Monster Tulpar T7 20.3 macerası

ebedimahkum

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Burada Monster savunup bu laptopun 2.elini almıştım arkadaşlar neyse ki sattım HP Victus aldım. Başımdan geçenleri anlatayım ilk mutluydum boşta fan sesi gelmeye başladı bir de yüzde 30 ekran kartı ve işlemci hep geliyor susmuyor kulaklık almak zorunda kaldım. Günlük işlerimi yapmakta zorlandım. Oyun için küçük oyunlarda kasma yoktu ama Witcher 3 güncelleyince bir baktım kasmaması gereken alet kasıyor. Araştırdım Görev Yöneticisi'nden GPU kullanıma baktım bir de ne göreyim benim Monster GPU kullanımı yüzde 4 6. tüm bu hataların yanında klavyesi de öyle rezildi ki basınca cırt cırt sesi çıkıyordu. Kurtulduğuma mutluyum Monster karşıtı olup laf söylediğim arkadaşlardan özür diliyorum.

Kullandığım gamegaraj tn7 blaster 120 kat kat daha iyiydi. Hiç böyle sıkıntıları yoktu monster neymiş ya.

Kötü bir deneyim olmuş, geçmiş olsun. Başka kullanan varsa aynı modeli deneyimlerini aktarabilir fikir sahibi oluruz daha net.

Burada Monster savunup bu laptopun 2.elini almıştım arkadaşlar neyse ki sattım HP Victus aldım. Başımdan geçenleri anlatayım ilk mutluydum boşta fan sesi gelmeye başladı bir de yüzde 30 ekran kartı ve işlemci hep geliyor susmuyor kulaklık almak zorunda kaldım. Günlük işlerimi yapmakta zorlandım. Oyun için küçük oyunlarda kasma yoktu ama Witcher 3 güncelleyince bir baktım kasmaması gereken alet kasıyor. Araştırdım Görev Yöneticisi'nden GPU kullanıma baktım bir de ne göreyim benim Monster GPU kullanımı yüzde 4 6. tüm bu hataların yanında klavyesi de öyle rezildi ki basınca cırt cırt sesi çıkıyordu. Kurtulduğuma mutluyum Monster karşıtı olup laf söylediğim arkadaşlardan özür diliyorum.

Kullandığım GameGaraj TN7 Blaster 120 kat kat daha iyiydi. Hiç böyle sıkıntıları yoktu Monster neymiş ya.

Monster'in bazı serilerinin kasası veya anakartı filan direk kronik sıkıntılı oluyor rakiplerine göre uygun fiyatlı fakat alırken tercih ettiğiniz seriyi iyi araştırmak gerekiyor.

Arkadaşım tavsiye etmediğim ve uyardığım halde gidip Monster almışti RTX 3060'lı. Clevo kasaydı ve daha önce Clevo kasa yurt dışı bir laptop ile çok kötü deneyimlerim olduğu için ısrar ettim ama dinlemedi. Daha kutusundan çıkartır çıkartmaz klavye bozuldu ve garantiye gitti. O sorun çözüldükten sonra benim eve geldi oyun oynarız diye. Tüm driver vs kurulumlarını tek tek ben hallettim. Ona rağmen CS:GO'da 25FPS falan alıyordu. RAM konfigrasyonu Dual channel di ayrıyeten. BIOS falan güncelleyim dedim baktım BIOS sayfaları bile yok arayıp istemek falan gerekiyormuş. Dedim kanka yok ben elimi sürmem istiyorsan garantiye yolla o da yollamadı. Ama sinir olduğum kısım o şekilde mutlu olması. Yakın arkadaş bir de bir şey diyemiyorsun.

Arkadaşım tavsiye etmediğim ve uyardığım halde gidip Monster almışti RTX 3060'lı. Clevo kasaydı ve daha önce Clevo kasa yurt dışı bir laptop ile çok kötü deneyimlerim olduğu için ısrar ettim ama dinlemedi. Daha kutusundan çıkartır çıkartmaz klavye bozuldu ve garantiye gitti. O sorun çözüldükten sonra benim eve geldi oyun oynarız diye. Tüm driver vs kurulumlarını tek tek ben hallettim. Ona rağmen CS:GO'da 25FPS falan alıyordu. RAM konfigrasyonu Dual channel di ayrıyeten. BIOS falan güncelleyim dedim baktım BIOS sayfaları bile yok arayıp istemek falan gerekiyormuş. Dedim kanka yok ben elimi sürmem istiyorsan garantiye yolla o da yollamadı. Ama sinir olduğum kısım o şekilde mutlu olması. Yakın arkadaş bir de bir şey diyemiyorsun.
Hocam tongfang kasaydı benimki klavyede harfler ortada arkada 2 çizgi yok. Ama model sorunlu. Piyasada çok ucuz 2. eli 18 19 bin sıfır alsalar 25 30 bin millet ucuz diye alıyor ucuz ette böyle çıkıyor. Zaten gpu kullanmadığı için rtx 3050 bile daha iyi performans verir bundan.

Hocam Tongfang kasaydı benimki klavyede harfler ortada arkada 2 çizgi yok. Ama model sorunlu. Piyasada çok ucuz 2. eli 18 19 bin sıfır alsalar 25 30 bin millet ucuz diye alıyor ucuz ette böyle çıkıyor. Zaten GPU kullanmadığı için RTX 3050 bile daha iyi performans verir bundan.

Vallahi bazı Tongfang kasalar da sorunlu evet. Daha yeni başka bir arkadaşım 3050 Ti'lı ama işlemcisi 12500H diye 24K para saydı Monster'a. Benim fikrimi sordu. Dedim kanka ben zorunda kalsam bile Monster almam ama yorumları falan da yok bilemedim dedim. Kanka işte sorun çıkartanlar Clevo kasalar falan bu MSI kasa kullanıyor dedi. Gitti borca falan girerek aldı laptopu ama ertesi gün beni çağırdı. Sound Blaster driveri kuramadık kendi sitesinden indirdiğimiz halde. Ekranına baktım cidden rezaletti 144Hz IPS yazmışlar ama renk parlaklık desen yok ufo testi açtım rezalet bir ghosting var. Benim laptopun ekranı gösterdim yok işte senin laptop pahalı olsun o kadar falan dedi. Ben de bir şey demedim artık ne dersin.

Laptop kullanmak bir sanattır. 1.5 sene kullandım 20.3'ü sıfır sorun, sıfır hata. Satıp 20.4 aldım 6 aydır da bunu kullanıyorum maşallah.

Laptop kullanmak bir sanattır. 1.5 sene kullandım 20.3'ü sıfır sorun, sıfır hata. Satıp 20.4 aldım 6 aydır da bunu kullanıyorum maşallah.
Bilinçsiz kullandığın için sıfır sorun geliyordur. Ağır oyunlarda gpu kullanımına bak bakalım benimki kullanmıyordu. Ayrıca boşta yüzde 30 fan sesi vardı. Geri kalan monster kalitesizliği de var klavye ses parça yazılım felaket senin anlayacağın şeyler değil.

Bilinçsiz kullandığın için sıfır sorun geliyordur. Ağır oyunlarda GPU kullanımına bak bakalım benimki kullanmıyordu. Ayrıca boşta yüzde 30 fan sesi vardı. Geri kalan Monster kalitesizliği de var klavye ses parça yazılım felaket senin anlayacağın şeyler değil.

😅😅😂😂🤣🤣🤣 Muhtemelen yaşın kadar laptop kullanmışlığım vardır. 2020 Mart, 2022 Temmuz arası çıkan bütün ağır oyunları oynadım o cihazla %99'dan aşağı inmiyordu GPU kullanımım. Ek olarak günde 6 saat render aldım. Laptopun altına soğutucu koyup veya arka sağ sol kaymazların üzerine 2-3 Cm'lik bir parça koyup laptopun hava akışını rahatlatıp ofis modunda da güç planını dengeli moda alırsan %0 fan sesini elde edersin. Klavye olarak aralıklar gayet yeterli ve sessiz bir klavyesi var. Kasa kalitesi orta seviye plastiği tamamen hissediyorsun ancak sağlam duruyor. Ses için THX lisansı var o cihazın kurup gerekli ayarları yapsaydın fazla fazla tatmin olurdun. ;)

😅😅😂😂🤣🤣🤣 Muhtemelen yaşın kadar laptop kullanmışlığım vardır. 2020 Mart, 2022 Temmuz arası çıkan bütün ağır oyunları oynadım o cihazla %99'dan aşağı inmiyordu GPU kullanımım. Ek olarak günde 6 saat render aldım. Laptopun altına soğutucu koyup veya arka sağ sol kaymazların üzerine 2-3 Cm'lik bir parça koyup laptopun hava akışını rahatlatır ofis modunda da güç planını dengeli moda alırsan %0 fan sesini elde edersin. Klavye olarak aralıklar gayet yeterli ve sessiz bir klavyesi var. Kasa kalitesi orta seviye plastiği tamamen hissediyorsun ancak sağlam duruyor. Ses için THX lisansı var o cihazın kurup gerekli ayarları yapsaydın fazla fazla tatmin olurdun. ;)
22 yasındaym gayet iyi bir yerde okuyorum eğitimliyim bana akıl veren adama bak.O basınca cırt cırt eden klavyeye iyi diyorsan ben daha sana ne diyim. Thx lisansı fps oyunlar için iyi normal için kötü. Aynen kardeşim monster dünya markası mükemmel monsterin parça kalitesini öven nadir kişilerdensin 😂😂

Seni suçlamıyorum bende ilk aldıgımda böyle hevesliydim sonra adam gibi bir hp msi felan kullan farkı seviyeyi anlarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı