Monster laptop neden alınmaz?

MSI herkesin bütçesi yetmeyebilir ama zaten Monster'dan sonra alınan her bilgisayar iyi gelir zaten (Excalibur dışında)

Çoğu kişide olan sıkıntı o paran varsa MSI al MSI alacak kadar paran yoksa MSI altındaki en iyi muadile bakacaksın ( PC sürekli başka bir yere taşımayacaksan sistem yap kendine daha iyi )
 
Isınma sorunu yok dediğiniz cihazın klavyesi sıcak, ekran karti yük altında 86 derece cpu ise 98 derece. Termal kamera testlerinde klavyenin sıcak olduğunu görebilirsiniz zaten.
 
Alienware laptopum ufak bir sıkıntı çıkarınca, idarelik 17.3 abra almıştım.

Aradan 8 ay geçti hiçbir sorun yaşamadım, yüzde 100 kullanımda ekran kartı 72 dereceyi geçmedi, belki 17.3 olduğu içindir bilemiyorum.
Ben memnunum ancak tavsiye etmem.

Bunun yerine Acer nitro, Lenovo Legion alınabilir.

Tabi şuan alienware ile devam ediyorum, kalite olarak alienware a sı olamaz.
Aynı özellikte ki laptoplar'dan 3-4 kat pahalı olunca bir zahmet daha kaliteli olsun msi bile o özellikteki kasaları daha ucuz.
 
Benim için Monster bugün itibariyle bitmiştir. İşte yaşadıklarım;
-Monster Tulpar T7 v19.5, 2020 Ocak ayında satın aldım.
-Yaklaşık 15-20 gün sonra farkettiğim ölü pixel yüzünden servise ekran değişimi için getirdim.
-Ekran değişimini yapan Kadıköy'deki teknik servis (bundan sonra anlatılan tüm servis işlemleri aynı yerde geçmektedir) büyük ihtimalle ekranı çıkarmak için sağ üst çerçeveyi ince düz bir tornavidayla oyup deforme etmiş, ekranı değiştirdikten sonra da ekranın hemen altında Monster yazısı olan ve ekranı tutan plastik malzemeyi yapıştırma gereği bile görmeden öylece kabak gibi apaçık bırakmış.
-Eve gittiğimde farkettiğim bu deformasyonlardan alt tarafta olanı kendim yapıştırabildim, ancak sağ üst köşedeki oyuk için yapılacak birşey yoktu, bilgisayarı aktif olarak kullandığım için de tekrar götürüp 3-5 iş günü kaybetmek istemediğimden öyle idare etmeye karar verdim.
-Yaklaşık 2 ay sonra bilgisayar (bios) ara sıra SSD'yi görmemeye başladı. Çok bariz SSD arızası olmasına rağmen servise götürdüğümde bana (15 yıllık yazılımcı ve it'ciyim) sorunun Windows'tan (!) kaynaklandığını söyleyip hiçbir işlem yapmadan teslim ettiler.
-2 ay sonra SSD tamamen gitti, ücretsiz değişimi kabul ettiler ancak ben aynı ssd'den takmalarını istemediğimden üzerine para vererek daha kaliteli ve kapasitesi de iki katı olan başka bir ssd taktırdım.
-Birkaç ay sonra çok nadir olarak kendi kendine kapanmalar başladı. Aynı zamanda bilgisayarın fişe takılı değilken (pilde çalışırken) açılmadığını da farketmeye başladım. Sürekli fişe takılı kullandığım için çok üzerinde durmadım.
-Ekstra disk alanına ihtiyacım olduğu için geçtiğimiz ay boştaki M2 SSD slotuna takmak üzere internetten 1TB'lık bir SSD aldım. Cihazı servise götürmeye korktuğum için kendim takmaya karar verdim. Kasayı arka taraftan açmaya başladığım zaman pilin olduğu kısmın biraz şişkin olduğunu gördüm ve açtığımda gözlerime inanamadım; pil şişmiş ve bu yüzden kasa kapağını ittirmeye başlamış. SSD'yi taktıktan sonra pili hemen çıkardım ve zaten fişe takılı kullandığım için pilsiz kullanmaya karar verdim. Ancak oyun performansı pil olmadan nerdeyse yarı yarıya düştü. (Bunun güç ayarlarıyla çözülebilecek bir sorun olmadığını ve tek çözümün yeni bir pil almak olduğunu yaptığım araştırma ve testlerden bizzat görmüş oldum.) Nitekim internetten 2500TL'ye orjinal (ya da en azından öyle gözüken) bir pil alıp yine kendim takarak sorunu çözdüm.
-Son olarak 2 gün önce hem temizlik ve termal bakımını yaptırmak, hem de sürekli gözüme çarpan o sağ üst köşedeki oyuğu yaptırmak (gerekirse üstüne para vererek ekran kısmını komple değiştirtmek) için bir kez daha servise istemeye istemeye hem de acaba taktığım ssd'nin veya yeni pilimin başına birşey getirirler, özellikle de çaktırmadan pili değiştirirler mi diye korka korka götürdüm. İstediklerimi detaylı olarak anlattım ve kendilerinden bu işin bana kaça mal olacağını söylemelerini, sorunun kendilerinden kaynaklı olmasından dolayı indirip yapıp yapamayacaklarını sordum. "Servis bakmadan birşey söyleyemeyiz" dediler ve "tamam sizden haber bekleyeceğim öyleyse" diyerek cihazı servise bıraktım.
-2 gün sonra yani bugün, telefonuma bilgisayarın işlemlerinin bittiğini ve gelip alabileceğimi söylediler. Gittiğimde gişedeki elemana "sorunlar çözüldü mü, beni niye aramadınız" diye sordum, "yani çözülmüştür herhalde bir ödeme çıkmadı" diyerek cihazı teslim etti. Hemen dışardaki test masasında bilgisayarı sardıkları poşetten çıkardım ve ne gördüm biliyor musunuz? Herif o oyuğu düzeltmek veya kasayı değiştirmek bir kenara dursun, bu sefer aynı hizada sol tarafta başka küçük bir oyuk daha oluşturmuş!!!!!!
-İçimden sizin allah belanızı versin diye sövüp çıktım. Ben hayatımda bu kadar lakayıt, tek yaptıkları reklam olan, gerçekte kaliteyle ve müşteri memnuniyetiyle uzaktan yakından alakası olmayan böyle bir bilgisayar firması görmedim. Bir bilgisayar benim gibi cihazlarına son derece temiz ve iyi bakan, sürekli soğutucular kullanıp evde ince toz temizliğini vs. yapan birinin başına bu kadar dert açıyorsa bana göre daha az titiz sayılabilecek normal bir kullanıcının başına neler gelir siz düşünün.
-Burda neden Monster alınmaması gerektiğinin belki de en önemli ve canlı bir sebebini size şöyle aktarabilirim; benim ilk bilgisayarım LENOVO Z500. Bu cihazı 2013 yılında aldım ve ister inanın ister inanmayın 1 KEZ BİLE ARIZA ÇIKARMADI, SERVİSE GİTMEDİ, BAKIM YAPILMADI! TAM 10 YIL BOYUNCA BU CİHAZDA HER İSTEDİĞİMİ YAPABİLDİM, OYUN OYNAYABİLDİM, YAZILIM GELİŞTİREBİLDİM, BİR KEZ BİLE BENİ YARI YOLDA BIRAKMADI. Monster'ın pilini değiştirdiğim gün onun da içini açıp termal macununu yeniledim, zaten temiz kullandığım için içinde nerdeyse yok denecek kadar az tozu da temizledim ve şu an bomba gibi çalışmaya devam ediyor.
Sözün özü, bu saatten sonra özellikle bilgisayar konusunda bilinen markalar dışında başka bir cihaz almam, almayacağım. Size de tavsiyem, Monster'ın düşük fiyat ve ömür boyu ücretsiz bakım sloganlarına ve nispeten biraz daha ucuz olan fiyatlarına KESİNLİKLE ALDANMAYIN. 3-5 bin fazla verin bilinen bir marka alın. Bilgisayar markaları içinde şu an için önerebileceğim sıralama; Lenovo > MSI > Asus > HP > Dell
Uzak durmanız gereken ilk marka ise MONSTER!
 
Valla gta 5 gpu/cpu 80 °C lerde oynadım hep full fan + soğutucu yaz aylarında çok sıkıntı.
Full fanda oynamadan ısınmaması gerekli çoğu kullanıcı için, ben 3900 RPM fanda senden 5 derece daha az aldım üstelik yaz ayı ve soğutucu kullanmadan. Ne kadar rezalet olduğu belli cihazın.
 
Hayırlı akşamlar.

Hemen öncellikle belirteyim, bu konuyu muhalefet, laf dalaşı gibi sebeplerden açmadım.
Ben Monster kullanıcısıyım. Şu an elimde olan model Monster Abra A5 v19.2. alalı 3 ay geçti ve tahmin ettiğim gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Ailemden 1 yıldan uzun Monster laptop kullanan kişiler var. Etrafımda aynı şekilde. Bu insanların kendi ağızlarından sorduğumda "gayet iyi çalışıyor" cevaplarını alıyoruz.
Biraz araştırdığımızda, iyi bir Monster sisteminde "ısınmadan" başka bir sorun göremiyoruz. "Monster alınmaz" diyen kişilere sorduğumuzda, "müşteri hizmetlerine" çeviriyor konuyu. Daha fazla sorduğumuzda kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için elindeki laptoptan memnun olmadığını söylüyor.
Şimdi basitce şunu soruyorum. Monster neden alınmaz? Sizi tatmin etmeyen, yanlış gördüğünüz işleri nelerdir?
Küçük bir not bırakayım ben, ağır ülkücü damarları kabarmış, Türk malı olduğu için bu laptopu ölesiye savunmaya çalışan biri değilim. Her yerde gördüğüm "Monster alınmaz, çabuk iade et, Monster hariç her şey olur" gibi başlıklı videoların, konuların sebeplerini öğrenmek istiyorum.

Merhaba, bende yaklaşık 4 yıldır Monster kullanıyorum. Çoğunluk Monster cihazlarının tek problemini ısı olarak biliyor. Isı değerli donanımlar için oldukça değerli fakat bu bilgisayarların çoğunlukla BIOS sürümü güncelleme almıyor. 4 yıl boyunca güncelleme istememe rağmen teknik servis aynı sürümü bana güncel sürüm olarak gönderiyor 😄. Bu durum bazıları için önemli olmasa da benim takıldığım bir konu. Monster'ın teknik servisi gerçekten kötü, bakıma yollayan çoğu arkadaşımın bilgisayarı geri geldiğinde farklı bir sorun ile geliyor. Bazılarının ekranı hasarlı bazılarının arka kasası monte edilmemiş. Bu durumlar beni rahatsız ettiği için cihazın bakımlarını düzenli olarak kendim yaptım. Kısacası elinizden geldiğince cihazı temiz ve dikkatli kullanmak gerekiyor. Bakımları aksatmadan kullanım sıklığına göre cihazı temizlemek gerekiyor.

Bir de ısınma sorunu için işlemcinin Turbo Boost özelliğini kapattım. Performans düşüşü oldu fakat cihaz ısı konusunda oldukça rahatladı. Şu an güncel Windows yazılımı ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. 4 yıl boyunca herhangi bir mavi ekran hatası vb bir hata almadım. Kasa konusunda da menteşe sorunu vb sorun ile karşılaşmadım. Son olarak şunu söyleyebilirim. Windows tabanlı yeni bir cihaz almak zorunda olsaydım, kesinlikle Monster almazdım. Öncelik Dell olmak üzere diğer markaları tercih ederdim.
 
Size de tavsiyem, Monster'ın düşük fiyat ve ömür boyu ücretsiz bakım sloganlarına ve nispeten biraz daha ucuz olan fiyatlarına KESİNLİKLE ALDANMAYIN. 3-5 bin fazla verin bilinen bir marka alın.

Artık diğer markaların aynı donanıma sahip cihazlarından pahalıya satıyorlar. Kısacası ne fiyat ne de performans ürünü.
 

Geri
Yukarı