Çözüm Monster v17.2.X performans sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Abra A5 v17.2 için en güncel sürümü istedim. NEW oemsvc_monster.rar bunu gönderdiler nasıl kurulacağını bilmiyorum. BAT dosyası gibi ama tıklayınca direkt kurulmuyor. Ayrıca bu başlıktaki BIOS sürümünden daha mı yeni bilmiyorum. Ona nasıl bakılıyor? İnceleyen arkadaşlar hem sürümü söyleyebilir hem de nasıl kurulacağını anlatırsa iyi olur.

Abra A5 v17.2 için en güncel sürümü istedim. NEW oemsvc_monster.rar bunu gönderdiler nasıl kurulacağını bilmiyorum. BAT dosyası gibi ama tıklayınca direkt kurulmuyor. Ayrıca bu başlıktaki BIOS sürümünden daha mı yeni bilmiyorum. Ona nasıl bakılıyor? İnceleyen arkadaşlar hem sürümü söyleyebilir hem de nasıl kurulacağını anlatırsa iyi olur.
Attıkları maili buraya atar mısınız yada fotoğrafını ?

Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu bu bilgisayarlardaki performans eksikliği drop vb. sorunları nasıl çözerim diye uğraşan bir mağdurdum. Her şeyi yaptım fakat çözülmedi ama bugün sizler için uzun zamanlar sonucunda çözdüğüm bu sıkıntıdan nasıl kurtulduğumdan bahsedeceğim. Öncelikle ilk yapmanız gereken şey tabii ki de BIOS güncellemektir. Ben testlerini yaptığım ve de en az sıkıntıya sahip ve de en güncel BIOS şu anlık bu.

Eki Görüntüle 1268502

Kontrol edin sizinki ile bu aynı sürümmü diye buraya arama menüsüne DxDiag yazarak ulaşabilirsiniz sıra geldi bu BIOS'u bilgisayara yüklemeye korkmayın gayet basit bir flash belleğe ya da farklı yazılımlara ihtiyacınız yok. Verdiğim linkteki dosyayı indirin ve klasöre çıkartın. Ardından bu fotoğraflardaki ayarları yapın.(verdiğim dosyadada fotoğraflar var.

Eki Görüntüle 1268519

Eki Görüntüle 1268521

Eki Görüntüle 1268523

Eki Görüntüle 1268520

Bu ayarları yapıp kaydedin daha sonra masaüstüne gelin klasöre çıkarttığınız dosyalardan.

Eki Görüntüle 1268528

Bu dosyayı yönetici olarak çalıştırın.

Eki Görüntüle 1268529

Tamam seçeneğine basın.
Bilgisayarınız yeniden başlayacak korkmayın bilgisayarı açma tuşuna basın bilgisayar tamamen kapanır ise daha sonra yeni BIOS sürümüne hızlı bir şekilde geçmiş oldunuz tebrik ederim.
Çözülen sorunlar: Fix GPU tamamen kulllanmama, ani FPS dropları, ani voltaj sıçrayışları.
Fakat sorun hala çözülmez ise en temiz çözüm bir de bunun üstüne tertemiz bir Windows 11 format atarsanız mükemmel oluyor performans ikiye katlanıyor.
Monster Abra A5 v17.2(8 GB RAM)
League of Legends Ultra ayarlar: 140-190 arası.
CS:GO1080p Ultra: 120-200 arası.
Valorant 1080p Ultra: 150-200 arası.
PUBG Ultra ayarlar 1080p: 55-80 FPS arası.

V17.2 de i5 11400h yok mu sende nasıl i7 11800h?

Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu bu bilgisayarlardaki performans eksikliği drop vb. sorunları nasıl çözerim diye uğraşan bir mağdurdum. Her şeyi yaptım fakat çözülmedi ama bugün sizler için uzun zamanlar sonucunda çözdüğüm bu sıkıntıdan nasıl kurtulduğumdan bahsedeceğim. Öncelikle ilk yapmanız gereken şey tabii ki de BIOS güncellemektir. Ben testlerini yaptığım ve de en az sıkıntıya sahip ve de en güncel BIOS şu anlık bu.

Eki Görüntüle 1268502

Kontrol edin sizinki ile bu aynı sürümmü diye buraya arama menüsüne DxDiag yazarak ulaşabilirsiniz sıra geldi bu BIOS'u bilgisayara yüklemeye korkmayın gayet basit bir flash belleğe ya da farklı yazılımlara ihtiyacınız yok. Verdiğim linkteki dosyayı indirin ve klasöre çıkartın. Ardından bu fotoğraflardaki ayarları yapın.(verdiğim dosyadada fotoğraflar var.

Eki Görüntüle 1268519

Eki Görüntüle 1268521

Eki Görüntüle 1268523

Eki Görüntüle 1268520

Bu ayarları yapıp kaydedin daha sonra masaüstüne gelin klasöre çıkarttığınız dosyalardan.

Eki Görüntüle 1268528

Bu dosyayı yönetici olarak çalıştırın.

Eki Görüntüle 1268529

Tamam seçeneğine basın.
Bilgisayarınız yeniden başlayacak korkmayın bilgisayarı açma tuşuna basın bilgisayar tamamen kapanır ise daha sonra yeni BIOS sürümüne hızlı bir şekilde geçmiş oldunuz tebrik ederim.
Çözülen sorunlar: Fix GPU tamamen kulllanmama, ani FPS dropları, ani voltaj sıçrayışları.
Fakat sorun hala çözülmez ise en temiz çözüm bir de bunun üstüne tertemiz bir Windows 11 format atarsanız mükemmel oluyor performans ikiye katlanıyor.
Monster Abra A5 v17.2(8 GB RAM)
League of Legends Ultra ayarlar: 140-190 arası.
CS:GO1080p Ultra: 120-200 arası.
Valorant 1080p Ultra: 150-200 arası.
PUBG Ultra ayarlar 1080p: 55-80 FPS arası.
Ya harikasın sen ellerine sağlık Windows 11 yüklemek için sürekli bu sorunla uğraşıyordum yüklenmiyordu monster logosunda donup kalıyordu monster'ı aradım bios güncellemesi gerekiyor dediler servise yollayın dediler ben yollamak istemedim ve onlardan mail yoluyla biosu aldım ve bir sürü video izledim bizim bioslar biraz farklı bir türlü aynı şeyi bulamadım ve dosyadan flaşa neyi hangi belgeyi atacağımı anlamadım ve monsterı aradım bilgi veremeyiz dediler şimdi senin sayende biosu güncelledim direk ve sonunda Windows 11'i de yükledim sorunsuz yüklendi bilgisayar modelim Monster Abra A5 V17.3 aynı dosya aynı klasörler olunca yaptım direk bu uygulamadan hemen güncellendi bios teşekkürler. Aynı modeli kullananlar tereddütsüz bunu yapabilirler.

Bunu yükleyince ekran kartı watt değerleri arttı sizde deneyin Clevo'nun kendi uygulaması.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    848 KB · Görüntüleme: 153
Bunu yükleyince ekran kartı watt değerleri arttı sizde deneyin Clevo'nun kendi uygulaması.
Deneyeceğim benimki 50 watt olunca limit yiyor. Sıcaklık düşük olsa bile. Zaten daha 86 dereceyi göremedim hiç ekran kartı kendini kullanmadığı için. Düzenleme: Aynı uygulamanın CPU için olanı da var. Onu da test edeceğim.

Sürüm kaç? Benimki 3.59 zaten şu an.

3.59 benimki 3.55'di NVIDIA Denetim Masası ayarlarımda 3D uygulamanın kendi ayarlarını kullan olarak seçili Denetim Masası'ndan kendi bir ayar yapmıyor oyunların kendi grafik ayarlarını kullanıyor ben bu şekilde kalite kaybetmeden daha çok FPS alıyorum performans modunda textureler vs çamur gibi oluyor. Ekran kartı watt kullanımı 80'e kadar çıktığını gördüm.
Control Center'daki modum da maximum performance seçili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı