Monster T7 v22.1 sıcaklık sorunu

Bunnys

Decapat
Katılım
20 Haziran 2021
Mesajlar
312
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Cihazım yaklaşık 2 aylık Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de çok yüksek ayarlarda 2K çözünürlükte işlemcim 96-88 arası gidip geliyor. Ekran kartım ise 86-75 arası seyrediyor. İşlemci frekansım ise 4.3-4.2 arası gidip geliyor. Ekran kartı değerleri normal ama işlemci konusunda endişeleniyorum ne yapmalıyım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt performans düşürmeden ısıyı da düşürür (Türkçe gg) underclockuda iyice bakın araştırın bu model Max hangi voltajda hangi değerleri verebilir falan yani 0.3Volt verip 3.8 GHz yaparsanız büyük ihtimalle *** yediniz...

Intel 14nm AMD 7nm normal discordunuzu verin sorununuza yardımcı olayim (fpsniz Max 3-5 düşer

Eq1NoX#4510
Undervolt konusunda yardımcı olabilirim. ThrottleStop'un neredeyse her ayarına hakimim. Undervolt ettiğim sistem sayısı da çok.

Ben şu an yüklüyorum uygulamayı. Konu açınca sizi etiketlerim yardım edersiniz.
 
Hangi oyunda ve görüntü ayarları hakkında bilgi verebilir misin?

Hocam ben Forza her şey ekstrem ayarlarda 60-70FPS akıcı 80 derece görmüyor. İşlemci 78-77 sabit 4300MHz (4.3GHz) PROCHOT denilen olayı bile yapmıyor. Acayip iyi bir işlemci. Ekran kartı maksimum 63 derece zaten. Hocam bir de termal macunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Liquid metal veya thermal grizzy kullanabilirsiniz veya bilgisayarcıya gidip bunu yaptırabilirsiniz (özellikle Liquid metal derseniz iyi olur yoksa 5TL'lik Çin macunlarından sürüyorlar).

Her oyunda aynı şey. High veya Low fark etmiyor. 1080p her şey Low Valorant'ta 10dk oynayınca 90 derece oluyor. Forza Horizon 4 her şey Max da 10dk da yine 90 derece oluyor.

Undervolt konusunda yardımcı olabilirim. ThrottleStop'un neredeyse her ayarına hakimim. Undervolt ettiğim sistem sayısı da çok.

Throotle stop destek vermiyor olabilir.

Termal macun yenilemek ve bir laptop soğutucu almak en iyi çözüm olacaktır senin için...

Katılıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eq1NoX#4510


Ben şu an yüklüyorum uygulamayı. Konu açınca sizi etiketlerim yardım edersiniz.
Yardımcı olabilirim evet. Ancak konuyu açarken etiketlemeyin. Konu onaylandıktan sonra etiket atın. Sistemde bir hata var.
ThrottleStop destek vermiyor olabilir.
10. Nesil işlemcilerde kilidi açmanın bir yolu bulundu. Çoğu arkadaş bu şekilde açmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Undervolt ile pek de performans kaybı yaşandığını düşünmüyorum açıkçası. Amaç Volt değerini düşürüp sıcaklıkları indirmek. Frekans değeri aynı seviyede oluyor. ThrottleStop forumunda uncleweb isimli kullanıcı undervolt yapmanın performansa etki etmediğini belirtmiş ki kendisi işlemci konusunda gerçekten çok bilgili.

Bence performans düşürüyor ama şöyle sanırım işlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlarda denediğim için ben o yüzden düşüş yaşamışta olabilirm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı