MSI B350M GAMING PRO işlemci değişiminden sonra donuyor

jacks0onn

Kilopat
Katılım
20 Ekim 2015
Mesajlar
51
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir işlemci almıştım ve dün taktım. Temiz bir sayfa açmak adına da yeniden Windows işletim sistemini kurdum. Yaklaşık 5 saat boyunca hiçbir hata almadım. Bu sabah bilgisayarı açtığımda kitlendi ve hiçbir şey yapamadım. Daha sonra reset attım ve düzeldi ama aradan 10 dakika geçmeden yine aynı şeyle karşılaştım. Daha sonra bilgisayar mavi ekran verdi. Bilgisayar onarma yapmaya çalıştım fakat çalışmadı ve Windows'a bir daha erişemedim. Tekrar yeni bir Windows kurdum ve yine dondu ve kaldı. İşlemci sıcaklığıma baktığımdaysa 36°den bir anda 56-58-60 derecelere fırlıyordu.

Sistem parçaları:
MSI B350M GAMING PRO.
AMD Ryzen 5 3500X.
8 GB RAM.
GTX 1060 3 GB.
750W PSU.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS piline CMOS denir
BIOS Pilini çıkartıp takma işlemi uygulamadım.
BIOS pilini söküp şöyle bir 20-30 saniye bekle geri tak. Bunu yapınca CMOS temizleniyor.

Tamam hocam teşekkürler bunu da deneyeceğim.
Şu an da Core temp uygulaması ile sıcaklıkları kontrol ediyorum. 35° 36° derecede seyrederken bir anda 50 derecelerin üstüne çıkıyor işlemci.
 
MSI Türkiye benim ki işlemciyi gördüğünüz üzere destekliyor. Şu an bilgisayar stabil çalışıyor. Prime95 testi yaptım 30 dakika ve işlemci sıcaklığı 87 dereceleri gördü. Boştayken de sürekli anlık sıcaklık değişimleri oluyor.
Şimdi de CRITICAL_PROCESS_DIED hatası aldım. Ne yapacağım hiçbir fikrim yok ve kafayı yemek üzereyim.
 
Son düzenleme:
Desteklemeyen şey nasıl düzgün çalışsın.

Vallahi dostum onu bilmiyorum. İşlemci+anakartı aldım yaklaşık 1 ay kullandım en ufak sorun çıkmadı ne zaman BIOS güncellemesi yaptım sıkıntı başladı. Biraz araştırma yaptım BIOS güncellemesi yapanlarda böyle şeyler olabiliyormuş. Bazıları BIOS güncellemesi yaptığı halde sorunsuz kullanmaya devam etmiş. Çok saçma ve karışık bir durum.
 

Geri
Yukarı