Monster Tulpar T5 v20.3 alınır mı?

Armanov1c

Femtopat
Daha fazla  
Havacılık ve uzay mühendisliği okuyacağım için artık masaüstü yerine istemeyerek de olsa laptopa geçiyorum arkadaşlar.

İkinci el 24.000TL başlıkta gördüğünüz Monster T5 v20.3 Tongfang kasa modeline sahip bu laptopu buldum. Arada sırada oyun oynamalık fakat çoğunlukla mühendislik tasarım, analiz programlarında beni üzmeyecek bir bilgisayar mıdır sizce? Kaliteli gözüküyor ve bakımlarını günü gününe yaptıran birisiyim. 130W 3060 olması ısınma açısından sorun yaratır mı diye düşündüm GPU 80 derece bandında seyrediyormuş sanırsam. Düşünceleriniz nedir?

Benim düşüncem Monster almaktansa sıfıra yönelmeniz olur. 24 binlik bütçe artabiliyor mu? 3-4 bin lira farkla sıfır 3060 alınabiliyor. Ayrıca 30 bin bandına 4060'lı modeller de var. Biraz baktım fakat ekran kartlarının watt değerlerine ulaşamadım. Birkaç farklı model bulunabiliyor. Bildiğim kadarıyla Dynamic Boost özelliği ile 130W değerlerine çıkıyor çoğu modelde.

Benim düşüncem Monster almaktansa sıfıra yönelmeniz olur. 24 binlik bütçe artabiliyor mu? 3-4 bin lira farkla sıfır 3060 alınabiliyor. Ayrıca 30 bin bandına 4060'lı modeller de var. Biraz baktım fakat ekran kartlarının watt değerlerine ulaşamadım. Birkaç farklı model bulunabiliyor. Bildiğim kadarıyla Dynamic Boost özelliği ile 130W değerlerine çıkıyor çoğu modelde.
Öyle körü körüne performans beklentim yok hocam, performans arttıkça beraberinde getirdiği sorunlar da aşikar. Victus16 gibi modellere de baktım fakat r5 5600h yerine i7 11800H daha mantıklı geldi. Monster’ın genel piyasa yorumlarını hepimiz biliyoruz. Spesifik laptop bazında bilginiz varsa öğrenmek isterim. Modelden modele ciddi değişiklikler söz konusu. Bütçe olarak sıfıra ben de yönelmek isterim fakat kısıtlı zaman ve eldekini çevirmek söz konusu olunca beklendiği gibi gitmeyebiliyor.

2. El alıyorsanız en az Lenovo Legion 5 130W 3060 + R5 5800H öneririm veya ASUS TUF 6800H 3060 varyasyonlarda mevcut. Legion 5'in Ryzen 5 5600H versiyonunu alırsanız, donanım olarak Monster ile aynı belki Monster'de i7 varmışsa belki bir adım daha iyi olabilir ancak genel olarak, ekran kalitesi, şarj süresi, soğutması, vb. diğer çoğu durumda Lenovo Legion çok daha iyidir. Özellikle batarya olarak çok daha iyi çok daha yüksek ekran süreleri verebilmektedir. Bu bakımdan alabilirseniz Lenovo Legion serisine yönelebilirsiniz. En güzeli, Legion'larda pilde olsanız bile işlemci performansında çok ta kısma olmuyor.

Öyle körü körüne performans beklentim yok hocam, performans arttıkça beraberinde getirdiği sorunlar da aşikar. Victus16 gibi modellere de baktım fakat r5 5600h yerine i7 11800H daha mantıklı geldi. Monster’ın genel piyasa yorumlarını hepimiz biliyoruz. Spesifik laptop bazında bilginiz varsa öğrenmek isterim. Modelden modele ciddi değişiklikler söz konusu. Bütçe olarak sıfıra ben de yönelmek isterim fakat kısıtlı zaman ve eldekini çevirmek söz konusu olunca beklendiği gibi gitmeyebiliyor.
Hocam genel olarak alacağınız derslere baktığımda sizin o kadar da üst düzey performans veren bir cihaza ihtiyacınız yok. Ben de elektrik elektronik mühendisiyim. 6. nesil i5 ile sıkıntısız bölümü bitirdim. İşlemci bazında baktığımda AMD tarafına daha çok kayarım çünkü kullanacağınız programlar çoklu çekirdekte iyi çalışan programlar. Bu da AMD'nin iyi yaptığı işlerden birisi. Ben AMD'ye yönelirdim. Bütçe artışı olmuyorsa @İsmail Evece hocamın belirttiği gibi 6800H modellere yönelebilirsiniz. Fakat TUF kasa almanızı önermem. Aynı Monster TongFang kasalarda olduğu gibi yüksek frekanslarda Isınma sorunları var. Ayrıca fanlar çok sesli çalışıyor. Halihazırda işte TUF kasa kullanıyorum sıcakta kendinden geçiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı