Monster rezaleti

Ben Acer kullanıyorum. İlk 6 ay içerisinde ilk seferinde anakart ve hoparlör ikinci seferinde anakart ve SSD'si arızalandı. Ayrıca iki menteşesi, hem kırıldı hemde kasada ki vida deliklerinin olduğu yerleri kırdı. Şu anda da ''touchpad''inde bir sıkıntı var gibi daha tam çözemedim. :)
Aynı bilgisayardan 2 tane almıştık. Diğeri ise hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Bence bu işler birazcık şans. Çok takmamak lazım.

*LENOVO Legion Y540-15IRH/i7- 9750H/16G/2T+512G/RTX-2060-6GB/81SX0030TX Gaming Laptop.

*https://www.hepsiburada.com/hp-omen...asinabilir-bilgisayar-6zr76ea-p-HBV00000SINAL.

*https://www.hepsiburada.com/hp-omen...asinabilir-bilgisayar-8um73ea-p-HBV00000QAHBB.

*https://www.hepsiburada.com/msi-gf6...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-hbv00000svixs.

Dostum sence hangisi? Biliyorum özellikleri birbirinden farklı marka kalitesini de değerlendiri misin?
Aralarında kaldım. MSI'da 10.nesil işlemci var. Programlama ve yazılım ile uğraşacağım. Tabi ki oyun da var. Forumdaki diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim.
Son 6-7 aydır fiyatlardan dolayı laptop piyasasını kontrol etmedim. Fakat @Pimienta nın dediği gibi 10K üzeri bütçeniz var ise RTX 2060 ekran kartını baz alıp indirim beklemenizi tavsiye ederim. GTX 1650 çok parasını hakeden ve geleceğe dönük bir GPU değil fikrimce. Render almayacaksan hemen hemen her oyun bilgisayarı seni yazılım ve programlama konusunda mağdur etmez. Forumu iyi takip edip F/P açısından seçim yapmanı tavsiye ederim.

Anladım hocam ben bu gidişte kafayı sıyırıp bu parayla masaüstü toplayacağım(kafam doldu hangi marka hangi model o bu şu derken) ya da ucuz bir laptop yanına canavar PC alacağım içim acıyor bu parayı bunlara vermeye.

.

Bulabildiğim en ucuz 2060'lı MSI.

Aynı ürün ebrarda 12.200'e düştü bu ay 2 sefer. Kafalarına göre fiyat politikası izliyor onlarda, resmen MSI'dan bağımsızmış gibi. Takip edersen uygun fiyatlı yakalama ihtimalin çok fazla kardesim.
Ben Acer kullanıyorum. İlk 6 ay içerisinde ilk seferinde anakart ve hoparlör ikinci seferinde anakart ve SSD'si arızalandı. Ayrıca iki menteşesi, hem kırıldı hem de kasada ki vida deliklerinin olduğu yerleri kırdı. Şu anda da "touchpad"inde bir sıkıntı var gibi daha tam çözemedim. :)
aynı bilgisayardan 2 tane almıştık. Diğeri ise hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Bence bu işler birazcık şans. Çok takmamak lazım.

Aynen dediğiniz gibi takılmamak lazım doğrudan şaşmamak lazım birçok Gaming serisi kullandım bunlar sırasıyla; Legion omen MSI GP Monster deneyemediğim birtek ROG serisi kaldı o da kısmet değilmiş tekrar MSI dönüş yaptık. kalite asla tesadüf değildir. Markaların kendini nasıl övdüğünden ziyade kullanıcıların markaları nasıl övdüğü en mühim kalitedir.

Abilerim yarın alacağım laptopu çünkü yazılımcı bir abinin yanında öğrenmeye başlıyacağım. Pandemi hastalığı sayesinde boş zamanlarımız bol. Bu zamanları iyi değerlendirip biran önce başlamak istiyorum. PC konusunda güvendiğim bir abim https://www.hepsiburada.com/hp-omen...asinabilir-bilgisayar-6zr76ea-p-HBV00000SINAL bu laptopu aldı ve memnun. Ben de bunu alacağım sanırım. Artık araştırmak düşünmekten başım ağrıdı. Biraz da takıntılı bir insanım. Hayrılısı olsun forum işine de bu sayede girmiş oldum ve çok memnun kaldım. Yardımlarınızı esirgemidiğiniz için teşekkür ederim.

Yine bırakamıyorum düşünmeyi 😀.
*https://www.hepsiburada.com/dell-g3...bilir-bilgisayar-6b75d512f16c-p-HBV00000RXFAD.

*https://www.hepsiburada.com/dell-g3...ilir-bilgisayar-6b75d512f16cr-p-HBV00000THNJK.

Dell nasıl bir marka? Yazılım için yanına gideceğim kişi bu bilgisayarları önerdi.

*LENOVO Legion Y540-15IRH/i7- 9750H/16G/2T+512G/RTX-2060-6GB/81SX0030TX Gaming Laptop.

Şunu da araya sıkıştırayım.🙂

2018.03.11 tarihinde Monster'dan Tulpar T7 serisi GTX1060 i7 7700HQ donanımlı bir Monster notebook almıştım.
Masaüstü bilgisayarım ve ekstra laptopumun olması sebebiyle Monster'da devamlı oyun oynayan yahut günlerce çalıştıran birisi değilim. Oynadığım oyunlar ise League of Legends, CS:GO ve PUBG dolayısıyla aşırı derecede bilgisayarı zorlayacak bir oyun oynayan biriside değilim.

Velhasıl kelam yaklaşık 2 ay evvel tam garantisinin biteceği esnalarda laptop arızalandı ve ekran gelip gitmeye başladı. Devamlı bir türlü randıman tutturamadı. Bildiğiniz üzere arayı da corona illeti gelince önem sırasına koyduğumuzda laptop en sonlarda yer aldığı için ortalık durulduğu vakit yollarım demiştim ve yaklaşık 10 gün evvel yolladım ve bugün sonuç çıktı.

Daha 2 senelik bir performans laptopunun şansa anakartı arızalanmış ve üzerindeki çipler sıcaklıktan erimiş ve zamanında 6K'ya aldığım laptop için benden 3.5K talep ediliyor :) tabii ki ben de tüketici haklarına gideceğim. Böyle bir elektoronik aksamda normal kullanımda laptop kadar fatura kesen bir firma varsa karşımda dünyanın önde gelen zengini dahi olsam Monster'a para vermek haram bundan sonra. Diyeceğim o ki arkadaşlar eğer amacınız senelerce kullanıp paranızı hak edecek bir şey arıyorsanız size uygun markayı öneremem ama Monster olmadığına eminim. Paranızı layiğiyle harcayın.

Bak sana başımdan geçen olayı kısaca anlatayım gerisini sen düşün kimin ne hatası var diye.
Bende 5.000 liralık Monster aldım 3 sen önce ve garantisine 5-6 ay kala şarj girişi bozuldu. Komple ana kartı değiştiler klavyeyi değiştiler ve kasada elimi koyduğum yerde renginde bozulma var diye klavyenin oradaki parçayı da değiştirdiler. Ödediğim ücret sıfır bak sıfır TL. Senin başına geldi diye herkesin başına gelecek değil. Markayı da kötülemek hiç hoş değil. Böyle yapa yapa yerli firmaların önünü kapatıyorsunuz. Yabancı firmalara bağımlı hale geliyorsunuz.

Bak sana başımdan geçen olayı kısaca anlatayım gerisini sen düşün kimin ne hatası var diye.
Bende 5.000 liralık Monster aldım 3 sen önce ve garantisine 5-6 ay kala şarj girişi bozuldu. Komple ana kartı değiştiler klavyeyi değiştiler ve kasada elimi koyduğum yerde renginde bozulma var diye klavyenin oradaki parçayı da değiştirdiler. Ödediğim ücret sıfır bak sıfır TL. Senin başına geldi diye herkesin başına gelecek değil. Markayı da kötülemek hiç hoş değil. Böyle yapa yapa yerli firmaların önünü kapatıyorsunuz. Yabancı firmalara bağımlı hale geliyorsunuz.

Böyle yapa yapa yerli firmaların önünü kapatıyorsunuz diyorsunuz ama sizin sadece laptopta yerli olduğunuz şekilde ben her konuda milliyetçi bir şekilde yerliden giderim siz merak etmeyin. Bir kere vermekle bilmem ne olunmaz, dolayısıyla ben tecrübe ettiğim diğer markalar gibi kendi markamızıda tecrübe ettim. Nasıl size iyi geldiyse bana da kötü geldi. Siz fikrinizi söylersiniz ben fikrimi söylerim bunda size batan nedir? Aynı şekilde senin değiştirdiler diye herkesle de mi öyle ilgileniyorlat, açın Google’ı bir Monster anakart yazın okumaya başlayın akşama ancak bitirirsiniz. Bir de sizin gibi değiştirilenleri okuyun ondan sonra gelin tartışalım.

Böyle yapa yapa yerli firmaların önünü kapatıyorsunuz diyorsunuz ama sizin sadece laptopta yerli olduğunuz şekilde ben her konuda milliyetçi bir şekilde yerliden giderim siz merak etmeyin. Bir kere vermekle bilmem ne olunmaz, dolayısıyla ben tecrübe ettiğim diğer markalar gibi kendi markamızıda tecrübe ettim. Nasıl size iyi geldiyse bana da kötü geldi. Siz fikrinizi söylersiniz ben fikrimi söylerim bunda size batan nedir? Aynı şekilde senin değiştirdiler diye herkesle de mi öyle ilgileniyorlat, açın Google’ı bir Monster anakart yazın okumaya başlayın akşama ancak bitirirsiniz. Bir de sizin gibi değiştirilenleri okuyun ondan sonra gelin tartışalım.

Burada üstüne değindiğim konu senin başına geldiği diye herkesin başına gelecek değil. Bu yüzden dolayı firmayı kötü göstermen doğru bir davranış değil diyorum. Seninde mağduriyetin var onuda anlıyorum. Benimde başıma farklı firmalarda bu tarz sorunlar geldi. Tüketici haklarına gidebilirsin sonuna kadar hakkın sonuçta para veriyorsun.
2 gün önce tekrar Laptop aldım Monster 13.000 TL ye. Çıkarken dedikleri şey şu herhangi bir sıkıntı olursa direk değişim yaparız.(Kullanıcı kaynaklı sorunlar hariç) O kadar da bahsettiğin gibi kötü bir teknik servis ya da müşteri hizmetlerinin olduğunu sanmıyorum. Dedikleri gibi detaylı bir rapor alırsan daha iyi olur. Kullanıcı kaynaklı bir hatadan dolayı o kadar fiyat çıkartmış olabilirler.
Bana batan bir şey yok ama belli ki sana fazla dokunmuş bir şeyler. Geçmiş olsun iyi günler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı