Monster Tulpar T7 v20.3 oyun modu açılmalı?

Monster Tulpar T7 v20.3 laptop sahibiyim. Oyunlarda normal ofis modunda 100 gibi FPS değeri aldığım için oyun modunu açma gereği duymuyorum. Ancak oyun oynarken bu oyun modunu açmalı mıyım? Oyunlarda açarsam bir zarar verebilir mi bilgisayara? Çünkü açınca CPU ve GPU sıcaklık değerlerini bayağı çıkarıyor, 90 95 derecelere ulaşıyor tabii fanlar da aynı şekil %90 seviyelerde çalışıyor. Bu şekilde çalışma PC için zararlı mıdır? (Altta soğutucu var.)

PC özellikleri;
  • i7-10750H
  • RTX 3060
  • 16 GB RAM
Oyun Modu'nu oyun oynadığın zamanlarda neden açmayasın ki? Bir zararı olmuyor zaten ve daha güçlü çalışıyor. Faydasız bir şey olsa neden koysunlar? Bana kalırsa açmalısınız.
 
Fanın yüksek devirde çalışmasının bir sakıncası yoktur. Çok uzun süre çalışırsa ömrü kısalabilir fakat bu bile kesin değil. Oyun optimizasyonu iyiyse arkadaşların dediği gibi kare hızını eşitlemen yararlı olur. Ben warzone da full devirde saatlerce oynuyorum. Bilgisayarı İlk aldığımda 80 dereceyi geçmiyordu fakat şimdi max 85 derece oluyor. Laptop için ortalama değerler. Daha iyi soğutma için daha pahalı ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.
 
Oyun Modu'nu oyun oynadığın zamanlarda neden açmayasın ki? Bir zararı olmuyor zaten ve daha güçlü çalışıyor. Faydasız bir şey olsa neden koysunlar? Bana kalırsa açmalısınız.
Yani sıcaklıklar falan çıkınca biraz gerdi acaba dedim ama artık açıyorum. Teşekkürler.
Aynı sorun var bende de oyundayken ofis modu daha soğuk çalışıyor (Hatta ofis modundaki Eco tiki işaretli)
Oyun modu overvoltage ve overclock yapıyor olabilir. model t19.7
Sanmıyorum ya overclock yaptığını değerlerime baktığımda normal kullanımlarda. Sadece dediğim gibi güçlü oyunlarda cpu 95 gpu 80 lere gelince bi tedirgin oldum..
 

Geri
Yukarı