Monster Tulpar T7 25.1 kapalıyken şarjın gitmesi

raweon07

Hectopat
1 hafta önce Monster Tulpar T7 25.1 aldım. Fakat pille alakalı hiç görmediğim bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar kapalıyken yaklaşık 8 saatte %2-3 şarjı gidiyor. BIOS'tan USB Power'in sleep and hibernation ayarını disabled, erp lot 3 Support ayarını enabled yaptım fakat sorun hala devam ediyor. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Ayrıyeten bilgisayarın şarjı enteresan bir şekilde BIOS'tayken çok hızlı gidiyor 10dk BIOS kurcaladım %90 şarj %63 oldu sonrasında da şarj normalde olduğundan hızlı tükendi. Hiçbir fikir yürütemedim. Napmalıyım bilgisayarı alalı 2 hafta falan oldu.

1 hafta önce Monster Tulpar T7 25.1 aldım. Fakat pille alakalı hiç görmediğim bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar kapalıyken yaklaşık 8 saatte %2-3 şarjı gidiyor. BIOS'tan USB Power'in sleep and hibernation ayarını disabled, erp lot 3 Support ayarını enabled yaptım fakat sorun hala devam ediyor. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Ayrıyeten bilgisayarın şarjı enteresan bir şekilde BIOS'tayken çok hızlı gidiyor 10dk BIOS kurcaladım %90 şarj %63 oldu sonrasında da şarj normalde olduğundan hızlı tükendi. Hiçbir fikir yürütemedim. Napmalıyım bilgisayarı alalı 2 hafta falan oldu.

Oyuncu laptoplarda bu sorunlar çok var, genelde satarken de diyorlar "batarya 2, 3 saat dayanır" çok bir beklentiniz olmasın diye. Çözüm olur mu bilmem ama, güç ayarlarında "prize takılı değilken" maksimum güç kullanmanı öneririm.
Garantini kullanarak servise gönderebilirsin, ama dediğim gibi bataryalar kısa ömürlü olur.

Belirttiğiniz sürede bataryanın o kadar azalması gayet normal bir durum. Birçok dizüstü bilgisayarda açık olmasa dahi belirli bir süre sonra bataryadaki güç azalmaya başlar. Sonuçta normal bataryalara benzer, hücrelerden oluşuyor.
Ayrıca oyun laptoplarında da bataryadan ziyade adaptör gücüne önem verilir. Bu sebeple bataryanın normal bir cihaza kıyasla daha hızlı boşalması da normal karşılanabilir.

BIOS'tan hibernationu kapattın onda sıkıntı yok ama Windows'un Fast Boot'unu da kapattın mı? Ayrıca enerji tam olarak korunamaz, 8 saatte %2-3'lük düşüş olması aşırı normal bir durum.

Peki BIOS'tayken şarjın su gibi gitmesi ve bilgisayarın %90'dan 100e tam 1 buçuk saatte dolması da normal mi yani garip geldi bana biraz.
Laptoplar ve diğer birçok elektronik cihaz, %80-100 arasındaki kısmı yavaş doldurur. Bataryanın ömrünü uzatmak için yapılan bir tercihdir bu.

Peki BIOS'tayken şarjın su gibi gitmesinin özel bir sebebi var mı?
Masaüstü sistemlerin birçoğunda CPU, BIOS'da tam frekansta, tam yükte çalışır. Sebebini bilmiyorum ancak bende de böyle. Benzer bir durum laptop sistemlerde de olabilir. Dediğim gibi emin değilim bu konu hakkında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı