Çözüldü MSI A520M-A Pro anakart BIOS Update sonrası siyah ekranda kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Badrar

Hectopat
RAM
32GB
SSD veya HDD modeli
Crucial 1TB SSD
Ekran kartı
MSI Ventus 2x GeForce RTX 3060 12GB OC
Anakart
MSI A520M-A PRO
İşlemci
AMD RYZEN 5 5500 AM4 19MB 4.2 Ghz
Merhaba dostlar. Benim bir sorum olacaktı. Ben PC temizliği sonrası anakartın 1.fotoğrafta, gözüken yerde yüksek ihtimal kısa devre olan bir ağ bağlantısı algılanmaması sorunj yaşadım. Daha sonra format atarak tekrar denemiştim ve işe yaramamıştı. Ama bu sefer tüm kurulumların yanına BIOS Update de yapayım dedim. BIOS Update yaparken kendi markanın videosundan gördüğümü aynı şekilde uyguladım. Fakat bu sefer de kurulum bittikten sonra ekran siyah olarak kaldı ve tepki vermedi. Araştırmalar sonucunda düzeltme metodlarını (BIOS pili çıkar-tak / jtab1 tornavida ucu ile bekle) uyguladım ama yine fayda etmedi. En sonunda 2 seçenek kaldı. Ez LED de sadece CPU ışığı yanıyordu. Tabii ben bundan sonra ekstradan RAM'leri 2X->1X denedim + işlemciyi çıkar-tak yaptım yine fayda etmedi. Bunu anlatmanın sebebi konuya olabildiğince hakim olmanızı istemem. Bu durumda tek seçenek olan yetkili servise gönderdim. Fakat bu islemlerden sonra var olan lan girişi kisa devre tamiri ve BIOS'u tekrardan yazma olabilir mi bilemiyorum. Garanti kapsamında mı onu da bilmiyorum. Sizce garanti ile bakarlar mı yoksa garantiyi kullanıcı hatası olarak geri mi döndürürler?
1-)

IMG_20240831_164354.jpg

Çözüm
Onarırlar hocam. Tabii siz onlara Ethernet çipi arızalı demeyin internet te çalışmıyordu deyin.

Yazdığım yani müşteri açıklamasına "BIOS güncellemesi öncesi internet algılamıyordu. İnternet driveri Realtek kurulmuyordu. BIOS güncellemesi sonrası reset sonrası siyah ekran kaldı." bir şey demezler umarım.

Onarırlar hocam. Tabii siz onlara Ethernet çipi arızalı demeyin internet te çalışmıyordu deyin.

Hocam bayağı bir zaman geçti. Durumun açıklaması ve çözümü ile alakalı yaşananlar şunlardı;

Şimdi, normal şartlarda ilk gönderdiğimde BIOS geri yüklemesi gerçekleşmişti. Fakat raporda bütün portların test edildiğini, fakat hiçbir bağlantı sorunu ile karşılaşılmadığı belirtildi. Ben ürünü özel bir servise montaj yaptırarak test etmesini istedim. Servis, elindeki ürünlerinden parça değiştirmesine rağmen bağlantı sorunu olduğunu ve bunun anakartdan olduğunu dile getirdi. Bende tavsiyesi üzerine ilk olarak montajlı bir şekilde ürünü aldığım yerin müşteri hizmetlerine geri test etmelerini istedim. Test ettiklerinde böyle bir sorunun olduğunu gözlerimiz ile gördük ve tespit ettik. Fakat bu sefer de ürünün "ayıplı ifa" veya "ayıplı" olması için 4 defa gönderilmesi gerekiyormuş ve bana "tüketici hakem heyetine bizi şikayet edin" dediler. Tartışmalar ola dursun, ben ürünün montajı için 750TL zaten ücret ödedim ve bu ürün garantili bir ürün. Bir de ürünün tekrar montajdan çıkarılması için ekstra bir o kadar daha ücret ödedim. Yani toplamda 2250TL gibi bir fiyat ödedim. Buna da tamam dedik. Fakat bu sefer 2.gönderimde bana mesaj düştü. Mesaj "göndermiş olduğunuz ürün kullanıcı hatası veya garanti süresinin dolmasından ötürü 1150TL ücret alınması gereklidir." diyen bir SMS. Ürünü aldığım müşteri hizmetleri garantimin yanmadığını, fakat ürünün kullanıcı hatasından olduğunu belirttiler. Bende teknik servis ile görüştüm ve arkadaşın bana dediği "anakart içerisindeki pimlerin hasar görmesinden dolayı normalde 1350TL fiyat veriyoruz ama size indirimli olarak 1150TL indirim yapılarak belirtilmiş zaten. Ödemez iseniz geri göndeririz." gibi bir cümle kullandı ve bu konu aslında 5 Eylül 2024'ten bu zamana kadar sürdü. Bende thk ile görüştüm ve "talep açabilirsiniz, ama bunun süresi 15 gün içerisindedir. Fakat şansınızı yine denemek isterseniz ürünün ücretini ödeyin ve yine aynı sıkıntının olup olmadığını görün." dedi. Bende araştırdım, baktım ve thkdaki yaşanan süre sıkıntılarından dolayı ödemeyi gerçekleştirdim. Ürün elime ulaştı ve çalışıyor. Ama bu yaşadıklarımı yazmak istedim sebebi ise bu kadar basit bir şeyin bu kadar uzatılması ve ekstra ücret ödemek zorunda kalmam bana aşırı garip geldi. Teşekkürler.

Yazdığım yani müşteri açıklamasına "BIOS güncellemesi öncesi internet algılamıyordu. İnternet driveri Realtek kurulmuyordu. BIOS güncellemesi sonrası reset sonrası siyah ekran kaldı." bir şey demezler umarım.

Hocam bayağı bir zaman geçti. Durumun açıklaması ve çözümü ile alakalı yaşananlar şunlardı;

Şimdi, normal şartlarda ilk gönderdiğimde BIOS geri yüklemesi gerçekleşmişti. Fakat raporda bütün portların test edildiğini, fakat hiçbir bağlantı sorunu ile karşılaşılmadığı belirtildi. Ben ürünü özel bir servise montaj yaptırarak test etmesini istedim. Servis, elindeki ürünlerinden parça değiştirmesine rağmen bağlantı sorunu olduğunu ve bunun anakartdan olduğunu dile getirdi. Bende tavsiyesi üzerine ilk olarak montajlı bir şekilde ürünü aldığım yerin müşteri hizmetlerine geri test etmelerini istedim. Test ettiklerinde böyle bir sorunun olduğunu gözlerimiz ile gördük ve tespit ettik. Fakat bu sefer de ürünün "ayıplı ifa" veya "ayıplı" olması için 4 defa gönderilmesi gerekiyormuş ve bana "tüketici hakem heyetine bizi şikayet edin" dediler. Tartışmalar ola dursun, ben ürünün montajı için 750TL zaten ücret ödedim ve bu ürün garantili bir ürün. Bir de ürünün tekrar montajdan çıkarılması için ekstra bir o kadar daha ücret ödedim. Yani toplamda 2250TL gibi bir fiyat ödedim. Buna da tamam dedik. Fakat bu sefer 2.gönderimde bana mesaj düştü. Mesaj "göndermiş olduğunuz ürün kullanıcı hatası veya garanti süresinin dolmasından ötürü 1150TL ücret alınması gereklidir." diyen bir SMS. Ürünü aldığım müşteri hizmetleri garantimin yanmadığını, fakat ürünün kullanıcı hatasından olduğunu belirttiler. Bende teknik servis ile görüştüm ve arkadaşın bana dediği "anakart içerisindeki pimlerin hasar görmesinden dolayı normalde 1350TL fiyat veriyoruz ama size indirimli olarak 1150TL indirim yapılarak belirtilmiş zaten. Ödemez iseniz geri göndeririz." gibi bir cümle kullandı ve bu konu aslında 5 Eylül 2024'ten bu zamana kadar sürdü. Bende thk ile görüştüm ve "talep açabilirsiniz, ama bunun süresi 15 gün içerisindedir. Fakat şansınızı yine denemek isterseniz ürünün ücretini ödeyin ve yine aynı sıkıntının olup olmadığını görün." dedi. Bende araştırdım, baktım ve thkdaki yaşanan süre sıkıntılarından dolayı ödemeyi gerçekleştirdim. Ürün elime ulaştı ve çalışıyor. Ama bu yaşadıklarımı yazmak istedim sebebi ise bu kadar basit bir şeyin bu kadar uzatılması ve ekstra ücret ödemek zorunda kalmam bana aşırı garip geldi. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
@Badrar Diyecek söz yazacak kelime bulamıyorum hocam. Geçmiş olsun. Merak ettiğim, kullanıcı hatası demişler ya, siz ne yapmışsınız da anakart bozulmuş?

Son düzenleme:
@Badrar diyecek söz yazacak kelime bulamıyorum hocam. Geçmiş olsun. Merak ettiğim, kullanıcı hatası demişler ya, siz ne yapmışsınız da anakart bozulmuş?

Hocam şöyle;

Teknik servis - "anakart soket girişi içindeki pimler zarar gördüğü için tamir etmemiz gerek. Eğer tamir edersek düzelir."

Ben - "hocam anakartın içindeki pimlere nasıl zarar verebilirim? Ek olarak, anakartın içindeki pimleri genelde Intel işlemciler kullanıyor diye biliyorum. Ama ben AMD Ryzen işlemciler kullanıyorum. Nasıl pimler zarar görüyor ki?"

Teknik servis - "bilmiyorum."

Ben - "Hocam bu 2.gönderim. Nasıl başta birşey olmuyor da şimdi oluyor ? başta da sıkıntı yaşıyordum ben. O nasıl oluyor o zaman ?"

Teknik servis - "bilmiyorum."

Ben - "hocam nasıl bilmiyorum? Çıkarırken mi olabilir, takarken mi olabilir, nasıl olabilir?"

Teknik servis - "montajdan sonra olmuş olabilir."

Muhabbet gerçekten benim sorarak bahsettirebildiğim bir saçmalık seviyesindeydi.

"Bilmiyorum" ha?

Ne kadar komik değil mi? Aslında buraya bahsettiğim ürünün yetkili servisinin ne kadar basiretsiz olduklarını gösteriyor. Ulan ben o kadar vasıflı diye anlatmıyorum kendimi. Ama o kadar da değilim, az çok tahmin ediyorum sorunu yani. Ama herkes görsün, MSI Türkiye yetkili servisine bir şey yaptıracağınıza ya ürünün yenisini alın, ya da tamir işlemi ile direkt uğraşmayın. Çoğu yetkili servis sıkıntılı, fakat bu yetkili servisi şikayet eden herkes "beterinden kurtulalım dedik, beterin beteri varmış" diyor. Yorum sizlerin...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı