MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Yukarıda bahsettiğimin dışında işin komik tarafı ne biliyor musun hocam bana gönderilen şu mail.

"Siparişiniz hakkında firma ile görüşüldü, firma ürünü analize almak istiyor. Ürünü inceleme için analiz kodu ve almış olduğunuz raporlar ile birlikte göndermeniz gerekmektedir. İnceleme sonuçlanınca bilgilendirme yapılacaktır. En kısa sürede ürünü firmaya göndermenizi rica ederiz. Analiz için iade kodunu destek hattımızı arayarak oluşturabilirsiniz."

İncehesap yetkili MSI raporunu tanımıyor kendi kontrol edecekmiş :) Trendyol'da rapor olmasına rağmen böyle bir şey talep edebiliyor al birini vur ötekine. MSI iade/değişim raporu almış ürünlere el koyar ( 3 ay önce iade ettiğimde prosedür buydu eğer değişmediyse) ve tüketici mağdur olmasın diye raporun iletilmesiyle iade/değişim hemen gerçekleştirilir. Trendyol takım koçunun ve müşteri temsilcilerinin MSI bu prosedüründen haberi yok şaka gibi olan kısımda bu, ben biliyorum adamlar bilmiyor :) MSI rapor verdiği ürün parasını satıcı firmaya ödüyor ama bu incehesap.com kim oluyor ki "bizim haberimiz olmadan iade etmeyin diye de Trendyol'a mail atıyor ben onu anlamadım ve aşırı kıl oldum bunuda müşteri temsilcisinden öğrendim bu arada. Tam iki hafta oldu uğraştığım saçmalığa bak. Şu an eminim ki İncehesap bu ürünleri defolu olduğu için indirimli fiyattan satabiliyor ve iade/değişimde para alamayacağı için büyük ihtimal böyle takla atıyor, benim aklıma başka mantıklı açıklama gelmedi varsa fikri olan buyursun paylaşsın. Yoksa sen laptop ücretini koskoca MSI'dan alıyorsun ama iade yapmayın bize yollasın falan diyorsun. Ben ağzıma gelen her şeyi söyledim zaten telefonda, İncehesap kim oluyor ki dedim size bunları yaptırıyor kurumsal firma mısınız bakkal mısınız siz? Dedim yetkili arkadaşlarınız aldıkları maaşı haketmiyorlar benim bildiğim bilgiyi bilmiyorlarsa sattığınız ürünü satmayın, müşteriyi de kanser etmeyin vs.

"Dipnot, üründeki ışık sızması problemini servispointteki yetkili arkadaş ürün eline ulaştığında arayıp gözle görülür şekilde ekranın üstünü komple kaplamış, normalde bu panellerde ufak tefek sızmalar normaldir ama bu normal değil dedi MSI yurt dışı servisine mail atıp onayı verdi."

Bu ikinci MSI ürün alışım ve servispoint sağ olsun hiçbir şekilde beni mağdur etmedi.

Bu arada incehesap.com ve Trendyol'dan alışveriş yapacak arkadaşlar bu yazdıklarımı göz önüne alsınlar. Mümkünse bunları başka mecralardada paylaşın ki kazandıkları ekmeği hak etmeyenler kazanmasın.

Servis +
Trendyol -
İncehesap ---

Hocam çok geçmiş olsun umarım isteğiniz en kısa zamanda gerçekleşir.

Yukarıda bahsettiğimin dışında işin komik tarafı ne biliyor musun hocam bana gönderilen şu mail.

"Siparişiniz hakkında firma ile görüşüldü, firma ürünü analize almak istiyor. Ürünü inceleme için analiz kodu ve almış olduğunuz raporlar ile birlikte göndermeniz gerekmektedir. İnceleme sonuçlanınca bilgilendirme yapılacaktır. En kısa sürede ürünü firmaya göndermenizi rica ederiz. Analiz için iade kodunu destek hattımızı arayarak oluşturabilirsiniz."

İncehesap yetkili MSI raporunu tanımıyor kendi kontrol edecekmiş :) Trendyol'da rapor olmasına rağmen böyle bir şey talep edebiliyor al birini vur ötekine. MSI iade/değişim raporu almış ürünlere el koyar ( 3 ay önce iade ettiğimde prosedür buydu eğer değişmediyse) ve tüketici mağdur olmasın diye raporun iletilmesiyle iade/değişim hemen gerçekleştirilir. Trendyol takım koçunun ve müşteri temsilcilerinin MSI bu prosedüründen haberi yok şaka gibi olan kısımda bu, ben biliyorum adamlar bilmiyor :) MSI rapor verdiği ürün parasını satıcı firmaya ödüyor ama bu incehesap.com kim oluyor ki "bizim haberimiz olmadan iade etmeyin diye de Trendyol'a mail atıyor ben onu anlamadım ve aşırı kıl oldum bunuda müşteri temsilcisinden öğrendim bu arada. Tam iki hafta oldu uğraştığım saçmalığa bak. Şu an eminim ki İncehesap bu ürünleri defolu olduğu için indirimli fiyattan satabiliyor ve iade/değişimde para alamayacağı için büyük ihtimal böyle takla atıyor, benim aklıma başka mantıklı açıklama gelmedi varsa fikri olan buyursun paylaşsın. Yoksa sen laptop ücretini koskoca MSI'dan alıyorsun ama iade yapmayın bize yollasın falan diyorsun. Ben ağzıma gelen her şeyi söyledim zaten telefonda, İncehesap kim oluyor ki dedim size bunları yaptırıyor kurumsal firma mısınız bakkal mısınız siz? Dedim yetkili arkadaşlarınız aldıkları maaşı haketmiyorlar benim bildiğim bilgiyi bilmiyorlarsa sattığınız ürünü satmayın, müşteriyi de kanser etmeyin vs.

"Dipnot, üründeki ışık sızması problemini servispointteki yetkili arkadaş ürün eline ulaştığında arayıp gözle görülür şekilde ekranın üstünü komple kaplamış, normalde bu panellerde ufak tefek sızmalar normaldir ama bu normal değil dedi MSI yurt dışı servisine mail atıp onayı verdi."

Bu ikinci MSI ürün alışım ve servispoint sağ olsun hiçbir şekilde beni mağdur etmedi.

Bu arada incehesap.com ve Trendyol'dan alışveriş yapacak arkadaşlar bu yazdıklarımı göz önüne alsınlar. Mümkünse bunları başka mecralardada paylaşın ki kazandıkları ekmeği hak etmeyenler kazanmasın.

Servis +
Trendyol -
İncehesap ---

Tekrar geçmiş olsun.

Eyvallah beyler sağolun, ben ürün değişimi istiyorum hala fiyatlar şişik ve bana cihaz lazım olduğu için, bugün gelen mail gen aynı trendyoldan "kusurlu ürün" talebini aldık :) Bir müşteriyi kanser etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Rapor ayın 4. sabah ulaştı direk ilettim bugün 6.bana ürünü göndermek yerine talebini aldık diyorlar hala ne diyelim beterin beteri varmış, hepsiburadaya kötü dedik bunlar ondan berbat çıktı.

Son düzenleme:
Bu driverlardan hangisini yüklüyorduk ?

Dosya Ekleri

• 1610123266184.png
    1610123266184.png
    56,4 KB · Görüntüleme: 58
@Radeon RX 5500M hocam selamlar, konunun tamamını okudum, daha önce Monster T7 V19.7 aldım ancak fan sesi ve ısınması sebebiyle iade ettim. Uzun zamandır da bu bilgisayarı araştırıyorum. Kasanın klavye kalitesi nasıldır? Uzun kullanımda soyulma yapar mı? İşlemciyi Aida64 ile stress teste sokup Coretemp ile sıcaklıklara bakabilir misiniz? Kaçları görecek merak ediyorum. Ayrıca bataryası standart chrome kullanımında kaç saat dayanıyor? Teşekkür ederim.

@Radeon RX 5500M hocam selamlar, konunun tamamını okudum, daha önce Monster T7 v19.7 aldım ancak fan sesi ve ısınması sebebiyle iade ettim. Uzun zamandır da bu bilgisayarı araştırıyorum. Kasanın klavye kalitesi nasıldır? Uzun kullanımda soyulma yapar mı? İşlemciyi AIDA64 ile stress teste sokup coretemp ile sıcaklıklara bakabilir misiniz? Kaçları görecek merak ediyorum. Ayrıca bataryası standart Chrome kullanımında kaç saat dayanıyor? Teşekkür ederim.

Merhabalar hocam, klavye kalitesinden başlayayım. Klavye SteelSeries üretimi tuş başına RGB klavye. Tüm her şeyi SteelSeries Engine üstünden kontrol ediliyor. Ve SteelSeries ürünleri ile senkronize çalışabiliyor. Basış hissiyatı mükemmel. Kasa olarak MSI GP75 ile aynı, piyasadaki Legion 5, ROG G15, MSI gl serilerinde daha kaliteli. MSI'ın ge/gs serisinden bir önceki kasadır aynı zamanda. Kapak metal. Klavye etrafı sert plastik ama çok kaliteli hissettiriyor. Simli gri gibi bir rengi var. Uzun kullanımda sorun olacağını sanmıyorum. Stres testine sokmuştum ama sonuçları tam hatırlamıyorum akşam bir daha yaparım sonuçlarını atarım hocam. 91 93 arası idi genellikle 98'i gördü indi. 3, 9GHz ila 4,2 GHz arasında 8 çekirdeğinde sabit çalıştırdı. AMD'nin de vaadi bu idi zaten. Fişi takmayı unuttuğumdan dolayı 3 saat 20 dk civarı eba+opera kullandım. Pili Gaming laptop için gayet iyi. Oyunda ise 1,5 ila 2 saat gidiyor. İmzamdaki ilk izlenim konumada bakabilirsiniz hocam:) umarım gönlünüze göre bir laptop alırsınız.

Ekleme: Hocam 19.7'nin nesinden memnun kalmadınız? Normalde öneriyorum ama kullanıcı yorumu önceliğimdir, ona göre başka laptop tavsiye ederim.

Merhabalar hocam, klavye kalitesinden başlayayım. Klavye SteelSeries üretimi tuş başına RGB klavye. Tüm her şeyi SteelSeries Engine üstünden kontrol ediliyor. Ve SteelSeries ürünleri ile senkronize çalışabiliyor. Basış hissiyatı mükemmel. Kasa olarak MSI GP75 ile aynı, piyasadaki Legion 5, ROG G15, MSI gl serilerinde daha kaliteli. MSI'ın ge/gs serisinden bir önceki kasadır aynı zamanda. Kapak metal. Klavye etrafı sert plastik ama çok kaliteli hissettiriyor. Simli gri gibi bir rengi var. Uzun kullanımda sorun olacağını sanmıyorum. Stres testine sokmuştum ama sonuçları tam hatırlamıyorum akşam bir daha yaparım sonuçlarını atarım hocam. 91 93 arası idi genellikle 98'i gördü indi. 3, 9GHz ila 4,2 GHz arasında 8 çekirdeğinde sabit çalıştırdı. AMD'nin de vaadi bu idi zaten. Fişi takmayı unuttuğumdan dolayı 3 saat 20 dk civarı eba+opera kullandım. Pili Gaming laptop için gayet iyi. Oyunda ise 1,5 ila 2 saat gidiyor. İmzamdaki ilk izlenim konumada bakabilirsiniz hocam:) umarım gönlünüze göre bir laptop alırsınız.

Ekleme: Hocam 19.7'nin nesinden memnun kalmadınız? Normalde öneriyorum ama kullanıcı yorumu önceliğimdir, ona göre başka laptop tavsiye ederim.
Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim, 19.7 performans olarak çok iyiydi lakin işlemci Gta5 gibi oyunlarda bile rahatlıkla 95 dereceleri görüyordu, stress testinde ise bir iki dakikada bile (kuru masa üzerinde standsız) 100 dereceye vurunca sıcaklık yüzünden uzun ömürlü olmayacağı kanısına vardım. Tamam stres test belki günlük koşulları göstermez ama yine de maksimum sıcaklığa dayanaması gerekli. Üstelik sıvı termal macun olmasına rağmen. İnternette bazıları 80 dereceyi geçmiyor falan yazmıştı ancak o kullanıcıların bilinçli testler yapmadığını ve anlık kontrol merkezindeki veriler üzerinden konuştuklarını düşünüyorum.
Ayrıca sağ fandan tiz bir ses geliyordu ve devir arttıkça artıyordu, sol fanda ise tok bir üfleme sesi vardı, bence ikisi de böyle olmalı. Klavye altından ara ara cızırtı duymam (sanırım cw) ve fan devri azalırken de dalgalanarak azalması sebebiyle içime sinmedi ve iade etmeye karar verdim. Böyle olunca kasa ve genel kalitesi yüksek olsun, ekran kartı bir tık düşük olsa da olur düşüncesiyle Msi Alpha serisine odaklandım.
Msi Alpha'da fan sesinde bu şekilde dengesizlik veya tizlik mevcut mu?

Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim, 19.7 performans olarak çok iyiydi lakin işlemci GTA 5 gibi oyunlarda bile rahatlıkla 95 dereceleri görüyordu, stress testinde ise bir iki dakikada bile (kuru masa üzerinde standsız) 100 dereceye vurunca sıcaklık yüzünden uzun ömürlü olmayacağı kanısına vardım. Tamam stres test belki günlük koşulları göstermez ama yine de maksimum sıcaklığa dayanaması gerekli. Üstelik sıvı termal macun olmasına rağmen. İnternette bazıları 80 dereceyi geçmiyor falan yazmıştı ancak o kullanıcıların bilinçli testler yapmadığını ve anlık kontrol merkezindeki veriler üzerinden konuştuklarını düşünüyorum.
Ayrıca sağ fandan tiz bir ses geliyordu ve devir arttıkça artıyordu, sol fanda ise tok bir üfleme sesi vardı, bence ikisi de böyle olmalı. Klavye altından ara ara cızırtı duymam (sanırım cw) ve fan devri azalırken de dalgalanarak azalması sebebiyle içime sinmedi ve iade etmeye karar verdim. Böyle olunca kasa ve genel kalitesi yüksek olsun, ekran kartı bir tık düşük olsa da olur düşüncesiyle MSI Alpha serisine odaklandım.
MSI Alpha'da fan sesinde bu şekilde dengesizlik veya tizlik mevcut mu?

Genellikle tek fan çalışıyor, ikinci fan gerektiğinde devre giriyor. İkinci fan ilk açıldığında hızlanma sesini duyuyorsunuz ama 2 sn sürüyor sonra ikisinden de aynı ses geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı