Monster hakkında bilmeniz gerekenler

Merhaba arkadaşlar burada isteğiniz kadar delirin gülün edin fakat doğruları insanlara söyleyince gülüyor. Ana konumun Monster ve bilmeniz gerekenler.
Öncelikle Monster ile alakam kesinlikle yoktur. Çalışma falan yok Home ofis olarak hosting ile ilgileniyorum.
Sıkca sorulan sorular.

Monster kasa kalitesi cok kotu: Arkadaşlar Monster ve diğer markalar gibi 3 katman ayrılıyor ornek (Monster: Abra Tulpar Semruk) ( ASUS TUF ROG) gördunuz siz de sıralamaya gore kalite artıyor. Şimdi Clevo kasa kullanıyor Abra serisinde kanıt isterseniz buyur. Herkes okusun.

Clevo ile Casper çok ayrı şirketler alakası yok yani Monster genel müdürünün yaptığı açıklama okuyunuz kasa kalitesiz ama denildiği kadar da kötü değil.

Monster notebook kasa tasarımları ile ilgili açıklama!


Değerli arkadaşlar;

Facebook sayfamız, donanım haber forum ya da mesajlarla bize sürekli olarak sorulan " kasa tasarımlarımızın neden daha gösterişli olmadığı? " sorusu ile ilgili açıklamalarımız aşağıda bilginize sunulmuştur.

Öncelikle performans ve oyun için tasarlanmış dizüstü bilgisayarlarda kasa tasarımlarının daha şık ve gösterişli olması konusunda sizlerle aynı görüşleri paylaştığımı özellikle belirtmek istiyorum. 2010 yılı son çeyreğinde MSI'la barebone notebook tedariği konusunda yaptığımız antlaşma sonrasında Monster markası ile sattığımız Notebook'larda kasa tasarımlarının bu yönde değiştiğini görmüştünüz zaten.

Yüksek performanslı barebone notebook kasaları üretimi konusunda dünya genelinde çalışan çok sınırlı sayıda notebook üreticisi mevcut. Bunlardan en önemlisi de Clevo. Biz tutarlı ve istikrarlı politikaları nedeniyle Monster notebook modellerinde öncelikle Clevo ile çalışmayı tercih ediyoruz. Bunun dışında bu konuda konuşulabilecek 3 firma var. Bunlarda compal, MSI ve Pegatron ( ASUS ).

Compal ve Pegatron ( ASUS ) tarafında satışa sunulan barebone modelleri genel anlamda giriş ve orta seviye özelliklerde yani çok güçlü tasarım öğeleri veya özellikleri maalesef içermiyor.

MSI'la uzun bir zamandan beri görüşmelerimiz devam ediyor ancak onlar MSI markası ile sattıkları modellerde kullandıkları barebone kasa tasarımlarını 2011 yılı ilk çeyreği sonuna kadar Türkiye pazarı için bizimle paylaşmış olmalarına rağmen şu an paylaşmak istemiyorlar. Bunun yerine aynı kasa tasarımı üzerinde kısıtlamalara gidilmiş alternatif modelleri bize öneriyorlar. Örneğin; MSI GT683R modeli ile sattığı kasa üzerindeki LED ışık özelliğini, ses özelliğini, soğutma özelliğini vs. kasa üzerinde pasif hale getirerek MS-16F2 ID kodu ile satışa sunuyor. Aslında ürünün içinde kullanılan anakart ve kasa tamamen aynı olmasına rağmen düşürülmüş özellikler nedeniyle ürün gösterişini ve gücünü ciddi biçimde kaybediyor. Aynı durum MSI GT780DX serisi içinde geçerli bu modelde kullanılan kasa düşürülmüş tasarım ve özellikler ile MS-1761-ID1 olarak satışa sunuluyor.

Biz ısrarla MSI firmasını kendi markasıyla satışa sunduğu tüm barebone kasa modellerini bizimle paylaşması için ikna etmeye çalışıyoruz ancak henüz sonuç alabilmiş değiliz. Birkaç kez ikna olup daha sonra Türkiye ofisinin baskısı ile vazgeçtiler maalesef kararlarından.

Bize önerdikleri modellerle ilgili detaylı özellik ve resimlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

15.6" MSI GT683R muadili model linki >>> http://www.msiwhitebook.com/product_spec.asp?model=MS-16f2-ID1

17.3" MSI GT780DX muadili model linki >>> http://www.msiwhitebook.com/product_spec.asp?model=MS-1761-ID1

Burada aslında en doğru çözüm Alienware markasının yaptığı gibi Monster markası için çok özel bir kasa tasarımı yaptırmak ve tüm modellerde bu Monster tasarım konseptini sürdürmek. Ancak bu işin oldukça maliyetli olduğunu özellikle belirtmek zorundayım. Her bir kasa tasarımı için kalıp ve uygulama maliyeti olarak 100.000 $ - 300.000 $ aralığında ücretler talep ediyor üreticiler. Ayrıca çok ciddi alım adedi taahhütlerinin altına girmeniz gerekiyor. Kaldı ki bu büyüklükte bir yatırım yaptığınızda satış adetlerinizin de birim maliyeti düşürmek adına çok ciddi seviyelere çıkmış olması gerekiyor. Maalesef şu an için bu çözümü uygulayabilmek çok mümkün görünmüyor.

Aslında bu durumun en iyi örneği yine Alienware markasıdır. Alienware markasının kurucuları olan kevin wasielewski, richard cary ve Hector penton Alienware markasını Dell firmasına sattıktan sonra Origin PC diye bir marka ile performans ve oyun notebookları üretmeye başladılar. Peki Origin PC'de hangi kasalar kullanılıyor ve bu barebone kasaların üreticisi kim biliyor musunuz? Üretici Clevo ve satışa sundukları modeller P150HM, P170HM ve X7200![&:] Alienware firmasını kurup Dell firmasına satma başarısına ulaşmış kişilerin kurduğu Origin PC ile aynı barebone kasaları bizde üretimde kullanıyor ve Monster markası ile Türkiye'de satışa sunuyoruz arkadaşlar.

Sayfanın linkini fikir vermesi ve modelleri karşılaştırabilmeniz, doğrulayabilmeniz için aşağıya ekledim.

http://originpc.com/choose-eon-gaming-laptop.asp

Bu bilgiyi buradaki zorluğun ne boyutta olduğunu iyi ifade etmek adına sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar. Sadece bu konuda deneyimli ve donanımlı olmakda güçlü tasarım öğelerine sahip notebook kasaları tedarik edebilmeye maalesef yetmiyor. Ancak bu konuda tüm gücümüzle çalışıyor ve önümüzdeki zamanlarda Monster markasına özel tasarımları sizlere inşallah sunmak istiyoruz.[:'(] şu an Clevo gibi üreticileri tasarımlarını daha gösterişli yapmaları konusunda sürekli olarak tetikliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda pozitif değişimlerin kademeli olarak hayata geçtiğini göreceksiniz inşallah.

Yorumu ve değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum.

Selamlar,

İlhan yılmaz.

Genel müdür?

2- Monster F/P değil arkadaşlar neresi değil biri bana açıklasın alın size örnek.

İkisi de bu fiyatlarda en kaliteli kasa ve modellerden şimdi fiyata dikkalice bakınız hangisi ucuz Monster farkında iseniz şimdi cebinizde tam tamına 19.000TL mevcut hangisini alırsınız Monster şimdi fiyatı az daha ekler MSI alırım diyen %99 ekip olacaktır. Şimdi şuna da değineyim arkadaşlar MSI işlemcisi ile Monster işlemcisi bir değil? Hangisi iyi Monster hadi onu da geçelim MSI TN Monster IPS hangis daha net %100 renk sunuyor IPS heleki desinger olanlar bunu bilir. Hadi arkadaşlar bunu da geçtim ekran boyutuna bakın hangisi iyi Monster doğru mu doğru Monster 2K iken MSI 1080P arkadaşlar daha gerisini boş veriyorum daha bir cok özellikte Monster önde laptoptan anlayan coktan zaten şu an fark etmiştir.

3- Monster ölü pixel ışık sızması cok yaygın? Arkadaşlar bu cümleyi yazarken ne kadar ezbere ve bilgisiz olduğunuzdan ibaretin gostergesi.
Şimdi size ornek MSI cok kaliteli ıvır zıvı deniliyor MSI GL65 Leopard 10ser ışık sızması
Bakın şu link laptop kullancısı ışık sızması var ölü pixele gelelim MSI Türkiye Ölü Piksel Şikayetleri - Şikayetvar
Demeki her markanın ürününde mevcut bu ölü pixel ışık sızması gelelim ışık sızması nasıl oluşuyor. Arkadaşlar cihaz ekran paneli ne kadar ince C. Erceve olursa o kadar ışık sızması artar ama ince cercevede cok hoş gozukuyor gozde ama ekrana bakınca hicde güzel gozukmuyor şimdi gelelim ölü pixele arkadaşlar bu neden oluşuyor? Cihaz elinize geldiğinde ölü pixel cıkar %95 bu yaygın IPS panelerde ve şu ASUS MSI Monster gibii gibi markalar Samsung panel kullanır yani ve ölü pixel cıkma nedeni TN ve VA ya gore daha cok yaygın dediğimiz gibi bu Monster'da da var ASUS'da da var MSI'da da var hiç fark etmez.

4- Monster alınmaz? Arkadaaşlar neden alınmasaın fiyatında 1 numara kasa olarak aynılar soğutma olarak da iyiler panel olarak da her şeyde iyiler şimdi paran olsa Monster değil ASUS alırsın gibi sozlerde var. Monster Semruk S7 modele girin bakın satılıyor ki üretiliyor halla demeki parası olan hem ASUS MSI almıyor ve Türkiye'deki %90 yayıncı veya YouTube'da Monster laptop mevcut.

5-Monster şikayet var da cok fazla? Arkadaşlar iade hakkınız var garantiniz var ölü pixel garantiniz var varda var yasal yoldan her hakkınız var ve arayabilirsiniz.
ASUS cok iyi ya Asus - Şikayetvar bir ASUS firiması cok iyi ise bunun en kotu %90'ını cozmuş olurdu ve Monster şikatet var sorunları cozulup de sorun cozuldu butonunu basmayan insanlar da mevcut.

Aklımdan geçen her şeyi açıkladım umarım anla mısınızdır. Ve size şunu diyeyim Monster kimdir necidir Monster sahibi kimdir hikayesini dinleyin ondan sonra anlarsınız ben v22.1 kullandım en iyi kasalarından biri olan çok menmun kalmıştım ve arkadaşlar Monster alınır diyorum ve susuyorum, kasa kalitesi hakkında yazıyı okuyun hangi firmayı kullanıyor, kasa kalitesi nasıl anlarsınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunuza ne cevap verdiler? Bu kasa Prometheus XVII Ultra Performance 17.3" QHD Gaming Laptop incelemelerindeki övgülerden dolayı dikkatimi çekiyor da.
Hayır gelmeyecek dediler. Bende başka markaya yöneldim.
2021 modelleriyle artık F/P adından da çıktı özellikle Monster Abra modelleri. Monster Tulpar T5 V21.4 harici uzak durun derim. V22.1 için Abra kasası diyorlardı.
Sıcaklık değerleri v22de gayet iyi gözüküyor incelemelerde.
 
Son düzenleme:
Yeni Tulpar serilerini merak ediyorum aslında denemek lazım.

Denedim ben muazam otesi güzeller. Keşke herkes deneyebilse.
2021 modelleriyle artık F/P adından da çıktı özellikle Monster Abra modelleri. Monster Tulpar T5 v21.4 harici uzak durun derim. V22.1 için Abra kasası diyorlardı.

V22.1 Monster Tulpar modelidir.
Kullandığım cihaz.
Görsellerden de anlaşılıyor benim de dikkatimi çekmişti bildiğin Abra kasası o modeller.

T7 v22.1 kullandığım cihaz.
 

Bu modelin incelemesi lazım. MSI kasaya geçtiler artık.

Doğrudur hocam incelemesi acilen gelmeli cok doğru bir cümle kurdunuz ya kendim yapacağım ya Monster'daki YouTuber da ki arkadaş cekcek videoyu cok sağlam cokk.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı