Monster teknik servis deneyimim

Valla anlamadım hocam. Kendi müşteri hizmetleri bile çift kanal daha iyi diyip, teknik servisin çift kanal performansız çalışır demesi beni hayrete düşürdü.
Hocam belli ki o personelin işguzarligi. Problem üste gidince cozmusler. Aslında kimse müşteri kaybetmek istemez hele de böyle sacma sebeplerden ötürü ama işte personeller her zaman aynı derecede sahiplenemiyor firmayı.

Hepinize iyi forumlar. Bugün size Monster teknik servisinde yaşadığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Yazacaklarımda belki benim bir yanlışım vardır, uyarırsanız mutlu olurum. Öncelikle ben laptopu sipariş ettiğimde çift kanal (8+8) 16 GB RAM olarak sipariş etmiştim. Laptop bana tek kanal (16x1) 16 GB RAM olarak gönderilmişti. Büyük ihtimal laptopu ilk aldığımda bileşenlerini kontrol ederken gözümden tek kanal olarak gönderilmesi kaçtı. BF5 ve Warzone gibi oyunlarda çok fazla drop yiyordum. Sonrasında CPU-Z programında laptopun bileşen özelliklerine bakarken tek kanal olarak laptopu kullandığımı gördüm. Monster müşteri hizmetlerini aradığımda bir yanlışlık olduğunu, teknik servise gittiğimde bu hatayı düzelteceklerini söylediler. Müşteri hizmetleri de çift kanal RAM kullanmanın daha performanslı olduğunu söyledi.

teknik servis deneyimim.
Bugün sabah teknik servise gittim. RAM'leri çift kanal sipariş ettiğimi ve onların tek kanal gönderdiklerini, laptopu kontrol etmeden gönderdiklerini söyledim. Teknik servisteki eleman sırf şikayet başlatacağım diye bana, aslında şans eseri bir iyilik yaptıklarını, tek kanal RAM kullanmanın daha performanslı olduğunu, insanların 1x16 için ekstra para ödediklerini söyledi. Ben ısrarla çift kanal olarak sipariş ettiğimi ve çift kanal olarak düzeltilmesini istediğimi inatla belirttim. Ama bana nedense 1x16 olarak kullanmamın daha iyi olacağını söyledi. Hatta sıkıntı bir durum yaşıyorsam, bir 16 GB RAM daha eklemem gerektiğini söyledi. (kendiside biliyor aslında çift kanalın daha performanslı olduğunu ama aklı sıra bana bir 16 GB RAM daha aldırıp beni kazıklayacak.) 2 saat içinde işlemlerimin gerçekleşeceğini söyledi. İçimde kuşku kalmaması için aşağıda çalışan görevlilerle bu durumu konuştum ve çift kanal RAM kullanmanın daha performanslı olduklarını söylediler.

asıl bomba şimdi başlıyor:
2 saat sonra telefonla beni teknik serviste çalışan başka bir eleman aradı ve bu işlemi gerçekleştiremediğini, anakartımın çift kanalı desteklemediğini söyledi. Ben de "sizin sitenizden laptopu (8+8) olarak sipariş ettim. Neden anakart algılamıyor ise orada çift kanal olarak laptopu aldırtıyorsunuz?" diye sordum. (ama yukarıda belirttiğim gibi ilk konuştuğum eleman boş slota bir16 GB RAM ekleyebileceğimi bana belirtmişti, kendileriyle çelişiyorlar resmen.) Sonrasında bana bir bahane uydurdu ve tek kanal olarak laptopu sipariş ettiğimi söyledi. (faturamda bile laptopun özellikleri yazıyor, (8+8) 16 GB RAM olarak gözüküyor.) Resmen şaka gibi :) ben de çok sinirlendim. Ve kendilerini tüketici hakem heyeti' ne şikayette bulunacağımı söyledim. Eleman telefonu kapattı ve 1 dakika sonra beni teknik servisteki en yetkili kişi aradı. (bilmiyorum kendisi "en yetkili kişi benim, yardımcı olacağım" dedi.) RAM'leri çift kanal olarak değiştireceğini söyledi. Eninde sonunda laptopu aldım ve evime döndüm.

Özetle hatalı laptop gönderdiklerini kabul etmediler ve faturamı bile bana yanlış açıkladılar. Ellerinde sırf RAM kalmadıkları için ya da işlemi yapmaya üşendikleri için bana tonla bahane uydurdular. Şu an laptop çift kanal olarak çalışıyor ve gözle görülür bir FPS artışı yaşadım. Teknik servisteki eleman anakartımın uyumlu olmadığını ve çift kanalın daha performanssız bir şekilde çalışacağını söylemişti ama laptop resmen çift kanala geçince FPS'te ve sıcaklıkta çağ atladı. BF5'deki drop sorunları gitti. Çok kafanızı şişirmiş olabilirim, kusura bakmayın. Bu benim yaşadığım bir tecrübeydi. Belki diğer arkadaşlar böyle sıkıntılar yaşamamıştır. Monster'dan böyle bir şey beklemiyordum ama eninde sonunda sorunum sıkıntılı bir süreç yaşasamda çözüldü.

Hocam yaşadiğin olayi öyle güzel anlatmışsınki bir an başlığı unuttum roman okuyorum sandım daldim gittim aşırı hoşuma gitti kitap falan yazmayı düşün bir 😂

aslında şans eseri bir iyilik yaptıklarını, tek kanal RAM kullanmanın daha performanslı olduğunu, insanların 1x16 için ekstra para ödediklerini söyledi. Ben ısrarla çift kanal olarak sipariş ettiğimi ve çift kanal olarak düzeltilmesini istediğimi inatla belirttim. Ama bana nedense 1x16 olarak kullanmamın daha iyi olacağını söyledi. Hatta sıkıntı bir durum yaşıyorsam, bir 16 GB RAM daha eklemem gerektiğini söyledi. (kendiside biliyor aslında çift kanalın daha performanslı olduğunu ama aklı sıra bana bir 16 GB RAM daha aldırıp beni kazıklayacak.)
hahalle pc.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı