MSI 2080 Ventus 83 dereceyi görüyor

Mustafa199

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. MSI 2080 Ventus ekran kartına sahibim. Ekran kartı boştayken 35 derece civarlarında geziniyor ama asıl sorun yük altında. Ekran kartı %60-%70 arasında çalışırken 83 dereceyi kadar görüyor ve bu kasanın yan tarafı yani camı açıkkenki değerleri. Sistemi toplayalı 2 seneye yaklaşıyor, bu sorunu nasıl çözebilirim? Macun yenilemeyi düşündüm ama MSI'ın kullandığı kadar kaliteli bir macun kullanamamaktan korkuyorum. Bilgisayar özellikleri fotoğraf olarak yüklüyorum.

Bilgisayar.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı ne zaman aldınız? Macun değiştirmeye çekiniyorsanız özel fan ayarı yaparak sıcaklığı düşürebilirsiniz.
Edit: Kartı ne zaman aldığını yazmış. Benim körlüğüm 😅.

Son düzenleme:
Ventus ısınma sorunlu bir kart. Keşke almasaydınız.

Keşke öyle bir imkanım olsaydı ama sistemi toplu alan bir yerden aldığım için %40 daha ucuza geldi ve parça değiştiremiyordum (8400 TL)

Kartı ne zaman aldınız? Macun değiştirmeye çekiniyorsanız özel fan ayarı yaparak sıcaklığı düşürebilirsiniz.
Edit: Kartı ne zaman aldığını yazmış. Benim körlüğüm 😅.

Fan değerleri 83 dereceyken 82 84 arası değişiyor. 100e çektiğimde 3 4 derecelik bir fark oluşuyor sadece. Bir masa fanı aldım o bayağı işe yarıyor ancak yaz sıcaklarında nasıl olacak tahmin edemiyorum.
Bu arada fan hızını 100e çektiğimde ev havalimanına dönüyor o yüzden çok da çekmek istemiyorum.

Fanları %82-84 arası çalışırken 83 dereceyi görüyorsa problem vardır, bende Ventus kullandım daha önce ısınma sorunu yaşamadım. Kasanın hava akışını gözden geçir, fanlar kasanının içine hava alabiliyor mu iyice kontrol et, egzoz fanlarını kontrol et, tepe ve arkaya tak. Ayrıca kesinlikle macun değiştir.
Kasanın yan kapağını açık kullanma, eğer kasa hava akışını sağlayabilirsen, kasanın kapağı açıkken hava akışı bozulur ve parçalar daha çok ısınır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı