Monster Tulpar v1.1.1 kurulum yapamama sorunu

echbel

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.

• CPU: İntel Core i7 4710MQ 2.50 GHz (turbo boost ile 3.50 GHz'e kadar)
  • GPU: nVidia GTX870M 3GB GDDR5 192-bit DX11.2 + İntel HD4600
  • RAM: 8GB DDR3L 1600 MHz
  • Ekran: 15.6 ınch full HD(1920x1080) mat led ekran
  • HDD: 750GB + 1TB 7200RPM + 250GB Crucial SSD
  • Kablosuz ağ: ıntel® dual band wireless-ac 7260 802.11ac, dual band 2x2 wi-fi + bluetooth 4.0
  • Ses: 2+1 entegre (sound blaster cinema)

Bu bilgisayarda bir türlü kurulum ekranına gelemiyorum. Safe mode, cpus=1, without injected kexts vs seçenekleri denesem de sürekli yeniden başlıyor.

Hem laptop hem desktop imajı ile denedim.

BIOS'ta sadece şu menüler var:
Dropbox - monster bios

Başka neler deneyebilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sierrayı kurmayı dene ve şu vereceğim linkten Clover dosyasını indirip USB içindeki clover ile değiştir. Sistemi yeniden başlattıktan sonra Boot menüsünden USB yi seçip kurulama direk geç sorunsuz bir şekilde masaüstüne geleceksin. Ekran Kartı ve Batarya kextleri otomatik yüklenecek. Bi sorun olursa buradan yazarsın.
MEGA

sierra masaüstü imajını indirdim. gönderdiğiniz adresteki dosyayı da indirdim hocam. fakat dosyanın içeriğini nereye kopyalacağıma tam emin olamadım. ekteki resimden yardımcı olabilir misiniz?

efi içindeki clover klasörü. tamamdır, buldum :)

güncelleme: sierra raw dosyasını win32 disk imager ile usb flash diske yazdırdım. usb üzerinde hiç bir değişiklik yapmadığımda kurulumu yaptı, fakat ekran kartı ethernet vs tanımadı tabi. bu dediğiniz değişikliği yapıp denemek istedim kurulumu, fakat değiştirdiğimde usb ile boot olmadı. yanlış yerde mi değişiklik yaptım acaba?

güncelleme 2: clover içindeki dosyaları değiştirdim usb diski tekrar oluşturduktan sonra. ejderha logolu clover ekranı geliyor fakat kurulum ekranına geçmiyor, yeniden başlatıyor

Dosya Ekleri

• macos.png
    macos.png
    66,7 KB · Görüntüleme: 118
sierra masaüstü imajını indirdim. gönderdiğiniz adresteki dosyayı da indirdim hocam. fakat dosyanın içeriğini nereye kopyalacağıma tam emin olamadım. ekteki resimden yardımcı olabilir misiniz?

efi içindeki clover klasörü. tamamdır, buldum :)

güncelleme: sierra raw dosyasını win32 disk imager ile usb flash diske yazdırdım. usb üzerinde hiç bir değişiklik yapmadığımda kurulumu yaptı, fakat ekran kartı ethernet vs tanımadı tabi. bu dediğiniz değişikliği yapıp denemek istedim kurulumu, fakat değiştirdiğimde usb ile boot olmadı. yanlış yerde mi değişiklik yaptım acaba?

güncelleme 2: clover içindeki dosyaları değiştirdim usb diski tekrar oluşturduktan sonra. ejderha logolu clover ekranı geliyor fakat kurulum ekranına geçmiyor, yeniden başlatıyor

1.Hocam verdiğim Clover dosyaları USB bellekteki ile değiştireceksin.(Windowsta iken sonra kuruluma geçeceksin) Bendede Monster Abra A5 V5.1 var ona kurulumu verdiğim Clover dosyasını USB deki ile değiştirdikten sonra sorunsuz bir şekilde masaüstüne ulaştım. Wireless Kartımız(İntel Wireless Kartları) maalesef Mac OS tarafından desteklenmiyor.
2.Senin sistem masaüstü sürümü destekliyor onun hakkında pek bilgim yok benimkine normal Laptop Raw imajını indirip kuruyordum.
3.verdiğim dosyanın içindeki kext klasörünü tek kopyalayıp USB nin içindeki ile değiştirin. Kurulum bittikten sonra İntel HD 4600 ekran kartı ve batarya göstertesi çalışacaktır.
4.Senin yerinde olsam tekrar kurmazdım masaüstüne ulaşmışsın madem senin için gerekli kextler araştırıp bulmanı öneririm. Kablolu internet kullanabiliyorsun onunla PC yi internete bağlayıp işini halledebilirsin. Kolay Gelsin

kurulumdan sonra cloverbootloader yüklemesi yapmaya çalışıyorum. başarılı ile tamamlandı demesine rağmen usb olmadan boot edemiyorum. usb olmazsa no media presence gibi bir hata yazıp anında bios ekranına düşüyor. usb clover içindeki efi klasörünü diski mount ederek efi klasörü içine kopyaladım falan ama çözüm olmadı

güncelleme: tekrar kurulum yaptım. 3 tane disk vardı, disk izlencesi ile üçünü de sildim, birisine yükledim. ama hala değişen bir şey yok

kurulumdan sonra cloverbootloader yüklemesi yapmaya çalışıyorum. başarılı ile tamamlandı demesine rağmen usb olmadan boot edemiyorum. usb olmazsa no media presence gibi bir hata yazıp anında bios ekranına düşüyor. usb clover içindeki efi klasörünü diski mount ederek efi klasörü içine kopyaladım falan ama çözüm olmadı

güncelleme: tekrar kurulum yaptım. 3 tane disk vardı, disk izlencesi ile üçünü de sildim, birisine yükledim. ama hala değişen bir şey yok
1.Clover Boot Loaderi kur
2.USB deki EFİ/Clover klasörünü Mount ettiğin bölümdeki ile değiştir.
3.Sistemi yeniden başlatıp USB den tekrar Boot edip Clover menüsün den en sonda Clover Boot Options Seçeneği aldındaki Add Clover Boot Options seçeneği Enterle sistemi bi sonraki seferde usb siz boot etmen gerekiyor.(Bios ayarlarından En üste alırsan ilk Clover menüsü açılır)
4.Config dosyasından dolayı Kernel Panic hatası alabilirsin. Dosyayı kendi bilgisayarına göre düzenle.
Kolay Gelsin.

Ses için :MEGA bunu dene.
Ekran Kartı için önce videoyu izle videoda ne yapılıyorsa dikkatlice izleyip aynısını yap. MEGA
Ekran Kartı için kextler(videodakiler) MEGA

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı