Monster notebook yükte yüksek sıcaklık değerleri

Sıcaklık normal, üreticiler 95 dereceye yakın sınır koyuyorlar sınıra ulaşınca otomatik frekans düşürüyor ThrottleStop gibi uygulamalarla sınırı değiştirebilirsin ya da frekans sabitleyebilirsin.
 
Sıcaklık normal mi? Monster'ın kendisi diyor 95 derece tehlikeli sıcaklık diye ara sor. Bu işlemcilerde undervolt da kilitli. Neyse 95 dereceye normal diyen adamla kendimi yormayayım belki troll hesap falansındır.

İşlemcilerde undervolt kilitli değil, plundervolt önlemleri kapsamında BIOS üzerinden XTU desteği kapalı olarak geliyor çoğu modelde ancak aktif olan modeller mevcut.

95C onuncu nesil işlemciler için standart PROCHOT değeri, üreticiler ve Intel mühendisleri tarafından belirleniyor bu değer.

İşlemci zaten tehlikeli sıcaklıklara ulaşmadan gerekli kısıtlamaları uyguluyor, sistem üzerinde bulunan diğer parçaların sıcaklıklarını gözetleyerek kısıtlama uygulayan bir denetleyici zaten mevcut (BD PROCHOT)

Saat hızlarını sınırlamak ücret karşılığında edinilmiş olan işlemci performansını önemli ölçüde kısıtlıyor, sıcaklık düşürülmek isteniyorsa kısa ve uzun süreli TPL değerleri ayarlanabilir.

10750h Intel

Karşınızda bulunan insanları belirli kalıplara indirgemeye çalışmak yerine argümanlarınızı sunarsanız sağlıklı bir tartışma ortamına sahip oluruz.
 
Vultere'nin bahsettiği yerden yapamadım ama yapılış vidyosunu internette aratıp buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
kesinlikle çok başarılı öyle ki fps de değer kaybetmedim ayrıca 20 derece işlemcide fark etti. Ekran kartında da 10 derece fark oluştu. Isınma problemi yaşayanlar denemeleri lazım.

Video'ya zaman ayıramayacaklar için sağ alt köşede pile sağ tıklayın güç seçeneklerini açın ardından plan ayarlarını değiştir gelişmiş güç ayarları.

Orayı açtıktan sonra hiç ellemeden windows tuşuna basıyorsunuz arama yerine reged yazıyorsunuz. Oradan kayıt defteri düzenleyicisini açıyorsunuz. Daha sonra sırayla şu işlemleri yapıyorsunuz:

1.Adım: HKEY_LOCAL_MACHINE
2.Adım: SYSTEM
3.Adım: CurrentControlSet
4.Adım: Control
5.Adım: Power
6.Adım: Power Settings
7.Adım: 54533251 ile başlayan key
8.Adım: be337238 ile başlayan key
9.Adım: Attributes’e çift tıklayıp “1” olan değeri “2” yapın.

Sonra gelişmiş güç ayarlarına geri dönüp işlemci güç yönetimine tıklıyorsunuz. çıkan alt başlıklarda ne yazıyorsa büyük ihitmalle agresif yazıyor onları devre dışı bırak yapıyoruz hem pil de hem sarj da son olarak uygula ve tamama basıp oyuna girebilirsiniz. Eğer geri turbo işlemci hızına geri dönmek isterseniz işlemci güç yönetimi işlemci perfonmansını artırma modu devre dışılarını agresif yapabilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • 2.değerler.png
    2.değerler.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 31
@279508 dediğin gibi bir plundervolt önlemi var. O kadar araştırdıysan sebebini de öğrenmişsindir. Senin çok sevgili Intel mühendislerin bu işlemcinin çıkabileceği maksimum değeri 100 derece olarak belirlemişler. Maksimum denmesinin bir anlamı var bu demek değil ki sen işlemcini bu sıcaklıkta kullanmalısın, bilgisayarını yakmak istiyorsan orası ayrı. Bilgisayarın satışını yapan firma bu sıcaklığı tehlikeli olarak değerlendiriyor, ekran kartı 85 derecelere çıkmış benim söylediğim yanlışmış ve önerdiğim çözüm etki göstermiyormuş gibi konuşuyorsun. Firma da aynısını diyor, sana göre herkes yalancı. Arkadaş önerdiğim yöntemle sorununu çözmüş zaten ve memnun da görünüyor, bu işlemcilerde daha verimli bir undervolt ayarı yapabiliyorsan yap biz de kullanalım, bir işe yararsın. Seninle tartışacak bir şeyim yok sayın indirgenik insan.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı