Monster T5 v21.7 prizdeyken şarjı bitiyor

(Oğuzhan)

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Monster T5 v21.7 cihazım Monster kontrol Center yazılımı yüklü iken herhangi oyunda, laptopun şarjda olmasına rağmen şarjı bitiyor. Monster kontrol Center yazılımını kaldırdığım zaman böyle bir sıkıntı olmuyor %100 de saatlerce oynayabiliyorum ama yazılımı kaldırınca bu sefer klavyesindeki ışıklar ve FN tuş kombinasyonları çalışmıyor. En son yazılımıda indirdim, eski sürümlerini de hiçbirinde şarjı azalma sorunu düzelmiyor. Yazılımsız klavye ışıklarını ve FN tuş kombinasyonlarını nasıl kullanabilirim? Veya bir çaresi olan var mı? PC de Windows 11 yüklü.

Merhaba herkese, Monster T5 v21.7 cihazım Monster kontrol Center yazılımı yüklü iken herhangi oyunda, laptopun şarjda olmasına rağmen şarjı bitiyor. Monster kontrol Center yazılımını kaldırdığım zaman böyle bir sıkıntı olmuyor %100 de saatlerce oynayabiliyorum ama yazılımı kaldırınca bu sefer klavyesindeki ışıklar ve FN tuş kombinasyonları çalışmıyor. En son yazılımıda indirdim, eski sürümlerini de hiçbirinde şarjı azalma sorunu düzelmiyor. Yazılımsız klavye ışıklarını ve FN tuş kombinasyonlarını nasıl kullanabilirim? Veya bir çaresi olan var mı? PC de Windows 11 yüklü.

Kontrol merkezi versiyonu, Adaptörünüz ve BIOS sürümünüz birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Kontrol merkezi uygulaması kurulu olduğunda işlemci 80W'a kadar güç tüketimi yapabiliyor ayrıca ekran kartı da DB ile extra 15-25W arası güç tükettiriyor. Adaptörünüz 180W'lıksa ve adaptörünüz sınırlıyorsa gücü bendeki gibi aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Bende bulunan adaptörlerden biri 180W'a sınırlıyor ve dediğiniz gibi oyun oynarken şarjım bitiyor. Laptopun yanında gelen 180W'lık FSP adaptörüm ise 225W civarına kadar çekiyor ve şarjımın azalması gibi bir durum olmuyor. Bilgisayarın çektiği güç adaptörün gücünden fazla kaldığında batarya bitiyor garip bir şekilde.

Monster kontrol merkezinde "pil moduna" bakıp "Yüksek kapasiteli pil modu" seçeneğini işaretleyin.

Bitme durumundan bahsetmiş. Aynı şeyi başta bende düşünmüştüm de başlıktaki gibi bitme durumu oluyor. Adaptör yeterince güç sağlamadığında gücün bir kısmını bataryadan çekiyor. BatteryCare uygulamasıyla takip edince de fark ediliyor. Şarj oluyor yazmasına rağmen bataryayı deşarj gösteriyor. Oyun oynarken ansızın kapandığında fark etmiştim bu durumu. Laptopun kendi adaptörünü taktığımda normale dönmüştü.

Esas soru şu hocam. İlk çıkan v21.7 rtx3060 olan sürümdü ve 17.3 inçti. Özellikler şurada. Birde bunun 3070 olan sürümü var. Onda bildiğim kadarıyla 240W'lık bir adaptör vardı. Arkadaşda ki hangisi? Yani adaptör de arızalı olabilir ya da yetersiz de olabilir.

Yazılımla alakasız olarak yüksek sistem isteyen program/oyunlarda şarjda pilin azalması adaptörün gücünün yetmemesi anlamına gelir.

CS:GO'da bile bitiyor.

Kontrol merkezi versiyonu, adaptörünüz ve BIOS sürümünüz birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Kontrol merkezi uygulaması kurulu olduğunda işlemci 80W'a kadar güç tüketimi yapabiliyor ayrıca ekran kartı da dB ile extra 15-25W arası güç tükettiriyor. Adaptörünüz 180W'lıksa ve adaptörünüz sınırlıyorsa gücü bendeki gibi aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Bende bulunan adaptörlerden biri 180W'a sınırlıyor ve dediğiniz gibi oyun oynarken şarjım bitiyor. Laptopun yanında gelen 180W'lık FSP adaptörüm ise 225W civarına kadar çekiyor ve şarjımın azalması gibi bir durum olmuyor. Bilgisayarın çektiği güç adaptörün gücünden fazla kaldığında batarya bitiyor garip bir şekilde.

Bende o yüzden oluyor diye düşündüm ama adaptör 230W sanmıyorum adaptör kaynaklı olacağını.

Şarj bitiyor mu azalıp tekrar mı doluyor.

Şarjı bitiyor %20 altına inince FPS dropları oluyor ve PC kullanılmaz hale geliyor.

Monster kontrol merkezinde "pil moduna" bakıp "yüksek kapasiteli pil modu" seçeneğini işaretleyin.

Tüm pil modlarını denedim hepsinde şarjı azalıyor.

Esas soru şu hocam. İlk çıkan v21.7 rtx3060 olan sürümdü ve 17.3 inçti. Özellikler şurada. Birde bunun 3070 olan sürümü var. Onda bildiğim kadarıyla 240W'lık bir adaptör vardı. Arkadaşda ki hangisi? Yani adaptör de arızalı olabilir ya da yetersiz de olabilir.
3070 modeli olan 230W adaptörü var. Sorun adaptör ile alakalı olsa yazılımı silince de yapardı.

Son düzenleme:
CS:GO'da bile bitiyor.

Bende o yüzden oluyor diye düşündüm ama adaptör 230W sanmıyorum adaptör kaynaklı olacağını.

Şarjı bitiyor %20 altına inince FPS dropları oluyor ve PC kullanılmaz hale geliyor.

Tüm pil modlarını denedim hepsinde şarjı azalıyor.
230W ise adaptörünüz arızalı hocam. Arızalı olduğu için stabil bir güç veremiyor. Cihazda bu gücü sağlamak için bataryanızı kullanıyor. Cihazı yeni aldıysanız monster'a bu durumu bildirin ve yeni adaptör isteyin. Yazılım silindiğinde böyle bir sorun yoksa güncel sürümü değil bir önce ki sürümü yüklemeyi deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı