarında en iyi laptop bakın iyi demiyorum Türkiye standartlarında en iyi yoksa bir MSI'ın kasası olamaz.
2-şuna dikkat et aynı özellikteki PC bir markada 20 bin diğer markada 13-14 SE yüksek oranda fark varsa inceleyip vakit kaybetme işine bak çünkü bir halt olacaktır o laptopta.
3-ben hor kullanırım sürekli oyun oynarım laptop umurumda değil bakımı falan diyorsan MSI alacaksın gerek kasa kalitesi gerek donanım kalitesi ile bir numara.
4-laptop lacaksan ısınma sorunu diyenlere kulak asmayacaksın çünkü hayvan gibi şeyi hayvan gibi kasaya koyduğunda bile ısınıyorsa e 2 santimlik kasadada ısınsın zahmet.
5-Monster'ların malzeme kalitesi iyi faat kasa kalitesi hiç iyi değil eğer hor kullanmazsan beni 1.5 yıl idare ettiğği gibi seni de eder diye düşünoyorum.
6- HP Victus kullanmadım ama HP'nin bazı laptoplarını deneme fırsatım oldu genel anlamda kasada bunalmışlık var kasanın sorunu bilmiyorum ama biraz araştırma yaparsan görürsün HP markası ısınma sorunu ile ünlenmiş markadır.
7-ASUS: ASUS'lar genel olarak kasa maleme kalitesi iyi olanlar ama TUF serisi bana hiç hitap etmedi açıkçası verilen paraya göre tatmin etmeyen bir kasa menteşe kalitesi var ancak soğutma konusunda gayet yeterliler ama şunu unutma 80 bine laptop almıyorsan soğutması iyi olan laptopun sesi olur kardeşim her türlü.
8-toparlayacak olursak eğe bilgisayarını önemseyen bakan birisi isen Monster seni götürür ancak istisna durumlar her türlü olur bunu unutma iyi düşün iyi olsun de geç çok fazla kasma eğer ben uğraşamam başım ağrımasın dersen paranda varsa daha düşük donanımda ama seni 10 yıl götürecek MSI modellerine bakabilirsin şu tabuyu kaldıırın artık Monster her türlü alınır çünkü türkiyedesiniz iyi günler.