MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Alpha mı Delta mı hocam? Delta Biraz tuzlu olacak orası kesin, MSI GE66 şasisi kullanacak. 20 bin lira tahmin ediyorum.

Eki Görüntüle 1096857

Alpha ise 15 bin olur muhtemelen. O da GP66 kasası kullanacak.

Eki Görüntüle 1096858

Avrupa için 23 Ağustos 2021 yazıyordu hocam. Türkiye hangi bölge sayılıyor bilemiyorum ama bize de o civarda gelir.
15 bin gibi bir fiyattan gelirse çok kişi tercih eder diye düşünüyorum. Mevcut modelleri panel yüzünden çok kişi almaktan vazgeçmişti çünkü.

Sağ olun bakacağım şimdi. Eski Alpha'yı satıp yenisinden mi alsam 1500 doları geçmez herhalde Alpha 17'ler.

Hocam bende aynısını düşünmedim değil.

unknown-4.png

3060 130W'a karşı 6600M.
15 bin gibi bir fiyattan gelirse çok kişi tercih eder diye düşünüyorum. Mevcut modelleri panel yüzünden çok kişi almaktan vazgeçmişti çünkü.

Hocam ekran %72 NTSC o da kesinleşti. Dediğiniz gibi bende tercih edebilirim, Ryzen 5E düşmeye bile razıyım.
MUX olacağını da düşünüyorum, GP ve ge serisi MUX ile geliyor.

Hocam bende aynısını düşünmedim değil.

Eki Görüntüle 1098131

3060 130W'a karşı 6600M.

Hocam ekran %72 NTSC o da kesinleşti. Dediğiniz gibi bende tercih edebilirim, Ryzen 5E düşmeye bile razıyım.
MUX olacağını da düşünüyorum, GP ve ge serisi MUX ile geliyor.
Aklım gitmiyor değil doğrusu, belki 7000–8000 serisi gelirse yenilerim 😃

Servise verdiğimi belirtmiştim o yazımda 'W' harfi altında ki küçük siyah lekeler oluştu diye komple üst kasayı değiştirmişlerdi (klavye, gri renk olan kasa, touchpad, güç düğmesi vs) fakat aynı leke tekrar oluştu. Siz de böyle bir şey var mı ?

(maviyle çizdiğim değişmeden önceki)

Dosya Ekleri

• 1625673740477.png
    1625673740477.png
    795,5 KB · Görüntüleme: 54
  • 1625673766531.png
    1625673766531.png
    744 KB · Görüntüleme: 60
Hocam silince çıkmıyor mu? Ben günde 10 saate yakın kullanıyorum, herhangi bir leke vb. bir şey oluşmadı. Bu arada orası kazınmış gibi mi yoksa üstünde bir tortu var gibi mi?

Servise verdiğimi belirtmiştim o yazımda 'W' harfi altında ki küçük siyah lekeler oluştu diye komple üst kasayı değiştirmişlerdi (klavye, gri renk olan kasa, touchpad, güç düğmesi vs) fakat aynı leke tekrar oluştu. Siz de böyle bir şey var mı?

(Maviyle çizdiğim değişmeden önceki)

Hocam bende de böyle bir şey yok.

Hocam silince çıkmıyor mu? Ben günde 10 saate yakın kullanıyorum, herhangi bir leke vb. bir şey oluşmadı. Bu arada orası kazınmış gibi mi yoksa üstünde bir tortu var gibi mi?
Hocam leke gibi duruyor ama herhangi bir tortu yok işin tuhafı zedelenmiş desem çıkıntı da yok. Bence zedelendi ama çok yüzeysel o yüzden tırtıklı durum hissedilmiyor.
Tüketici korunumu kanununa göre aynı sorun garanti sürecinde 2 kez olursa değişim-iade talep hakkım var diye biliyorum. Üründen memnunum ama böyle bir hakkım varken kullansam mı bilemedim

Evet hocam, 21.5.2 ile 21.6.2 ve 21.6.1 sürümlerinde değerler sizinki ile aynı. Oyun içinde ise AfterBurner Mhz değerlerini daha farklı görüntülüyor.

Şöyle bir gariplik var, MSI sitesinden indirdiğim sürücüyü(+ Microsoft Store üzerinden indirdiğim Radeon Software yazılımını) yükleyip baktığımda birçok değer sıfır görünüyor.
Eki Görüntüle 1095348

@Gokss Hocam bende takılma olmuyor pek, 21.6.1 kullanıyordum, 21.6.2'ye geçtim. Şimdi tekrar MSI sürümünü indirdim. Radeon Software yazılımını da kurdum ancak biraz sorun yaşadım.

Şöyle özetleyeyim; 21.6.1 ve 21.6.2 sürümünde Forza Horizon 4 oyununda 1080p Ultra ayarlarda aldığım FPS değerleri;

21.6.1
Eki Görüntüle 1095369Eki Görüntüle 1095370
21.6.2
Eki Görüntüle 1095371Eki Görüntüle 1095372
DDU ile sürücüyü kaldırıp MSI sitesinden indirdiğim sürücüyü kurdum ve sonuç;
Eki Görüntüle 1095373Eki Görüntüle 1095374
MSI sitesinden indirdiğim sürücünün üzerine Microsoft Store üzerinden Radeon Software yazılımı indirdim;
Eki Görüntüle 1095375Eki Görüntüle 1095376
Radeon Software yazılımını indirince FPS değerleri epey düştü. Yazılım üzerinden hazır ayarları değiştirsem de, ince ayar yapsam da FPS değeri çok değişmedi. Kısaca Radeon Software yazılımı bu oyun için(diğer oyunlar için bir şey diyemem/henüz test etmedim) sorunlu. MSI + Microsoft üzerinden yaptığım yüklemede(son attığım iki resim) FPS değerleri düşünce -yalnızca- Radeon Yazılımını kaldırdım ancak FPS değerleri yine düşük kaldı. Mevcut MSI sürümünü(sitedeki sürücü) DDU ile kaldırıp sistemi yeniden başlatıp aynı sürümü tekrar kurduğumda FPS değerleri epey arttı. 4 farklı varyant denemiş oldum, bunlar; 21.6.1/21.6.2/MSI Sürüm/MSI Sürüm + Radeon Software. Forza Horizon 4 özelinde aldığım FPS değerleri üzerinden(büyükten küçüğe) sıralama yapacak olursak: MSI Sürüm > 21.6.2 > 21.6.1 > MSI Sürüm + Radeon Software.

Oyun içi göstergede GPU kullanımı yüksek olsa da, AfterBurner ile ölçülen GPU kullanım değerlerinin daha düşük olduğunu söylemeliyim. MSI sürümde GPU kullanımı artarken diğer bütün sürümlerde(MSI + Microsoft kurulumu dahil) GPU kullanımı daha düşük kaldı. Bu değer %36 ile %90 arasında(ortalama % 79) seyrederken FPS değerleri(%36 kullanımda da, %90 kullanımda da) birbirine yakın ve düşük çıktı. Şu an yalnızca MSI sitesinden indirdiğim sürücüyü kullanıyorum. En azından Forza için ideal sonuçlara ulaşmamı sağladı. MSI, sorun çıkardığı için Radeon Software yazılımını entegre etmemiş olabilir. Eğer entegre şekilde yakın bir zamanda sunulursa kurulum gerçekleştirir ve sonuçları paylaşırım.
Bir şeyi merak ettim ben 21.6.2 Radeon Sofware kurulu şekilde, yazılımın içindeki ayarları değiştirerek oynuyorum. Siz ekran kartı kısmından ayarları değiştirerek oynadınız mı hiç ? Oynadıysanız, Radeon Software'siz yani store'dan yüklemeden kullandığınız MSI sürüm en iyisi mi yani ?

Hocam leke gibi duruyor ama herhangi bir tortu yok işin tuhafı zedelenmiş desem çıkıntı da yok. Bence zedelendi ama çok yüzeysel o yüzden tırtıklı durum hissedilmiyor.
Tüketici korunumu kanununa göre aynı sorun garanti sürecinde 2 kez olursa değişim-iade talep hakkım var diye biliyorum. Üründen memnunum ama böyle bir hakkım varken kullansam mı bilemedim
Hocam siz bilirsiniz ama bu durum normal değil, servisle bi görüşün olmadı bu sorunu yaşayan başkaları var mıymış diye sorun. Çok anormal geldi bana.
Bir şeyi merak ettim ben 21.6.2 Radeon Sofware kurulu şekilde, yazılımın içindeki ayarları değiştirerek oynuyorum. Siz ekran kartı kısmından ayarları değiştirerek oynadınız mı hiç ? Oynadıysanız, Radeon Software'siz yani store'dan yüklemeden kullandığınız MSI sürüm en iyisi mi yani ?
Hocam mesajı yazdıktan sonra tekrar Radeon Software yükledim, ayarları en ince ayrıntısına kadar değiştirdim, FPS değerlerim biraz arttı ancak yine de yazılımı kurmadan önceki seviyeye gelmedi. Ayarları değiştirerek maksimum 90 FPS alıyorsam, Radeon Yazılımı olmadan 100–110 FPS aldım. Diğer oyunlarda çok denemedim ancak durum değişir mi sanmıyorum. Kısaca en iyi performansı MSI sürücüsünden aldım hocam. Minimum FPS değerleri özellikle bayağı arttı normal sürücüye göre. Doğrusu Radeon Software + Fidelityfx Super Resolution güncellemesini içeren bir MSI sürücüsü çıkana kadar bunı kullanacağım.

Konudan bağımsız yeni aldığım SSD'nin yazma hızında düşme var. Okuma ve yazma değerleri normal, sıralı yazma değeri düşük sadece. 3500 okuma 3000 yazma alıyorken şimdi 3500 okuma 2700 yazma alıyorum. Crucial P5 model, iki farklı sürücü ile denedim, sağlık durumu %100 görünüyor, kritik hata vermemiş, güç kesintisi olmadı, sıcaklık kritik değerin altında, doluluk oranı %50. Toplam yazılan veri miktarı yaklaşık 3 TB. Niye böyle oldu hiçbir fikrim yok. SSD önbelleği dolunca öyle oluyor, zamanla düzelir demiş internette bazıları. Sizin bir tahmininiz var mı hocam @Radeon RX 5500M ?

Edit: Active Garbage Collection adında bir özellik varmış, bu devreye girmezse sorun olabiliyormuş. Bununla ilgili bir test yapıp dönüş sağlayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı