Çözüm Monster v17.2.X performans sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
17.2 kullanan arkadaşlar oyunlarda genel enerji tüketimi nasıl acaba ?
Temiz bir windows 11 ve TFB26 bios sürümü ile performans mod + turbo fan modunda oyunlara ilk girdiğimde 50-60watt değerleri arası gidip sıcaklık gpu sıcaklık 86 derece sabitlendikten sonra 40watt değerlerine düşüyor. CPU ise 88-92 arası gidip geliyor. Diğer kullanan arkadaşların durumunu merak ediyorum çünkü monster ile alakalı ayıplı mal diye şikayet oluşturabilirim.

Herkese merhaba, yardımcı olmak için siteye yeni üye oldum. Yılbaşından önce Monster v17.2 cihaz satın aldım. FPS sorunu nedeniyle garantiye gönderdim BIOS güncellediler düzelttiler tek sorunum BF5 Online oynuyorum CPU sıcaklığı 98 derecede sabit kalıyordu 3 kere daha garantiye gönderdim en son uğraşlar sonucu bilgisayara değişim yaptırabildim, değişimden geldikten sonra en fazla 94 95 derecelere çıkıyordu. Bilgisayara 8 GB daha RAM takviyesi yaptım ve aynı sorun tekrar oldu 98 derecede sabit kalma servisten sonuç çıkmayacağı için en yüksek işlemci kullanımını 99'a düşürüp öyle kullanmaya başladım CPU sıcaklığı 80 dereceyi pek geçmiyordu ama ekran kartı sıcaklığı 86 dereceye geliyor ve ufak takılmalar oluyordu en son sorunu çözebildim ve sorun yine Control Center, bu arada BIOS sürümüm 1.07.10TFB26. Denemenizi öneririm Control Center da EĞLENCE moduna alırsanız FPS daha çok yükseliyor takılmalar olmuyor işlemci 90 92 derecelerde ekran kartı ise 80 83 derece arası tam performansta çalışıyor. Ben bilgisayar uzun süre beni götürsün çok yorulmasın diye pil tasarrufuna aldım FPS 10 15 kadar düşüyor ama ekran kartı 70 75 derecelerde işlemci ise 68 75 derece arası çalışıyor denemenizi öneririm en yüksek işlemci durumum %100 de. Benim sorunum bu şekilde çözüldü Control Center programı hatalı yardımcı olabildiysem ne mutlu hepinize iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, yardımcı olmak için siteye yeni üye oldum. Yılbaşından önce Monster v17.2 cihaz satın aldım. FPS sorunu nedeniyle garantiye gönderdim BIOS güncellediler düzelttiler tek sorunum BF5 Online oynuyorum CPU sıcaklığı 98 derecede sabit kalıyordu 3 kere daha garantiye gönderdim en son uğraşlar sonucu bilgisayara değişim yaptırabildim, değişimden geldikten sonra en fazla 94 95 derecelere çıkıyordu. Bilgisayara 8 GB daha RAM takviyesi yaptım ve aynı sorun tekrar oldu 98 derecede sabit kalma servisten sonuç çıkmayacağı için en yüksek işlemci kullanımını 99'a düşürüp öyle kullanmaya başladım CPU sıcaklığı 80 dereceyi pek geçmiyordu ama ekran kartı sıcaklığı 86 dereceye geliyor ve ufak takılmalar oluyordu en son sorunu çözebildim ve sorun yine Control Center, bu arada BIOS sürümüm 1.07.10TFB26. Denemenizi öneririm Control Center da EĞLENCE moduna alırsanız FPS daha çok yükseliyor takılmalar olmuyor işlemci 90 92 derecelerde ekran kartı ise 80 83 derece arası tam performansta çalışıyor. Ben bilgisayar uzun süre beni götürsün çok yorulmasın diye pil tasarrufuna aldım FPS 10 15 kadar düşüyor ama ekran kartı 70 75 derecelerde işlemci ise 68 75 derece arası çalışıyor denemenizi öneririm en yüksek işlemci durumum %100 de. Benim sorunum bu şekilde çözüldü Control Center programı hatalı yardımcı olabildiysem ne mutlu hepinize iyi Sosyaller.
Güç tasarruf moduna alırsan frekanslar düşer. GPU 1222mhz sabit kalır yine performans alamazsın. Aynı şekilde işlemcide frekans kısar. Sadece sıcaklık düşmüş olur. Bu bir sorun çözüm yöntemi değil. Eğlence modunda gpu cpu voltaj değerleri performans moduna göre daha düşük o yüzden biraz daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Bu model cihazın soğutma tasarımının ederi bu kadar. Ancak iyi bir termal macun ve laptop soğutucu takviyesi ile daha serin çalışabilir. Güç tasarruf veya
pil güç kısmından işlemcinin kullanımı 99’a çekerseniz cpu turbo frekans’a çıkamaz ve olması gereken performansı yine alamazsınız.

Güç tasarruf moduna alırsan frekanslar düşer. GPU 1222mhz sabit kalır yine performans alamazsın. Aynı şekilde işlemcide frekans kısar. Sadece sıcaklık düşmüş olur. Bu bir sorun çözüm yöntemi değil. Eğlence modunda gpu cpu voltaj değerleri performans moduna göre daha düşük o yüzden biraz daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Bu model cihazın soğutma tasarımının ederi bu kadar. Ancak iyi bir termal macun ve laptop soğutucu takviyesi ile daha serin çalışabilir. Güç tasarruf veya
pil güç kısmından işlemcinin kullanımı 99’a çekerseniz cpu turbo frekans’a çıkamaz ve olması gereken performansı yine alamazsınız.

Pil tasarrufu modunda bf5 düşük ayarlarda 75- 110fps arası alıyorum, performans modunda 85- 150fps arası, eğlence modunda 85- 175 bazen 200e kadar çıkıyor otalama 100-120 fps de çalışıyor en yüksek değerleri eğlence modunda yakaladım ve cpu sıcaklığı 98 dereceye sabitlenmiyor 88-92 derecelerde dolaşıyor. Performans modunda işlemci oyunun menüsünde dahi 98 derecede çalışıyor bu anormal bi durum.Control center program versiyonu 3.55. İnternette 75w 3050ti ekran kartı oyun testlerindeki fps değerlerinin üzerinde oynayabiliyorum eğlence modunda 85w versiyonlu pek bi oyun videosu bulunmuyor.

Son düzenleme:
Bende enforce Secure Boot deaktif yani hiç kontrol edilmiyor. Ayrıca üstte de sadece unlocked yazıyor. Erase all Secure Boot dedim ama yine de hala deaktif.
Bende v17.2 var güncellemeyi yaptım. Hatta yaparken birkaç defa kapanıp açıldı. Baktım BIOS güncellenmiş. Ama performans artışı hele de gözle görülür bir artış kesinlikle yok. Control Center'i de güncelledim her modu denedim kesinlikle performans ikiye katlanmadı.

Herkese selam yeniden, mağdur tayfa yine burada çözüm arıyor herhalde :) son durumlar nedir? En son BIOS güncellemesi yapıp sorunu çözenler var mı? Teknik servise gitmekten Kadıköy'de ev bakacağım artık. :)

Not: Bendeki BIOS sürümü 1.07.09tfb18 ancak hala tam performans alamıyorum. Bıktım cidden. :)

Herkese selam yeniden, mağdur tayfa yine burada çözüm arıyor herhalde :) son durumlar nedir? En son BIOS güncellemesi yapıp sorunu çözenler var mı? Teknik servise gitmekten kadıköy'de ev bakacağım artık. :)

Not: Bendeki BIOS sürümü 1.07.09tfb18 ancak hala tam performans alamıyorum. Bıktım cidden. :)

Yok ben artık saldım Monster'in halt yemesi kesinlikle. Bir daha ne alırım ne tavsiye ederim. 3050 Ti kart var içinde çoğu oyundan 60FPS alamıyor. Yazılımları da bir o kadar sıkıntı.
Benim aklıma gelen tek çözüm buna 8 GB daha RAM eklemek Dual channel olacak şekilde başka türlü performans artacağını sanmıyorum.
Bunun asıl nedeni 60W TDP değerine sahip olması. En kötü 3050 Ti bile 75W'den başlıyor. Monster yine isimle insan kandırmaya çalışmış. Benim arkadaşta HP var 3050 var onda Ti değil. Benden daha yüksek FPS alıyor fan falan da daha gürültüsüz.

herkese selamlar yeniden, mağdur tayfa yine burada çözüm arıyor herhalde :) son durumlar nedir? en son bios güncellemesi yapıp sorunu çözenler var mı? teknik servise gitmekten kadıköy'de ev bakacağım artık. :)

not: bendeki bios sürümü 1.07.09tfb18 ancak hala tam performans alamıyorum. bıktım cidden. :)
TFB26 sürümü en güncel olan fakat bunda da herhangi bir değişiklik yok. Eğer 8GB ram kullanıyorsanız bunu 2x8 16GB yapmak net olarak performans artışı sağlayabilir. Bunun dışında yapılacak en ufak bir şey yok. Sabaha kadar BIOS güncellemesi yapmak herhangi bir anlam ifade etmeyecek. Monster'ın ederi bu kadar. 85W yazan GPU 45-50W arasında ancak çalışabiliyor.

Yok ben artık saldım Monster'in halt yemesi kesinlikle. Bir daha ne alırım ne tavsiye ederim. 3050 Ti kart var içinde çoğu oyundan 60FPS alamıyor. Yazılımları da bir o kadar sıkıntı.
Benim aklıma gelen tek çözüm buna 8 GB daha RAM eklemek Dual channel olacak şekilde başka türlü performans artacağını sanmıyorum.
Bunun asıl nedeni 60W TDP değerine sahip olması. En kötü 3050 Ti bile 75W'den başlıyor. Monster yine isimle insan kandırmaya çalışmış. Benim arkadaşta HP var 3050 var onda Ti değil. Benden daha yüksek FPS alıyor fan falan da daha gürültüsüz.

Tfb26 sürümü en güncel olan fakat bunda da herhangi bir değişiklik yok. Eğer 8 GB RAM kullanıyorsanız bunu 2x8 16 GB yapmak net olarak performans artışı sağlayabilir. Bunun dışında yapılacak en ufak bir şey yok. Sabaha kadar BIOS güncellemesi yapmak herhangi bir anlam ifade etmeyecek. Monster'ın ederi bu kadar. 85W yazan GPU 45-50W arasında ancak çalışabiliyor.

Evet cidden bundan sonra Monster ile işim olmaz benim de. Aynı ekran kartına sahip diğer ASUS gibi ürünlerin gameplaylerine bakıyorum GPU kullanımı sabit, güç 60watta sabit ara ara 70'lere falan çıkıyor. Bunda ise ne yaptığı belli değil kafasına göre takılıyor.

Bende de 8 GB RAM var artık darboğaz mı yapıyor diye bir 8 GB alacağım sonrasına bakacağız. Ucuz etin yahnisi böyle oluyormuş herhalde, gerçi ucuz da değil ya neyse :)

Abra a5v17.1'e "1.7.10 tfb31" sürümü geldiğini söylediler mail atarak talep ettim bakalım ne zaman cevap verecekler. Ekran kartı kullanımı ile ilgili olarak da Acer'ın grafik BIOS'unu ekran kartınıza yükleyebilirsiniz ekran kartının BIOS'u da değişebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı