Monster servis mağduriyeti

FatabeyTheBest

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamlar. Monster bilgisayarımın güç tuşu klavye üzerinde bulunmakta. Zaman içinde güç tuşu deforme ola ola işlevini yitirdi ve güç tuşu çalışmadığı için bilgisayar önce geç açılmaya sonra da hiç açılmamaya başladı. Bilgisayarımı zar zor açıyordum ve açtığımda da kapatmıyordum tekrar açmak zor olmasın diye. Uykuya alıp o şekilde kullanıyordum. En son kapandığında hiç açamadım ben de yaptırmanın zamanı geldi diye yetkili servise götürdüm.

Servis klavye değişimi yapmamız lazım dedi. Tamam dedim 7000 liralık ücreti onayladım. Aradan bayağı bir süre geçti şimdi bana ulaştılar. Beyefendi klavyenizi taktık fakat anakartınızda yanık tespit edildi. "eeee" 2000 lira onarım ücreti var fakat riskli bir işlem. "eeee" eğer işlem başarısız olursa 14000 lira yeni anakart ücreti. Böyle bir rezillik olabilir mi? Göz gör göre beni dolandıracaklar. Tek sıkıntısı güç tuşunun bozuk olması onun haricinde bir sıkıntısı olmayan bilgisayarı bana anakart bozuk diye inanılmaz fahiş bir fiyat alarak sözde tamir edecekler. Size sorum ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu markada aramışsınız ama bu sorunu ben ilk kez Asus'un cihazlarında duydum onlarda da TUF A15'te de klavye gibi bir tuş var oradan başlatıyorsunuz cihazı. Saçma geliyor bana. Kendi cihazımın reklamını yapmış gibi olacağım ama maşallah Excalibur G870'imde mis gibi ortada koskocaman camımsı bir malzeme ile G logolu başlatma tuşu var. Bir de çok kullanmıyorum o tuşu ama bazen beni taklaya getiriyor böyle kibar basıyorum basılmış gibi ses çıkarıyor ama hiçbir tetik yok. O an korkudan patır patır bırakıyorum anakart yandı diye. Oysa daha sert basmak istiyor, masaüstünde de başıma geliyordu basıyorum niye daha fazla iktirmemişim diye başlatmıyordu. Yıllardır masaüstü kullandım, masaüstü cihazımda başlatma tuşu çok büyüktü. Ben başlatma konusunda tuşlara dikkat ediyorum genelde o yüzden hala o klavye ile laptop başlatma işine ısınamadım. Markaların ergonomik dursun adı altında sanki bütçeden kısma politikası gibi bir şey. Artık git gide ampülde olduğu gibi planlı eskitme daha da hissedilmeye başladı teknolojik ürünlerde.

Kasanın ölümüne tavsiye edilen MSI kasası olması da şaşırtmadı beni daha çok yorumumu destekliyor yani.

amam dedim 7000 liralık ücreti onayladım. Aradan bayağı bir süre geçti şimdi bana ulaştılar. Beyefendi klavyenizi taktık fakat anakartınızda yanık tespit edildi. "eeee" 2000 lira onarım ücreti var fakat riskli bir işlem. "eeee" eğer işlem başarısız olursa 14000 lira yeni anakart ücreti.
Yeni bir laptop ücreti daha kilitliyorlar.

Son düzenleme:
Öncelikle selamlar. Monster bilgisayarımın güç tuşu klavye üzerinde bulunmakta. Zaman içinde güç tuşu deforme ola ola işlevini yitirdi ve güç tuşu çalışmadığı için bilgisayar önce geç açılmaya sonra da hiç açılmamaya başladı. Bilgisayarımı zar zor açıyordum ve açtığımda da kapatmıyordum tekrar açmak zor olmasın diye. Uykuya alıp o şekilde kullanıyordum. En son kapandığında hiç açamadım ben de yaptırmanın zamanı geldi diye yetkili servise götürdüm.

Servis klavye değişimi yapmamız lazım dedi. Tamam dedim 7000 liralık ücreti onayladım. Aradan bayağı bir süre geçti şimdi bana ulaştılar. Beyefendi klavyenizi taktık fakat anakartınızda yanık tespit edildi. "eeee" 2000 lira onarım ücreti var fakat riskli bir işlem. "eeee" eğer işlem başarısız olursa 14000 lira yeni anakart ücreti. Böyle bir rezillik olabilir mi? Göz gör göre beni dolandıracaklar. Tek sıkıntısı güç tuşunun bozuk olması onun haricinde bir sıkıntısı olmayan bilgisayarı bana anakart bozuk diye inanılmaz fahiş bir fiyat alarak sözde tamir edecekler. Size sorum ne yapmalıyım?
5 yıllık ürünün olduğu için ve kullanım ömrünü de doldurduğu için hiçbir hakka sahip değilsin. Tek yapabileceğin şey klavye tamiri sonrasında diğer işlemlere onay vermeyerek cihazını (ödediğin klavye tamiri hariç) işlemsiz olarak geri istemen olabilir.

Bu arada güç düğmesi anakart üzerinde, tamiri için tüm anakartın değişmesini uygun görmeleri oldukça normal. Tamiri riskli olacağından bu riski üzerlerine almazlar. 5 yıllık süre boyunca anakart üzerinde oksitlenme ile güç düğmesinin olduğu yerin etkilenmiş olması da oldukça doğal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı