Benim bahsettiğim OS'ları değil firmware ve yazılımsal diğer güncellemeleri oluyor onlardan bahsediyorum. Geçen sene yayınladığım haberde de yazmıştım yurt dışında ve ülkemizde kullanılan bir markanın cihazının güvenlik açığından dolayı hastanın tedavisi süresince oksijeninin kesilmesi veya daha fazla ilaç verilip hayati tehlike açığa çıkmasına neden olacağı açıklanmıştı. Bu gibi durumların yaşanmasından söz ediyorum.
Yetkili servislerin işte ülkemizde bu gibi işlemleri yapmıyorlar sadece fiziksel bakımları yapılırsa yapılıyor o da arıza olduğu durumlarda. Yazılımsal olarak bir müdahale edilmiyor.
Firmware güncellemelerini sadece ilgili firmanın yetkili servisliği yapabilir.
Ne microsoft firması ne de başka bir firma bu yazılımlara müdahale yetkisi yoktur.
Cihaz içerisinde bir HDD olsa bile, bu aygıtın firmware yazılını HDD firmasından alıp ta günceleyemezsiniz. Firma önce bu yazılımı kendisi özel olarak test edecek ve gerekli görürse müşteriye bildirecektir.
(En basit örnek, evimdeki akılsız TV'ler)

Bir cihazın güvenlik açığı diye birşeyi olmaz. hele hele bir tıbbi cihazın hiç olmaz.
Bu cihazlar technopat sitesine girip te, PC tekniklerini incelemezler.
Ya da you tube'e girip video seyretmezler

Bu cihazların interneti bile özel protokollerle sağlanmaktadır. Sadece belli cihazlara belli şekillerde ve kurallar doğrultusunda bağlanabilmektedirler.
Bir cihazın bahsetmiş olduğun gibi, aksaklıkları tespit edilirse, bu olay fabrikasyon aksaklık ile adlandırılır.
Firma bu aksaklığı düzeltmekle mükelleftir. Bu arızaları ister yeni bir cihaz sağlayarak, isterse belli yazılım güncellemeleri ile, veya isterse gerekli gördüğü donanımları değiştirmek suretiyle yapabilir.
Cihazların temel kontrolü ise, o cihazın operatörünün görevidir. O cihazı işletmekle görevli olan kişi durumu ivedilikle amirine bildirir, gerekirse cihazın kullanımına müsaade etmez. Yapmadığı takdirde suçludur.