MSI B350M PRO-vdh anakart chıpset arızası

Schlaken

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2018
Mesajlar
163
Öncelikle merhaba biraz uzun bir yazı olacak gibi hissediyorum, her şey 15 Aralıkta Ryzen 1600 işlemcime BIOS'tan 1.35 v ve ram'lerime 3066 vermemle başladı (stock 1.2v). Ve mavi ekran aldım RAM'lerle alakalı olduğunu düşündüm çünkü bir RAM'im 3000MHz idi yanlış vermiştim ve 2933MHz'e düşürdüm ve ekran gelmedi yaptığım testler sonucunda sorunun anakartta olduğunu anladım ve Türkiye'de MSI'ın tek yetkili servisi olan servispointe gönderdim ellerine 30 Aralıkta ulaştı ve dün mail attım ne yaptınız diye cevapları BIOS pil takıp yeni BIOS yazılımı yükleyince ekrandan görüntü aldık dediler, yarın testlerini yapıp yollayacağız dendi. Ama bugün arıza tespit sayfasında durum yerine onarımda yazıyorken bugün malzeme bekleniyor yazıyordu, ben de aradım ve ne olduğunu sordum bana anakartın chipset arızası olduğu söylendi ve yeni chipset siparişi vermişler 20 iş günü içerisinde yapılmazsa yeni anakart verecekler miş ama sanmıyorum. Size sormak istediğim soru bu arızanın 1.35V ile olmayacağını düşünüyorum PSU'dan kaynaklı bir sorun mu diye düşünüyorum ama ben bu sistemi 2018 yazında almıştım ve sorunsuz kullanıyordum chipseti değişiminden sonra ileri vadede sorum çıkar mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, kötü düşünmeyin. Teknik bir arıza olabilir. Garanti ve servis bunun için var. 1.35V biraz yüksek gibi. 1.26 daha ideal olur. Rehberlere bakabilirsiniz.
 
Hocam, kötü düşünmeyin. Teknik bir arıza olabilir. Garanti ve servis bunun için var. 1.35V biraz yüksek gibi. 1.26 daha ideal olur. Rehberlere bakabilirsiniz.
Öyle umuyorum her gün aktif olarak kullandığım bilgisayarımın böyle saçma bir nedenden kullanamamak beni üzüyor, 1.26v yorumu için de testleri izlemiştim adamlar direkt 1.4v veriyordu ben 1.35 v vereyim dedim oc için 1.35-1.44v güvenli gösteriliyor.
 
Hocam, her işlemci için uygun olmayabilir. Benimki 1.40 ile olur. Sizinki 1.30 ile.
 

Geri
Yukarı