Monster Tulpar T7 v25.1 pil süresi tutarlı değil

brkbrmk

Kilopat
Daha fazla  
Cihaz elime geçeli 2 gün oldu kurulum yaptım sürücüleri kurdum ama Windows ilk gün etkinleştirmemiştim ilk gün pil kullanımında yüzde 10'dan tam doluma 5 saat gibi bir süreyle karşılaştım. Batarya kalibrasyonunu yaptım yaklaşık o da 4 saat sürdü. Pilde kullandığımda da yüzdelere göre tutarsız saat dilimleri gördüm %75'deyken 50 dakika %58'deyken 38 dakika %56 da ise 1 saat 29 dakika gibi kalan sürelerle karşılaştım Monster'la konuştuğumda Windows etkinleştirilmediği içindir cevabını aldım bugün okul hesabımla orijinal keyimi alıp etkinleştirdim ama aynı sorun devam etmekte yine tutarsız saatler göstermekte. Bu durumu yaşayan var mı bir de güç tuşu 2-3 dakikada bir beyaz ve turuncu olarak değişmekte sanırım bu da pille ilgili bir sorunu gösteriyor. Boştayken sadece tarayıcı açıkken bile ara ara fan çalışıyor duruyor klavye buz gibi olmakla birlikte sadece tarayıcı açık olduğu halde klavyenin üstünde çok az bir sıcaklık var acaba bu durumları yaşayan var mı pilden ve fandan dolayı değişim talebinde bulunmalı mıyım? Değişim olsa yeni gelen iyi çıkacak mı ayrı dert iade etsem bu sefer bu piyasada başka laptop alamayacağım çok kararsız kaldım.

Kalan pil kullanımı süresi, işletim sisteminin tahmini belirlediği bir süre. Sistemin o anki yüküne göre farklılık gösterir, sisteminizi yoracak işler yaptığınızda %100'de 2 saat gösterir, ama tarayıcıda gezinip pek bir şey yapmadığınızda %50 de 4 saat gösterir. Hesaplanan tahmini kalan süre, sistemin o anki yükü ile doğru orantılıdır. Ben bir hata göremedim.

Kalan pil kullanımı süresi, işletim sisteminin tahmini belirlediği bir süre. Sistemin o anki yüküne göre farklılık gösterir, sisteminizi yoracak işler yaptığınızda %100'de 2 saat gösterir, ama tarayıcıda gezinip pek bir şey yapmadığınızda %50 de 4 saat gösterir. Hesaplanan tahmini kalan süre, sistemin o anki yükü ile doğru orantılıdır. Ben bir hata göremedim.

Hocam evet dediğiniz doğru ama sorun şu belirtiğim yüzdeler hep sadece tarayıcıda gözlemlediğim değerler hatta tarayıcıda video izlemek bile yok hep aynı kullanımla bu zaman tahminleri oluştu herhangi bir yoracak işleme geçemedim bir de bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın 0'dan 100'e 5 saatte dolması normal mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı