Monster RTX 30 Laptopları Çıktı

Üstteki linktede görebileceğiniz gibi yeni ekran kartlı laptoplar geldi. Daha önceki konularda da belirttiğim gibi v20.2 ve. V21 serisinin ekran kartlarının güncellenip tekrar satışa sunulacağını söylemiştim. Fiyatlar makul gibi dursada alacaklar için modelleri özetleyeyim:
T7 v20.3:
Bu model geçen seneki T7 20.2 modelinin ekran kartı güncellenmiş halidir, geri kalan her şeyleri aynı. 20.2 modeli iyi soğutması ve fp oranının yüksek olması ile öne çıksa da, çok düşük malzeme kalitesi ve arıza çıkarma potansiyeli bayağı yüksek bir model olarak biliniyordu. Almanızı tavsiye etmiyorum, biraz daha bekleyin.
T5 ve T7 V21 serisi:
Aynı şekilde bu seridede ekran kartı güncellenip tekrar satışa sunulmuştur. Malzeme kalitelileri her ne kadar Monster ortalamasının üstünde olsa da ince kasalarından dolayı ısınma sorunu bulunmaktadır. Bu modelin aynı fiyat bandında alternatifi bol olacaktır, bunun alınmasınıda tavsiye etmem.
Sonuç: Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve ben laptopa gözüm gibi bakarım, sorun çıkarsa servise gitmesi benim için sorun değil diyorsanız v20.3 modelini düşünebilirsiniz öbür türlü yukarıda yazdıklarım geçerli. V21 ise hiçbir şekilde alınmamalı.
Resim: Monster Tulpar T7 v20.3

T7-V20-3-resim-2_medium.png

Isınma sorununu çözdüklerini iddia ediyor tongfang. Çözemedilerse bile fan ile halledersiniz.

Hocam Monster'in değiştirebileceği bir şey yok. Tongfang ayarlıyor her şeyi, tongfangde 1440P'ye odaklanıyor. Yavaş yavaş 1080PYI bitiriyorlar.
Bunu 3070 için yapmalılar. 3060 2K'ya uygun değil.

Bence laptoplarda 2K ekranların yaygınlaşması geç bile kalındı. Ben çok fazla oyun oynamayacağım ara sıra. İş gereği evde taşınabilir olması yeterli.
Oyunları 1440p ultra high ayarında olmasada 1080p de oynatır. 1440p de high ayarında oynatacağını düşünüyorum. O yüzden 2K ekranlar ve Oled ekranlar birçok laptoplarda gelecek yaygınlaşacak inşallah

Aklıma yıllar önce 4k TV ye gerek yok 1080p yeterli diye tartışmaların döndüğü konular aklıma geldi. 2k olsun çok özellik göz çıkarmaz diyeyim 🙂
Güzel olmasında sıkıntı yok. Şuan Türkiye'de insanlar daha iyi görüntü değil de vereceği parayla alabileceği en iyi performansı istiyor. 3060 2K için bir GPU değil.

Güzel olmasında sıkıntı yok. Şuan Türkiye'de insanlar daha iyi görüntü değil de vereceği parayla alabileceği en iyi performansı istiyor. 3060 2K için bir GPU değil.
Şöyle bir cevabım var bir yere kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum özellikle de 6gb vram olduğu için ilerde 2k ultra texture açamayabilir ama 115w 3060 zayıf bir ekran kartı değil. Birsürü single player oyunu ultra olmasa da high ayarlarda 2k açar. Açmasa bile seçeneğin olması iyidir siz gene 1080'e alırsınız. Genelde compepetive oyunlar oynarım lol, valorant, cs go gibi bu oyunlarda 1080p 144'den 1440p 165'e geçmek çok tatlı olacak. Ac valhalla oynarken 1080 ultra yerine 2k high açarım. Bf5 oynarken 2k ultra açarım yukarda bir arkadaşın dediği gibi seçenek iyidir. Ve bence 17.3 ekranda 1440p size normal bir monitörde 4k kullanıyormuşsunuz hissi yaratır. Bu 2k kararının sonuna kadar arkasındayım. İşin content creator tarafı var oraya değinmiyorum bile

Şöyle bir cevabım var bir yere kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum özellikle de 6 GB VRAM olduğu için ileride 2K Ultra texture açamayabilir ama 115W 3060 zayıf bir ekran kartı değil. Bir sürü Single Player oyunu Ultra olmasa da High ayarlarda 2K açar. Açmasa bile seçeneğin olması iyidir siz gene 1080'e alırsınız. Genelde compepetive oyunlar oynarım LoL, Valorant, CS:GO gibi bu oyunlarda 1080p 144'den 1440p 165'e geçmek çok tatlı olacak. AC Valhalla oynarken 1080 Ultra yerine 2K High açarım. BF5 oynarken 2K Ultra açarım yukarıda bir arkadaşın dediği gibi seçenek iyidir. Ve bence 17.3 ekranda 1440p size normal bir monitörde 4K kullanıyormuşsunuz hissi yaratır. Bu 2K kararının sonuna kadar arkasındayım. İşin content creator tarafı var oraya değinmiyorum bile.

Ağzınıza sağlık hocam, sonuna kadar haklısınız. Diğer arkadaşlar neden 2K düşmanlığı yapıyor anlamakta zorluk çekiyorum :D

Böyle bir niyetim yoktu ama sen bilirsin kendimde Monster kullanan biri olarak herkese Monster'ı öneriyorum ama bana atılan mailde 90 Watt dendi 3 kere teyit ettirdim.
Böyle bir niyetim yoktu ama sen bilirsin kendimde Monster kullanan biri olarak herkese Monster'ı öneriyorum ama bana atılan mailde 90 Watt dendi 3 kere teyit ettirdim.

Hocam istiyorsanız sizde mail atabilirsiniz ama cidden hiçbir shop falan hiçbir şey yok bana denilen buydu.

Dosya Ekleri

• IMG_20210208_113654.jpg
    IMG_20210208_113654.jpg
    34,8 KB · Görüntüleme: 68
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı