oguzhanb61
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Bilgisayarı toplayalı 20 gün falan oldu. XMP yaptıktan sonra ilk zamanlarda arada bir bilgisayarı açarken 3-4 kere yeniden başlatıyordu bilgisayar kendini(BIOS gelmeden), bazen de çok güzel stabil 2933Mhz'de çalışıyordu. Son BIOS güncellemesinden mi bilmiyorum ama şimdi her açtığımda 5-6 kere yeniden başlatıyor ve RAM'ler 2133 MHz'de çalışmak suretiyle açılıyor. Bu olay çok canımı sıkıyor ve sisteme zarar gelecek diye korkuyorum. Çünkü sistem çok yeni daha 1 ay bile olmadı. Bu yüzden XMP'yi kapatıp stabil 2133MHz'de kullanmaya devam etmeye karar verdim. İlerleyen zamanlarda umarım belleklerime uyumluluk sağlanır diye BIOS güncellemesi bekliyorum ve ilginç ki son güncellemeden önce işlemcim OC ile 3.90GHz çıkarken, güncellemeden sonra 3.7GHz yukarısına çıkamıyor (BIOS kendi ayarları ile birlikte).
XMP kapatıp stabil kullanmaya karar verdikten sonra bilgisayarım açıldı ve ilk başta masaüstü kare kare oldu ve 5-10 saniye sonra normale döndü hemen ardından oyuna girdiğimde ise ekran kartından sesler gelmeye başladı. Oyunda ESC basıp durdurduğumda kesiliyor, devam ettiğimde yine ötmeye başlıyor.
Size sorum arkadaşlar;
XMP kapatıp stabil kullanmaya karar verdikten sonra bilgisayarım açıldı ve ilk başta masaüstü kare kare oldu ve 5-10 saniye sonra normale döndü hemen ardından oyuna girdiğimde ise ekran kartından sesler gelmeye başladı. Oyunda ESC basıp durdurduğumda kesiliyor, devam ettiğimde yine ötmeye başlıyor.
Size sorum arkadaşlar;
- Belleklerime uyumluluk ve eski OC gücü için BIOS güncellemesi gelir mi? Gelene kadar stabil 2133MHz'de kullanmaya devam edeyim mi? Belleklerim: CMK16GX4M2B3000C15R
- MSI Gaming X Rx580 ekran kartımdaki bu sorun coil whine mı? Ve ciddi bir sorunu olabilir mi(ilk masaüstündeki kare kare görüntüden dolayı soruyorum)? Oyunlarda performans düşüşü yaşamadığımı belirtmek isterim.
- Açılışta bu kadar yeniden başlatmanın sisteme bir zararı olur mu? Ekran kartım da bu yüzden böyle bozulmuş olabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: